Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενιαία πολιτική στάση και στους δύο γύρους των τοπικών εκλογών

Για τη στάση που πρέπει να τηρήσουν οι αγωνιστές ψηφοφόροι στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, ρωτήθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου.

- Αναφερθήκατε στην πάλη αυτή, στην οποία καλείτε τα στελέχη σας και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ για τις δύο ημερομηνίες του α` και β` γύρου των δημοτικών εκλογών. Σε περίπτωση που τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζετε δεν περάσουν στο β` γύρο, αυτή η πάλη και η αντίσταση πώς θα εκφραστεί στην κάλπη;

- Κατ' αρχήν δεν καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του Κόμματος. Αλλωστε, αυτοί είναι δοσμένο τι θα ψηφίσουν. Καλούμε τα φτωχά λαϊκά στρώματα, καλούμε τους εργατοϋπάλληλους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που ταλαιπωρούνται, τη φτωχή αγροτιά. Η έννοια δημότης και πολίτης δε λέει και πολλά πράγματα. Εχει ταυτότητα ο δημότης και ο πολίτης. Κοινωνική ταυτότητα. Τους καλούμε, λοιπόν, να υπερψηφίσουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το κόμμα μας.

Εχουμε διατυπώσει ότι η πολιτική μας θέση είναι ενιαία και στον α` και στο β` γύρο. Δεν μπορεί στον α` γύρο να καλούμε σε καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, επομένως και των συνδυασμών που στηρίζουν, και στο β` γύρο να ψάξουμε να βρούμε τον ...καλύτερο απ' τους δυο.

Και αυτό είναι ανεξάρτητο από το ποιος είναι επικεφαλής ή ποιο είναι το πρόσωπο, διότι τους συνδυασμούς δεν τους κάνουν τα πρόσωπα. Οι συνδυασμοί χρωματίζονται απ' τις δυνάμεις που τους στηρίζουν. Χρωματίζονται απ' το παρελθόν τους, το παρόν τους και απ' αυτό που εγγυούνται σήμερα. Και, επομένως, η στάση μας θα είναι ενιαία.

Για να μην έχουν οι ψηφοφόροι το ψεύτικο δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία, καλύτερα να έχουν ένα πραγματικό δίλημμα. Να στείλουν στο β` γύρο τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια και να έχουν, επομένως, να διαλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτικές, κρίνοντας ο καθένας πολιτικά και όχι κάτω απ' τον εκβιασμό ποιον να θεωρήσω «καλύτερο» απ' τους δυο.

Είναι φανερό, ότι εμείς θα τους καταψηφίσουμε και στο δεύτερο γύρο. Με όποιο τρόπο κρίνει ο κάθε ψηφοφόρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ