ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ 0-0
Ισοπαλία πρόκρισης

Πολύτιμη «λευκή» ισοπαλία που του χάρισε τελικά την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σε συνδυασμό με το υπέρ του 1-0 από την πρώτη αναμέτρηση στη «Λεωφόρο», πήρε χτες ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη κόντρα στην τοπική ομάδα. Η αναμέτρηση στην ακριτική πόλη δεν είχε να προσφέρει πολλά στους περίπου 1.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου. Η ασταμάτητη δυνατή βροχή που έπεφτε, που πολλές μορφές είχε τη μορφή χιονόνερου, κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων σε όλο τον αγώνα και σε τελματώδη κατάσταση το θέαμα. Οι φάσεις που «ζέσταναν» λίγο την ατμόσφαιρα ήταν ελάχιστες και οι περισσότερες προήλθαν από ενέργειες των γηπεδούχων, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου παρουσιάστηκε περισσότερο μαχητική και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε τον έλεγχο των κινήσεων. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε, ιδιαίτερα στην επανάληψη, με αντεπιθέσεις να πετύχει ένα γκολ. Ομως, εις μάτην, αφού η άμυνα της Ξάνθης αντιδρούσε σωστά, με εξαίρεση τη φάση που έγινε στο 51', όταν ο Λυμπερόπουλος πάσαρε στον Κωνσταντίνου που βρήκε τα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο Κύπριος ήταν σε θέση οφ σάιντ. Οσον αφορά στις αξιόλογες επιθετικές ενέργειες των ακριτών» η σημαντικότερη δημιουργήθηκε στο 42', όταν ο Ζωγραφάκης σούταρε με δύναμη, αλλά ο Νικοπολίδης κατάφερε με υπερένταση να κρατήσει την εστία του ανέπαφη.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο τεχνικός της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου, έδειχνε αρκετά εκνευρισμένος, κάτι που του στοίχισε στις καθυστερήσεις, καθώς αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες προς τον 4ο διαιτητή για το χρόνο των καθυστερήσεων.

Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κύρου Βασσάρα αντίκρισαν οι Βάλλας (56'), Λαμπριάκος (63'), Ουακίλι (68') και Κυριάκος (80').

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Ζαμπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Λάιτνερ (76' Κορδονούρης), Ουακίλι, Λαμπριάκος, Βάλλας, Ζωγραφάκης, Μπα (68' Φριζενμπίχλερ), Σφακιανάκης (61' Γελαδάρης), Ραμπαριβονί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Κυριάκος, Γκούμας, Μικάελσεν, Μπασινάς, Καραγκούνης, Κωνσταντινίδης (46' Κόλκα), Φύσσας, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου (55' Βλάοβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-1
Θλιβερός απολογισμός...

Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε τη σύντομη παρουσία του σαν προπονητής του Ολυμπιακού ο Γιάννης Κόλλιας. Στο τελευταίο παιχνίδι πριν τον διαδεχτεί ο Σρέτσκο Κάτανετς, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 στη Ριζούπολη από την Καλλιθέα, στον επαναληπτικό του 4-1 του «Ελ Πάσο» για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Γιάννης Κόλλιας, λοιπόν, ολοκλήρωσε τον κύκλο του ως τεχνικός των «ερυθρολεύκων» με πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες. Μάλιστα, η χθεσινή ήττα, ίσως πέρασε και με ψηλά γράμματα για τους φίλους της ομάδας, καθώς από σήμερα αναλαμβάνει ο Σλοβένος τεχνικός, με τον Σίνισα Γκόγκιτς στο πλευρό του, ως άμεσου συνεργάτη του και αφού ο πειραϊκός σύλλογος πέρασε στην επόμενη φάση του θεσμού. Παρ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν έπεισε καθόλου με την απόδοσή του, παρά τις όποιες ελλείψεις είχε στο χθεσινό παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν το γνωστό κακό τους πρόσωπο που προβλημάτισε τους πάντες, ειδικά ενόψει του ντέρμπι για το πρωτάθλημα απέναντι στην ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο.

Παρά την όποια υπεροχή είχαν οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Σουλογάνη, ενώ η είσοδος του Σαββίδη μπορεί να άλλαξε τα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου όμως έδειξε να επηρεάζει θετικά τους φιλοξενούμενους. Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με τον εκνευρισμό τόσο των παικτών του Ολυμπιακού όσο και των φίλων της ομάδας, που από το 60' και μέχρι τη λήξη δε σταμάτησαν να αποδοκιμάζουν τους παίκτες του Γιάννη Κόλλια. Μάλιστα, σαν να μην έφτανε η κακή εμφάνιση των γηπεδούχων, ήρθε και το τέρμα του Τσιμπλίδη να ολοκληρώσει το «ναυάγιο» του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Κατεργιαννάκης, Αμανατίδης, Ζε Ελίας, Μαυρογενίδης, Ντρασένα (79' Μπερμούντες), Κωστούλας, Οφορίκουε, Νινιάδης, Κόντης, Αλεξανδρής, Καστίγιο (79' Αλβεζ).

Καλλιθέα: Σουλογάνης, Γκεοργκίεφ, Μπασκάκης (26' Σαββίδης), Δημητρίου, Κυριάκος, Καούνος, Τσιμπλίδης, Γκέκας, Γόγολος (83' Αγγελόπουλος), Κουτσουπιάς, Τάτσης (64' Τσαλίκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. - ΠΑΟΚ 0-0
Τυπική διαδικασία

Χωρίς να συναντήσει προβλήματα, ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στην ισοπαλία 0-0 που απέσπασε στο Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό. Το 2-0 του πρώτου αγώνα ήταν αρκετό για τους παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη, προκειμένου να είναι προσεκτικοί στο χθεσινό παιχνίδι και να διατηρήσουν το προβάδισμά τους από το ματς στην Τούμπα.

Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανταμείψουν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, όμως, οι πολλές αλλαγές στις ενδεκάδες των δύο ομάδων, αλλά και ο ακατάλληλος αγωνιστικός χώρος, λόγω της δυνατής βροχής, ήταν αρκετά για να μη γίνει η προσπάθεια πραγματικότητα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κοντοβάς, Καραπέτσας, Γκάγκας, Κουτρούλιας, Κολιαμήτρας, Αγγελόπουλος (55ο Ταξιάρχης), Τσέροβιτς, Καρτάλης (74ο Οικονόμου), Βαΐτσης, Ζαντάλης, Καλόγηρος (63ο Μπέκος).

ΠΑΟΚ: Μάινταν, Κοζμίνσκι, Σαλπιγγίδης, Κούτσης, Βοσκαρίδης, Φρούσος (78ο Κουτσόπουλος), Νάστος, Ζαβαντίας, Καραδήμος (67ο Φοφανά), Μάρκος (74ο Χασιώτης), Σκαρντίνα.


ΜΠΑΣΚΕΤ
Μονόδρομος η νίκη

Μονόδρομο αποτελεί η νίκη για τον Ολυμπιακό σήμερα κόντρα στη Βιλερμπάν για την 5η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. (21.30 ΑΛΦΑ). Οι «ερυθρόλευκοι» επιζητούν το νικηφόρο αποτέλεσμα για πολλούς λόγους. Πρώτα πρώτα από βαθμολογικής πλευράς, αφού οι δυο εντός έδρας ήττες από Ούλκερ και Παρτιζάν έφεραν σε οριακό σημείο τους Πειραιώτες όσον αφορά την πρόκριση. Μετέπειτα είναι και οι ψυχολογικοί λόγοι, αφού η ήττα από τον Ηρακλή καθώς και τα έξω αγωνιστικά προβλήματα όπως η φυγή του Ζεβροσένκο αλλά και η άρνηση της ΕΟΚ για έκδοση δελτίου στον Μοράλες έχουν βαρύνει το κλίμα. Ετσι μια νίκη απέναντι στους Γάλλους θα λειτουργήσει καταλυτικά για όλους στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, οι παίκτες του Σούμποτιτς θα πρέπει να βάλουν και τέλος στην άσχημη παράδοση που πάει να δημιουργηθεί με το κλειστό του Κορυδαλλού όπου μετράνε ήδη τέσσερις ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αντίθετα, η Βιλερμπάν προηγείται στον όμιλο, ενώ προέρχεται και από σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ισως για όλα αυτά ο Σούμποτιτς καλεί τους παίκτες του να θυμηθούν τον παλιό καλό τους εαυτό, αφού όπως τονίζει μόνο έτσι θα έχουν ελπίδες για νίκη. «Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αλλά και να θυμηθούμε τον καλό μας εαυτό, για να κάνουμε την πρώτη εντός έδρας νίκη».

  • Τρεις νίκες και μια ήττα επιφύλασσε η 6η αγωνιστική στο Τσάμπιονς Καπ. Συγκεκριμένα, το Μαρούσι επικράτησε εντός της ΚΚ Σπλιτ με 119-85, ενώ σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε και ο Αρης επί της Μπνέι Χαρόν με 101-92 παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα του στο «Αλεξάνδρειο». Τις βάσεις για πρόκριση έβαλε και ο ΠΑΟΚ που επικράτησε της Τζεοπλόν Σλόβαν με 88-81, ενώ αντίθετα ο Πανιώνιος ηττήθηκε από τη Χάποελ Τελ Αβίβ με 86-72.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Νίκος Αγγελάκης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης θα είναι ο διαιτητής του μεγάλου ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο «Νίκος Γκούμας». Στα άλλα παιχνίδια τις σφυρίχτρες θα κρατήσουν: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (Γ. Τσαγκαράκης), Προοδευτική - Ακράτητος (Β. Τεροβίτσας), Αρης - Καλλιθέα (Ι. Σπυρόπουλος), Ηρακλής - ΠΑΟΚ (Χ. Ζωγράφος), Ξάνθη - Παναχαϊκή (Β.Σκουφίτσας), Ιωνικός - ΟΦΗ (Φρ. Σωμαράκης), Γιάννινα - Αιγάλεω (Ι. Ευθυμιάδης).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΑΕΚ 0 - 3
Διπλό κέρδος

Διπλό ήταν το κέρδος που εξαργύρωσε χτες η ΑΕΚ, υπό τη βροχή, στο γήπεδο της Νεάπολης. Αφ' ενός, επικράτησε της Χαλκηδόνας με 3 - 0 (Ναλιτζής 11', Ράιτ 34', Κωνσταντινίδης 42'), «σφραγίζοντας» και τυπικά την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου. Αφ' ετέρου, έκανε μια καλή προπόνηση, ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι. Οι «κιτρινόμαυροι», κατά διαστήματα, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο αλλά μάλλον το θετικότερο για τον Μπάγεβιτς ήταν πως αποδείχτηκαν περισσότερο εύστοχοι, σ' αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν...

Στα ευχάριστα για τους κατόχους του τροπαίου ότι, παρά το γρήγορο «καπάρωμα» της πρόκρισης, δεν παράτησαν το παιχνίδι. Ακόμα μπορούν να χαμογελούν γιατί «κέρδισαν» άλλον έναν παίχτη. Ο τερματοφύλακας Μιχαηλίδης ήταν αλάνθαστος. Το ντεμπούτο του έκανε και ο νεαρός Πουρτουλίδης. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι παρουσίασαν ένα αξιόμαχο σύνολο. Το αποτέλεσμα δε συνάδει με την απόδοσή τους, αφού προσπάθησαν και δημιούργησαν ευκαιρίες. Δεν πανηγύρισαν όμως ένα γκολ γιατί απέναντί τους βρήκαν έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Πάντως, μπορούν να καυχιένται ότι δε «φοβήθηκαν» την αντίπαλό τους.

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Κούνουπας, Ντάγκας, Παππάς, Μπόνης, Δήμος, Σίμος (46' Παναγιώτου), Κόγιογλου, Κορακάκης (46' Κωνσταντίνου), Νιόμπλιας (66' Τιούτιος), Κομπαγιάσι, Μανουσάκης.

ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Μπορμπόκης, Κρέικ, Γεωργέας, Ράιτ (66' Μαϊστρέλλης), Κασάπης (77' Πουρτουλίδης), Γεωργάτος, Σεντένο, Τσάρτας (46' Πριέτο), Κωνσταντινίδης, Ναλιτζής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ