ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πλήρωσε τα λάθη του

Ασχημο το ντεμπούτο του Γ. Κόλλια στον Ολυμπιακό

Sportidea

Ασχημο το ντεμπούτο του Γ. Κόλλια στον Ολυμπιακό
Ως «ναυάγιο» και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε απέναντι στη Μάντσεστερ. Τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και ο προπονητής τους, Γιάννης Κόλλιας, παρουσιάστηκαν σαν να μη βρίσκονταν στο γήπεδο, σαν να μην είχαν αίσθηση της σημασίας του αγώνα, στη μεγαλύτερη διάρκεια για να μην πούμε σε όλο το παιχνίδι. Λίγοι έως ελάχιστοι ήταν αυτοί που απέδωσαν ό,τι μπορούσαν και που ήταν αρκετά για να διασωθεί η ομάδα.

Και εδώ έρχονται τα... λάθη του Γιάννη Κόλλια, που προτίμησε να αγωνιστεί ξανά με ένα επιθετικό παρά με δύο. Ο Χούτος ήταν αυτός που ήθελε και μπόρεσε να δώσει μία πνοή που ήταν αναγκαία στην ομάδα. Ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού πάντως, είδε τελείως διαφορετικά το παιχνίδι. «Ηταν πολύ καλό το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια αμυντική δυσλειτουργία. Οταν η ομάδα δέχεται τρία γκολ είναι αδύνατον να νικήσει. Δεν μπορεί σε κάθε ματς να δεχόμαστε τρία γκολ και να έχουμε αυτή την απαίτηση. Κάναμε πάντως μεγάλη προσπάθεια και ανατρέψαμε το 2-0. Μετά το 2-2 όμως, παίξαμε ατομικά και δεχτήκαμε το γκολ. Επρεπε να έχουμε περισσότερη υπομονή».

Οσο για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα μπροστά στα δύσκολα παιχνίδια που έχει ο πειραϊκός σύλλογος σε έξι μέρες (ΠΑΟΚ και Λεβερκούζεν), ο Ελληνας τεχνικός είπε: «Αυτό που προέχει τώρα είναι να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας και εκεί θα εστιάσω την προσοχή μου στη συνέχεια. Δεν είμαστε σε κρίση. Απλά, μετά την αλλαγή προπονητή είναι λογικό να υπάρχει μια περίεργη ψυχολογία». Για την αλλαγή, που στην ουσία ζήτησε και πήρε ο κόσμος της ομάδας τόνισε: «Οταν ο προπονητής διακρίνει πρόβλημα, κάνει αλλαγές». Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, είπε: «Οι οργανωμένες ομάδες μπορούν να προχωρούν στις μεγάλες διοργανώσεις. Χρειάζεται υπομονή και ομαδικότητα».

Από την άλλη, οι Αγγλοι έφτασαν με τη χτεσινή, τις 100 νίκες στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον τόνισε πως μετά το 2-0 «... δώσαμε την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε, μας δυσκόλεψε και ισοφάρισε, αλλά χάρις στον Σκόουλς πήραμε τη νίκη. Τα γκολ που δεχτήκαμε δεν ήταν από λάθη των αμυντικών μας, αλλά από ωραίες ενέργειες των παικτών του Ολυμπιακού. Ηταν ένας δύσκολος αγώνας».

Από εδώ και πέρα, ο Ολυμπιακός, πρέπει να πάρει δύο νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης από μόνος του, χωρίς δηλαδή να μπλέξουν τα κομπιουτεράκια. Ομως, ο πήχης της δυσκολίας, δεν μπορούσε να ανέβει περισσότερο απ' ό,τι τώρα, καθώς πέρα από τις γνωστές συζητήσεις για τις εκτός έδρας εμφανίσεις, φαίνεται πως θα γίνεται λόγος και για τις εντός έδρας. Ιδωμεν...


Π.Α.

ΑΕΚ
Χαμηλώνουν οι τόνοι

Πανηγυρισμοί τέλος στην ΑΕΚ. Μπορεί το 2-2 του «Μπερναμπέου» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης να αποτελεί μια σημαντική επιτυχία, όμως για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς οι παίκτες του θα πρέπει να το ξεχάσουν γρήγορα. Ο αγώνας κόντρα στην Καλλιθέα την Κυριακή για το πρωτάθλημα αλλά και μετέπειτα αυτός με την Γκενκ που θα κρίνει πολλά για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ενωσης, δεν επιτρέπουν να... κρατήσουν οι χοροί. Ο «Ντούσκο» πρακτικά φρόντισε να το δείξει στους παίκτες τους με τις δυο χτεσινές προπονήσεις πρωί, απόγευμα, ενώ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM» επισήμανε την πρώτη προτεραιότητα που έχει τώρα η ομάδα. «"Πρώτος στόχος για εμάς, είναι η Καλλιθέα και το πώς θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Επόμενος στόχος είναι η Γκενκ. Είναι ευκαιρία να δούμε με καλύτερο μάτι το Τσάμπιονς Λιγκ» τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ.

Πάντως, για μια ακόμη φορά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του. «Πρώτα απ' όλα οι παίκτες πρέπει να πάρουν συγχαρητήρια. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι χωρίς παίκτες. Εμείς ήμαστε απλά γύρω γύρω. Για να κάνεις τέτοιες επιτυχίες δεν μπορείς χωρίς ομαδικότητα. Δε γίνεται να έχεις τρεις παίκτες εδώ, δύο εκεί. Και οι 27 παίκτες πρέπει να είναι μαζί. Ακόμη και ένας ή δύο να μην είναι μαζί με τους υπόλοιπους, μπορούν να κάνουν τη ζημιά». Στον αγωνιστικό τομέα οι ενοχλήσεις στο γόνατο που ένιωσε μετά το παιχνίδι ο Μαουρίτσιο Ράιτ, ανησύχησαν το ιατρικό επιτελείο της ομάδας που αναμένεται σήμερα να διαπιστωθεί η σοβαρότητά του ή όχι.

Εξάλλου, η κρισιμότητα του παιχνιδιού κόντρα στην Γκενκ την ερχόμενη Τετάρτη καθώς και το καλό κλίμα που υπάρχει από τις συνεχιζόμενες επιτυχίες της ομάδας, έφεραν και αλλαγή στις σχέσεις ΠΑΕ - οπαδών. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα με τους Βέλγους να κυμαίνονται σε κάπως λογικά πλαίσια (60 ΕΥΡΩ το ακριβότερο) αλλά και η διοίκηση της ομάδας να απευθύνει κάλεσμα στους οπαδούς μέσω του επίσημου σάιτ της. Μάλιστα στην ανακοίνωση - κάλεσμα γίνεται λόγος και για την «Ορίτζιναλ», αφού η ΠΑΕ την καλεί να δώσει το «παρών».

ΜΠΑΣΚΕΤ
Βαρύς πέλεκυς

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του αθλητικού δικαστή στον Αρη πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα της Α1. Το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΟΚ τιμώρησε τους «κίτρινους» με τιμωρία δύο αγωνιστικών για τα όσα έγιναν και αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα. Βέβαια, για το αν ο Αρης θα παίξει αυτά τα δύο εντός έδρας παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών ή μακριά από το Αλεξάνδρειο θα αποφασίσει ο ΕΣΑΚΕ, ωστόσο το βέβαιο είναι πως η ποινή θα ισχύσει από τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας για το πρωτάθλημα (με το Ηράκλειο στις 9 του Νοέμβρη). Ετσι, η αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί κανονικά στο Αλεξάνδρειο.

  • Παρά τις έντονες φήμες που ακούστηκαν μετά την ήττα από τη Χασαρόν δεν υπάρχει τελικά θέμα απομάκρυνσης του Κώστα Πετρόπουλου από τον πάγκο του Αμαρουσίου. Ο πρόεδρος της ομάδας Αρης Βωβός στηρίζει τον Ελληνα τεχνικό, ενώ το μόνο θέμα που φαίνεται να είναι στο προσκήνιο είναι αυτό της αντικατάστασης του Φίλιπς.
ΠΡΟΠΟ
Κρύβει δυσκολίες

Ξανά στη δράση τα πρωταθλήματα της Α', Β', Γ' Εθνικής και οι φίλοι του τακτικού διαγωνισμού θα πρέπει να έχουν περίσσια έμπνευση, ώστε να πάνε ...ταμείο. Αναλυτικά τα προγνωστικά του «Ρ»:

1. ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανοικτό ματς θα γίνει στο «Σίτι». Και οι δυο ομάδες μπορούν τη νίκη. Προτείνεται: 1 2

2. ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Εύκολα ή δύσκολα οι Ηπειρώτες αναμένεται να πάρουν τη νίκη. Προτείνεται: 1

3. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Από τα γερά στάνταρ του δελτίου, άσχετα αν οι γηπεδούχοι είναι σε κάμψη. Προτείνεται: 1

4. ΙΩΝΙΚΟΣ - ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ: Αμφίρροπη θα είναι η αναμέτρηση στη Νεάπολη. Προτείνεται: Χ1

5. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ: Το ντεμπούτο του Μαρκαριάν μάλλον θα συνδυαστεί με νίκη. Προτείνεται: 1

6. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΟΦΗ: Λόγω έδρας οι Κορυδαλλιώτες έχουν το πάνω... πόδι. Προτείνεται: 1 Χ

7. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Λογικά η «ελαφρά ταξιαρχία» θα επικρατήσει. Προτείνεται: 1

8. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Η αλλαγή προπονητή στους Καισαριανιώτες αναμένεται να λειτουργήσει θετικά. Προτείνεται: 1

9. ΚΑΒΑΛΑ - ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Ολα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Αρα τριπλή παραλλαγή. Προτείνεται: 1Χ2

10. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Η ισοπαλία είναι το πλέιν πιθανό αποτέλεσμα στη Χαλκιδική. Προτείνεται: Χ

11. ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Στο νησί των Φαιάκων το Περιστέρι δύσκολα θα αποφύγει το... μοιραίο. Προτείνεται: 1

12. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι θα γίνει στο Μπραχάμι. Προτείνεται: 1Χ2

13. ΜΑΡΚΟ - ΛΕΩΝΙΔΙΟ: Φαβορί οι γηπεδούχοι όμως και οι Αρκάδες μπορούν την ισοπαλία. Προτείνεται:

Σ13: ΛΑΤΣΙΟ - ΡΟΜΑ: Ιταλική συνταγή για το ντέρμπι της Ρώμης. Προτείνεται: Χ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Προέλαση Πανελληνίου

Τη στόφα του πρωταθλητή φαίνεται πως έχει και φέτος ο Πανελλήνιος που κατάφερε και πήρε τη νίκη από τον Ιωνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο σύλλογος των Ολυμπιονικών, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α1 χάντμπολ ανδρών, επικράτησε με 24-23 και παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία με τον Φίλιππο Βεροίας να τον ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Οι Ημαθιώτες πήραν τη νίκη στο Μετς, απέναντι στον ΣΑΚΑ με 27-21 και έτσι είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, το Κιλκίς, δε δυσκολεύτηκε στην έδρα του να επικρατήσει του ΠΑΟΚ με 38-29, ενώ τόσο ο Αρχέλαος όσο και ο Αθηναϊκός παραχώρησαν ισοπαλία σε ΒΑΟ (26-26) και Αρη Νικαίας (22-22) αντίστοιχα.

Η βαθμολογία, σε 7 αγώνες έχει ως εξής: Πανελλήνιος 13, Φίλιππος 12, Κιλκίς 11, Ιωνικός 10, ΣΑΚΑ, Δούκας, 9, Αθηναϊκός 7, ΠΑΟΚ 5, Αρχέλαος, ΒΑΟ, 3, Αρης Νικαίας 2. Οι Σχ. Ξυνή έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι δύο ήττες της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, δεν έχουν στοιχίσει ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του ΕΥΡΟ 2004, όμως στοίχισαν βαθμολογικά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έπεσε δύο θέσεις στη μηνιαία κατάταξη της ΦΙΦΑ και πλέον βρίσκεται στην 48η θέση με 564 βαθμούς, δύο θέσεις πιο κάτω από την Ουκρανία, αντίπαλό μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οσον αφορά την Κύπρο, και αυτή βρέθηκε δύο θέσεις παρακάτω, συγκεκριμένα, στην 84η θέση της κατάταξης με 471 βαθμούς, ενώ αντίθετα στην πρώτη 10άδα της κατάταξης είναι για δεύτερο συνεχή μήνα η Τουρκία, που βρίσκεται στην 8η θέση με 727 βαθμούς. Στην πρώτη τριάδα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία με 855 βαθμούς, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία (790) και η Ισπανία (779).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ