Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις η «Αγωνιστική Εκφραση»

Ο Γ. Κοτσαηλίδης
Ο Γ. Κοτσαηλίδης
Με πολλή και συντονισμένη δουλιά μπορούμε να αλλάξουμε τα δημοτικά πράγματα της Νεάπολης, να αναμορφώσουμε την πόλη και να βελτιώσουμε σε πολλούς βασικούς τομείς τη ζωή των κατοίκων, μας δηλώνει ο Γιάννης Κοτσαηλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης, επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Εκφραση Νεάπολης».

Αυτό που γίνεται σήμερα στη Νεάπολη με την παράταξή μας, τονίζει ο Γιάννης Κοτσαηλίδης, είναι ενθαρρυντικό και συγκινητικό ταυτόχρονα και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές. Η συγκρότηση της παράταξής μας κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να ενεργοποιήσει όλους εκείνους τους πολίτες από πολλούς πολιτικούς χώρους που ήταν δραστήριοι στα κοινά και σε κάποια στιγμή αδρανοποιήθηκαν και έμειναν στο σπίτι τους.

Τώρα δραστηριοποιούνται πάλι με ενθουσιασμό. Υπάρχει σύγκλιση πολλών ανθρώπων, που σφυρηλατείται στην καθημερινή δουλιά της παράταξης. Ανθρώπων που πιστεύουν σε έναν διαφορετικό ρόλο και διαφορετική λειτουργία της δημοτικής αρχής, από αυτήν που μας έχει συνηθίσει η παράταξη του δημάρχου κ. Χατζησάββα, που διοικεί το δήμο τα τελευταία 16 χρόνια.

Πιστεύουμε σε μια λειτουργία συμμετοχική, με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα. Σε έναν δήμο αγωνιστικό, διεκδικητικό, που να αγωνίζεται μαζί με τους πολίτες για τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας, η οποία είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες και πυκνοδομημένες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το εκλογικό κέντρο της παράταξης δίνει την εντύπωση μιας κυψέλης, ενός χώρου μιας ομάδας εργασίας που βρίσκεται σε συνεχή κίνηση. Τα τηλέφωνα χτυπούν συνέχεια, μέλη και φίλοι της παράταξης έρχονται συνέχεια για να πάρουν έντυπο υλικό, να ρωτήσουν τι μπορούν να κάνουν στην α΄ ή β΄ συνοικία, να κανονίσουν για τοποθέτηση αεροπανό, να χαιρετήσουν τον υποψήφιο δήμαρχο, να εκφράσουν την αισιοδοξία τους για την εκλογική μάχη.

«Το μοντέλο διοίκησης του δήμου, που είχε επιβάλει ο Γρηγόρης Χατζησάββας - αναφέρει ο Γ. Κοτσαηλίδης - ήταν το μοντέλο του δημάρχου-διαχειριστή, διεκπεραιωτή της θέλησης της κεντρικής εξουσίας. Η λειτουργία του δήμου άρχιζε και τελείωνε στη διαχείριση καθημερινών προβλημάτων, χωρίς έναν συνολικό προγραμματισμό, που να δίνει διέξοδο και ελπίδα στους δημότες για λύση των σοβαρών προβλημάτων που τους βαραίνουν. Μετά από 16 χρόνια διοίκησης γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες για το πόσο δυσκολεύει η ζωή των κατοίκων από την πυκνή και άναρχη δόμηση, το κυκλοφοριακό κομφούζιο, την έλλειψη πάρκινγκ και άλλων υποδομών».

Για το «στρατόπεδο Στρεμπενιώτη» που μπορούσε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και ψυχαγωγίας των κατοίκων της πόλης, σημειώνει ότι «η διοίκηση Χατζησάββα το ευνούχισε, παραχωρώντας άναρχα χώρους στην κεντρική διοίκηση, όπου κατασκευάστηκαν στον ίδιο χώρο πολλά σχολεία, που είναι και αντιεκπαιδευτικό. Ετσι έχουμε σήμερα στη Νεάπολη το φαινόμενο μιας άλλης Γκράβας με όλα τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται».

Η «Αγωνιστική Εκφραση Νεάπολης» στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ (από το χώρο του οποίου προέρχεται ο υποψήφιος δήμαρχος), την Ενωση Κεντρώων και ενεργούς πολίτες από άλλους πολιτικούς χώρους που εκδηλώνουν καθημερινά τη συμπαράταξή τους σε μια ευρύτερη συστράτευση για ν' αλλάξει ριζικά η κατάσταση στη Νεάπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ