Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πλήρωσε τα λάθη του

Ασχημο το ντεμπούτο του Γ. Κόλλια στον Ολυμπιακό

Sportidea

Ασχημο το ντεμπούτο του Γ. Κόλλια στον Ολυμπιακό
Ως «ναυάγιο» και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε απέναντι στη Μάντσεστερ. Τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και ο προπονητής τους, Γιάννης Κόλλιας, παρουσιάστηκαν σαν να μη βρίσκονταν στο γήπεδο, σαν να μην είχαν αίσθηση της σημασίας του αγώνα, στη μεγαλύτερη διάρκεια για να μην πούμε σε όλο το παιχνίδι. Λίγοι έως ελάχιστοι ήταν αυτοί που απέδωσαν ό,τι μπορούσαν και που ήταν αρκετά για να διασωθεί η ομάδα.

Και εδώ έρχονται τα... λάθη του Γιάννη Κόλλια, που προτίμησε να αγωνιστεί ξανά με ένα επιθετικό παρά με δύο. Ο Χούτος ήταν αυτός που ήθελε και μπόρεσε να δώσει μία πνοή που ήταν αναγκαία στην ομάδα. Ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού πάντως, είδε τελείως διαφορετικά το παιχνίδι. «Ηταν πολύ καλό το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια αμυντική δυσλειτουργία. Οταν η ομάδα δέχεται τρία γκολ είναι αδύνατον να νικήσει. Δεν μπορεί σε κάθε ματς να δεχόμαστε τρία γκολ και να έχουμε αυτή την απαίτηση. Κάναμε πάντως μεγάλη προσπάθεια και ανατρέψαμε το 2-0. Μετά το 2-2 όμως, παίξαμε ατομικά και δεχτήκαμε το γκολ. Επρεπε να έχουμε περισσότερη υπομονή».

Οσο για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα μπροστά στα δύσκολα παιχνίδια που έχει ο πειραϊκός σύλλογος σε έξι μέρες (ΠΑΟΚ και Λεβερκούζεν), ο Ελληνας τεχνικός είπε: «Αυτό που προέχει τώρα είναι να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας και εκεί θα εστιάσω την προσοχή μου στη συνέχεια. Δεν είμαστε σε κρίση. Απλά, μετά την αλλαγή προπονητή είναι λογικό να υπάρχει μια περίεργη ψυχολογία». Για την αλλαγή, που στην ουσία ζήτησε και πήρε ο κόσμος της ομάδας τόνισε: «Οταν ο προπονητής διακρίνει πρόβλημα, κάνει αλλαγές». Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, είπε: «Οι οργανωμένες ομάδες μπορούν να προχωρούν στις μεγάλες διοργανώσεις. Χρειάζεται υπομονή και ομαδικότητα».

Από την άλλη, οι Αγγλοι έφτασαν με τη χτεσινή, τις 100 νίκες στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον τόνισε πως μετά το 2-0 «... δώσαμε την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε, μας δυσκόλεψε και ισοφάρισε, αλλά χάρις στον Σκόουλς πήραμε τη νίκη. Τα γκολ που δεχτήκαμε δεν ήταν από λάθη των αμυντικών μας, αλλά από ωραίες ενέργειες των παικτών του Ολυμπιακού. Ηταν ένας δύσκολος αγώνας».

Από εδώ και πέρα, ο Ολυμπιακός, πρέπει να πάρει δύο νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης από μόνος του, χωρίς δηλαδή να μπλέξουν τα κομπιουτεράκια. Ομως, ο πήχης της δυσκολίας, δεν μπορούσε να ανέβει περισσότερο απ' ό,τι τώρα, καθώς πέρα από τις γνωστές συζητήσεις για τις εκτός έδρας εμφανίσεις, φαίνεται πως θα γίνεται λόγος και για τις εντός έδρας. Ιδωμεν...


Π.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ