Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ 0-0
Ισοπαλία πρόκρισης

Πολύτιμη «λευκή» ισοπαλία που του χάρισε τελικά την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σε συνδυασμό με το υπέρ του 1-0 από την πρώτη αναμέτρηση στη «Λεωφόρο», πήρε χτες ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη κόντρα στην τοπική ομάδα. Η αναμέτρηση στην ακριτική πόλη δεν είχε να προσφέρει πολλά στους περίπου 1.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου. Η ασταμάτητη δυνατή βροχή που έπεφτε, που πολλές μορφές είχε τη μορφή χιονόνερου, κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων σε όλο τον αγώνα και σε τελματώδη κατάσταση το θέαμα. Οι φάσεις που «ζέσταναν» λίγο την ατμόσφαιρα ήταν ελάχιστες και οι περισσότερες προήλθαν από ενέργειες των γηπεδούχων, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου παρουσιάστηκε περισσότερο μαχητική και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε τον έλεγχο των κινήσεων. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε, ιδιαίτερα στην επανάληψη, με αντεπιθέσεις να πετύχει ένα γκολ. Ομως, εις μάτην, αφού η άμυνα της Ξάνθης αντιδρούσε σωστά, με εξαίρεση τη φάση που έγινε στο 51', όταν ο Λυμπερόπουλος πάσαρε στον Κωνσταντίνου που βρήκε τα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο Κύπριος ήταν σε θέση οφ σάιντ. Οσον αφορά στις αξιόλογες επιθετικές ενέργειες των ακριτών» η σημαντικότερη δημιουργήθηκε στο 42', όταν ο Ζωγραφάκης σούταρε με δύναμη, αλλά ο Νικοπολίδης κατάφερε με υπερένταση να κρατήσει την εστία του ανέπαφη.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο τεχνικός της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου, έδειχνε αρκετά εκνευρισμένος, κάτι που του στοίχισε στις καθυστερήσεις, καθώς αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες προς τον 4ο διαιτητή για το χρόνο των καθυστερήσεων.

Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κύρου Βασσάρα αντίκρισαν οι Βάλλας (56'), Λαμπριάκος (63'), Ουακίλι (68') και Κυριάκος (80').

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Ζαμπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Λάιτνερ (76' Κορδονούρης), Ουακίλι, Λαμπριάκος, Βάλλας, Ζωγραφάκης, Μπα (68' Φριζενμπίχλερ), Σφακιανάκης (61' Γελαδάρης), Ραμπαριβονί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Κυριάκος, Γκούμας, Μικάελσεν, Μπασινάς, Καραγκούνης, Κωνσταντινίδης (46' Κόλκα), Φύσσας, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου (55' Βλάοβιτς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ