Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΓΕΜΟΝΙΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: «Ο πόλεμος εναντίον του Αφγανιστάν αποκάλυψε, για άλλη μια φορά, ότι πόλεμος σημαίνει σφαγή αμάχων, εξόντωση αθώων παιδιών (όπως είχε γίνει στο Ιράκ το 1991), καταστροφή και όλεθρο. Σημαίνει βαρβαρότητα, που ούτε δικαιολογείται ούτε συγχωρείται... Οι σκηνές της εγκληματικής ενέργειας της 11ης Σεπτεμβρίου, δεν είχαν διαφορά με όσα συνέβησαν στο Αφγανιστάν εναντίον αθώων και εξουθενωμένων αμάχων» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ... ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ «Τα όσα ακολούθησαν με την αμερικανική επέμβαση στο Αφγανιστάν ή δείχνουν να έχουν δρομολογηθεί με τη σχεδιαζόμενη επίθεση στο Ιράκ δικαιολογούν απόλυτα την εκτίμηση ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο όπου με στόχο ή πρόσχημα την εξάλειψη της τρομοκρατίας, οι ΗΠΑ διεκδικούν και ως ένα βαθμό έχουν διασφαλίσει το δικαίωμα να επεμβαίνουν σ' οποιαδήποτε χώρα ανά τον κόσμο» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»)

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΚΑΛΥΨΗ... «Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που κήρυξε ο πρόεδρος Μπους μοιάζει από καιρό να έχει γίνει μια μονομερής επίδειξη ισχύος από την πλευρά των ΗΠΑ που δημιουργεί κινδύνους ευρύτερης ανάφλεξης, ιδίως αν οδηγήσει σε μία επίθεση κατά του Ιράκ χωρίς τη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας και την κάλυψη των Ηνωμένων Εθνών». (Από το κύριο άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

«ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ»: «Σύμφωνα με τη δανική προεδρία, οι "15" θα πρέπει να προχωρήσουν στην υιοθέτηση συγκεκριμένων νομοθετικών μέτρων, που θα υποχρεώνουν από δω και στο εξής τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και τις επιχειρήσεις πρόσβασης στο Ιντερνετ να διατηρούν αρχεία και βάσεις δεδομένων, στις οποίες θα καταγράφονται όλες οι τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις όλων των συνδρομητών τους (τηλέφωνα, φαξ και e-mails) για χρονικό διάστημα ενός έτους» (Μ. Σπινθουράκης - «ΒΗΜΑ»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ