ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
Σελ. /40
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Κινητικότητα σ' όλα τα μέτωπα

Κινητικότητα επικρατεί σε όλα τα μέτωπα αναφορικά με το «σχέδιο Ανάν» για το Κυπριακό, με τα βλέμματα στραμμένα στην ημερομηνία που θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη, δηλαδή στην 12η Δεκέμβρη, που είναι και η καταληκτική του τελεσίγραφου που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ. Στην Κύπρο χθες ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν εξελίξεις και από την τουρκοκυπριακή πλευρά και από τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Στη Λευκωσία, χθες βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, που συνήλθε για δεύτερη μέρα, προκειμένου να διαμορφώσει την απάντηση που θα δώσει - κατά πάσα πιθανότητα σήμερα - ο Πρόεδρος Κληρίδης στον ΓΓ του ΟΗΕ Κ. Ανάν, αναφορικά με τα σημεία του σχεδίου του, για τα οποία η ελληνική κυπριακή πλευρά ζητεί τροποποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μ. Παπαπέτρου δήλωσε ότι διαπιστώθηκε μεγάλη σύγκλιση επί αρκετών θεμάτων. Πάντως, απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και περιορίστηκε να πει ότι σε μια σειρά ζητημάτων έχει επιτευχθεί - στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου - μεγάλη σύγκλιση, ενώ σε άλλα θέματα, στα οποία υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, το κείμενο θα διαμορφώσει ο Πρόεδρος Κληρίδης και επισήμανε ότι η πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου έχει τοποθετηθεί, στη συνεδρίαση της 18ης Νοέμβρη υπέρ της διαπραγμάτευσης στη βάση του «σχεδίου Ανάν».

Ο Ρ. Ντενκτάς από τη Ν. Υόρκη, όπου βρίσκεται ακόμα νοσηλευόμενος, παρότρυνε την ΕΕ να μη θέσει σε κίνδυνο την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, εντάσσοντας ένα διαιρεμένο νησί στους κόλπους της, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης. Σε σχετική επιστολή του χθες προς τη δανική προεδρία της ΕΕ, ανέφερε, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ότι θα δώσει σύντομα την απάντησή του στο σχέδιο του ΟΗΕ για το Κυπριακό. «Στο μεταξύ, είπε, ελπίζω ότι η όλη διαδικασία δε θα τεθεί σε κίνδυνο από την ΕΕ στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης με την αποδοχή της Κύπρου, τη στιγμή που τα Ηνωμένα Εθνη καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εξευρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών». Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, διπλωμάτες της ΕΕ ανέφεραν ότι η επιστολή αυτή αποτελεί «καλό σημάδι», που μπορεί να δείχνει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είναι έτοιμος να εργαστεί προς μια λύση. Στο μεταξύ, ο Εργκούν Ολγκιούν, σύμβουλος του Ρ. Ντενκτάς, δήλωσε ότι η απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς επί του «σχεδίου Ανάν» θα επιδοθεί στον ΓΓ του ΟΗΕ σήμερα.

Κ. Ανάν: Υπάρχει ακόμα καιρός...

Στο όλο θέμα παρενέβη χθες και ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ. Με δηλώσεις του από την έδρα του ΟΗΕ, ο Κ. Ανάν εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει ακόμα ο καιρός για συμφωνία», ενόψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης. «Πράγματι, είπε, έχουμε τον καιρό, ώστε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία» και πρόσθεσε: «Δεν εξαντλήθηκε ο χρόνος. Σήμερα είναι 3 Δεκεμβρίου, έχουμε περίπου 9 με 10 μέρες, φρονώ ότι είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό».

Επίσης από την πλευρά του ΟΗΕ, ο εκπρόσωπος του ΓΓ για την Κύπρο Αλβάρο Ντε Σότο, σε συνέντευξή του χθες στο ΡΙΚ, δήλωσε ότι η έκταση των αλλαγών, που θα ζητήσουν οι δύο πλευρές επί του «σχεδίου Ανάν», θα καθορίσει και το αν θα υπάρξει συμφωνία πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη. Πράγμα, που, όπως είπε, μπορεί να επιτευχθεί. Λόγω δε ανεπάρκειας χρόνου, ζήτησε από τις δύο πλευρές να περιορίσουν τις τροποποιήσεις επί του εγγράφου, ώστε να καταστεί δυνατή η υπογραφή διευθέτησης πριν από τις 12 Δεκέμβρη. Πάντως, εξέφρασε ανυπομονησία και απογοήτευση για το γεγονός ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει απαντήσει ακόμη. Είπε ακόμη ότι το «σχέδιο Ανάν» δεν ήρθε από το Διάστημα, κατά την έκφρασή του, αλλά βασίζεται στις απευθείας συνομιλίες και την πρόσφατη εμπειρία των Ηνωμένων Εθνών. Δεν έχουμε αυτοσχεδιάσει, ανέφερε, εκτός από περιπτώσεις όπου ήταν απόλυτα αναγκαίο, γιατί υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Τουρκία ...αλλάζει πολιτική

Την ίδια ώρα, παράγοντες από την ελληνική πλευρά εμφανίζονται να διαπιστώνουν ότι η Τουρκία ...αλλάζει πολιτική.

Ο Γ. Βασιλείου, επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, σε συνέντευξη στο ελληνικό πρόγραμμα της «Ντόιτσε Βέλε», δήλωσε πως η Τουρκία φαίνεται να αλλάζει πολιτική και να κινείται προς την κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού, λόγω της προοπτικής ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και των πιέσεων που της ασκούνται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, σε περίπτωση που η απάντηση της Τουρκίας θα είναι θετική στο «σχέδιο Ανάν».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Χρ. Παναγόπουλος, ο οποίος δήλωσε χθες ότι έχει την αίσθηση πως τα πράγματα μεταβάλλονται στην Αγκυρα. Είναι αναμενόμενο, είπε, η όλη προσπάθεια να κλιμακώνεται με την προοπτική να υπάρξει συμφωνία, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται όσο περνούν οι μέρες. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι την Κοπεγχάγη δε θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Θα συνεχίσουμε, πρόσθεσε, στη βάση του «σχεδίου Ανάν», μια έντιμη προσπάθεια επίτευξης συμβιβασμού και μετά τις 12 Δεκέμβρη.

Απειλές και πιέσεις πριν την Κοπεγχάγη

Κατευναστική επίσκεψη Παπανδρέου στην Αγκυρα

Πλησιάζοντας προς τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, η οποία θεωρείται και ως ημερομηνία λήψης σημαντικών αποφάσεων, κλιμακώνονται οι πιέσεις και οι απειλές των ισχυρών «παιχτών» προς τους πιο αδύνατους, καθώς το παζάρι για το Κυπριακό και τη διαμόρφωση των ευρωτουρκικών σχέσεων έχει φτάσει στην τελευταία του φάση.

Σε ό,τι αφορά στα άμεσα ελληνικά ενδιαφέροντα, πρέπει να σημειωθεί ότι στο τραπέζι της Κοπεγχάγης βρίσκονται δύο ζητήματα, για τα οποία οι εταίροι θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις.

Το πρώτο είναι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Το δεύτερο είναι η απάντηση στο τουρκικό αίτημα για τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ. Το τουρκικό αίτημα θα πρέπει να σημειωθεί ότι απερίφραστα υποστηρίζουν Ελλάδα και ΗΠΑ!

Σε ό,τι αφορά στην ένταξη της Κύπρου, δυναμώνουν το τελευταίο διάστημα οι ευρωπαϊκές φωνές που υπενθυμίζουν την υποπαράγραφο των Συμπερασμάτων του Ελσίνκι, σύμφωνα με την οποία οι εταίροι θα εξετάσουν όλα τα δεδομένα πριν συμφωνήσουν με την ένταξη της Κύπρου. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», κυκλοφορεί στους κόλπους της ΕΕ «non paper», το οποίο όχι απλώς συνδέει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με την επίλυση του προβλήματος, αλλά αποκλείει την ένταξη πριν την επίλυση.

Ο Δανός ΥΠΕΞ

Ευθεία σύνδεση της επίλυσης του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις 12 Δεκέμβρη έκανε και ο προεδρεύων υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Περ Στιγκ Μέλερ, ο οποίος χτες είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Κώστα Σημίτη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, όταν ρωτήθηκε εάν η επίλυση του πολιτικού προβλήματος αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου, ο Μέλερ απάντησε λέγοντας: «Δε θα σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 1999 λέει ότι αν δεν είναι ενωμένη θα ληφθούν όλα υπόψη. Εγώ και ο πρωθυπουργός της Δανίας κάνουμε το γύρο των πρωτευουσών για να τα λάβουμε όλα υπόψη μας, αν δεν υπάρχουν δυνατότητες να ενωθεί το νησί. Αλλά ακόμα πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα, ότι υπάρχει χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, ώστε η Κύπρος να ενωθεί και να μπει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως ενωμένη νήσος».

Οταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν περισσότερο επίμονα τι θα γίνει εάν η Κύπρος δεν είναι ενωμένη, ο Μέλερ απάντησε: «Ξέρετε ότι η απόφαση είναι τα λάβουμε όλα υπόψη και θα τα λάβουμε όλα υπόψη μας». Σχετικά με το «βέτο» στη διεύρυνση που απειλεί ότι, σε άλλη περίπτωση, θα θέσει η ελληνική κυβέρνηση, ο Δανός υπουργός απάντησε ότι το γνωρίζει, για να προσθέσει όμως στη συνέχεια ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα γιατί δεν ολοκληρώνεται η διεύρυνση, επειδή παίρνει την προεδρία και τότε εσείς θα έχετε το πρόβλημα, γιατί εσείς θα έχετε την προεδρία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δανού υπουργού Εξωτερικών, ο υπουργός Τύπου τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που επιθυμεί ιδιαίτερα να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, επισημαίνοντας όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η διεύρυνση χωρίς την Κύπρο. Παράλληλα ο Χρ. Πρωτόπαππας, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι η προεδρία της ΕΕ ή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει θέσει υπόψη της ελληνικής κυβέρνησης ή άλλου κράτους - μέλους έγγραφο με το οποίο διασυνδέεται η ένταξη της Κύπρου με τη λύση του Κυπριακού.

Στην Αγκυρα ο Παπανδρέου

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου επισκέπτεται από χτες το βράδυ την Αγκυρα. Αμέσως μετά την άφιξή του στην τουρκική πρωτεύουσα αργά χτες το βράδυ, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Μ. Γκρόσμαν, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή.

Οπως υποστηρίζουν κύκλοι του ελληνικού ΥΠΕΞ, τα κρίσιμα ερωτήματα τα οποία απασχολούν την Αθήνα και στα οποία αναζητά απαντήσεις ο Γ. Παπανδρέου στις επαφές που θα έχει στην Αγκυρα με τον Μ. Γκρόσμαν και την ηγεσία της γειτονικής χώρας, είναι δύο:

Πρώτον, πώς θα εξελιχθεί η ευρωατλαντική διαμάχη σχετικά με τον καθορισμό ή όχι ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Δεύτερον, πώς θα αντιδράσει η Αγκυρα στο Κυπριακό, στην περίπτωση που δε θα λάβει απάντηση που να την ικανοποιεί στο αίτημά της για τον ορισμό ημερομηνίας.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη τοποθετηθεί θετικά απέναντι στο τουρκικό αίτημα, συμπλέοντας με την αμερικανική άποψη. Το γεγονός αυτό όμως δε φαίνεται πως είναι αρκετό για να οδηγήσει σε αλλαγή της τουρκικής στάσης στο Κυπριακό...

Προπαγανδιστές της ψευτιάς

Στις βραδινές ειδήσεις της 2/12/02 τα κρατικά κανάλια -άλλη μια φορά, δυστυχώς- επιδόθηκαν, στο μόνιμο ρόλο, υπηρέτη των Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Απ' αφορμή την κατευθυνόμενη απ' τους ξένους, απεργία των υποχείριων συνδικάτων κ.ά. φορέων, με στόχο την ανατροπή του πρόσφατα εκλεγμένου απ' τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Βενεζουέλας, Προέδρου Τσάβες, το σχετικό δελτίο ειδήσεων ήταν σαφώς όχι υπέρ της πλειοψηφίας του λαού της Βενεζουέλας, που παλεύει να βελτιώσει την άθλια ζωή του, αλλά υπέρ των αντιδραστικών δυνάμεων και των διαδηλωτών της κατσαρόλας, που υποκινούν -κατά τα πρότυπα της Χιλής του Αλιέντε - οι ιμπεριαλιστές!

Αναρωτήθηκα, ποιος τα οργανώνει όλα αυτά στην ελληνική τηλεόραση, που πληρώνει, θέλει δε θέλει ο ελληνικός λαός, μέχρι που πήρα την απάντηση ότι υπεύθυνος ειδήσεων των κρατικών καναλιών είναι ο κ. Π. Αλέπης, από δεκαετιών διατεταγμένος διαστρεβλωτής των πραγματικών γεγονότων. Οσο για την ψευδο-σοσιαλιστική!!! κυβέρνηση τι να προσθέσεις; Εχει ξεχειλώσει όχι απλά στις ειδήσεις, αλλά σε κάθε τι που υπηρετεί τους ιμπεριαλιστές. Δε μένει παρά, όπως εγκαθιστά Αμερικανούς υπήκοους στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, να κάνει το ίδιο στα κρατικά κανάλια! Ισως δεν τους χρειάζεται ακόμα, αφού διαθέτουν Αλέπηδες!

Το δελτίο ήταν γεμάτο ειρωνείες και μίσος κατά του Τσάβες! και φοβερή ανησυχία μήπως στο «δικτάτορα» Φιντέλ προστεθεί στη Λατινική Αμερική άλλος ένας, ο Τσάβες! Φυσικά, κατά τα ΠΑΣΟΚικά τερτίπια, προσπάθησε σε συνέχεια να μπουρδουκλώσει τα πράγματα, κάνοντας λόγο και για κάποιους που δεν απεργούν και δείχνοντας τη χαρά της που οι εκκλήσεις του Τσάβες στο λαό βρίσκουν μικρότερη απήχηση!

Είναι φανερό ότι η κρατική τηλεόραση μεταφέρει στους ακροατές όσα θέλουν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, για να δικαιολογήσουν τα νέα εγκλήματα που σχεδιάζουν κατά αιρετών ηγετών με βρώμικο στόχο τα πετρέλαια της Βενεζουέλας Αν, τα σχέδια αυτά δεν αποτραπούν -ίσως από τώρα- οι Αλέπηδες και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν... θρήνους (τύπου Αλιέντε) για την... εξόντωση του Τσάβες! Οταν σε βάλουν δύο μέτρα κάτω από το χώμα δεν το 'χουν τίποτα να σε ανακηρύττουν ταυτόχρονα ήρωα!!.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για την αποδοχή και προώθηση μιας τέτοιας ποιότητας κρατικής τηλεόρασης. Από την πλευρά μας όλοι μας, μαζί με τον ελληνικό λαό, παλεύουμε για τη χρεοκοπία των επιδιώξεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, για τη στήριξη και εφαρμογή του διακηρυγμένου φιλολαϊκού προγράμματος του, δημοκρατικά εκλεγμένου, με την ελεύθερη ψήφο της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της Βενεζουέλας, Προέδρου Τσάβες.


Κώστας ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Σε επαγρύπνηση και δράση το φιλειρηνικό κίνημα

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, σε ανακοίνωσή της που αναφέρεται στο Κυπριακό, σημειώνει τα παρακάτω:

«Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για νομιμοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου και για νομιμοποίηση και επέκταση της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας σε αυτό το ανεξάρτητο κράτος - μέλος του ΟΗΕ.

Το "σχέδιο Ανάν", πέραν από τις ασφυκτικές χρονικές προϋποθέσεις που θέτει, αποτελεί ουσιαστικά απομάκρυνση από τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και από τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο που απαιτούσαν τον τερματισμό της κατοχής και τη δημιουργία ενιαίας, ανεξάρτητης Κύπρου, αποστρατικοποιημένης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το "σχέδιο Ανάν" προβλέπει στην πραγματικότητα, μια συγκαλυμμένη συνομοσπονδία, όπου το κεντρικό κράτος θα έχει περιορισμένη κυριαρχία και αρμοδιότητες σε όφελος των "συστατικών κρατών", που θα έχουν το δικαίωμα του βέτο. Νομιμοποιείται με τον τρόπο αυτό η διχοτόμηση. Επιπλέον, καθιερώνεται η επικυριαρχία των μεγάλων δυνάμεων:

1) μέσω της παραμονής των βρετανικών βάσεων (που θεωρούνται βρετανικό έδαφος),

2) μέσω της συμμετοχής τριών αλλοδαπών δικαστών στο 9μελές Συνταγματικό Δικαστήριο ενώ,

3) θα παραμείνουν ξένα στρατεύματα στην Κύπρο, η οποία θα βρίσκεται υπό ξένη κηδεμονία.

Η ελληνική κυβέρνηση έτρεξε να αποδεχτεί το "σχέδιο Ανάν", αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι στηρίζει και προωθεί τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, αδιαφορώντας πως το "σχέδιο Ανάν" θα φέρει δεινά όχι μόνο στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και στους γειτονικούς λαούς της περιοχής.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλες τις Επιτροπές Ειρήνης να συνεχίσουν και να εντείνουν τις δραστηριότητές τους το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό για τις αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό. Ολοι σε επαγρύπνηση και δράση, για να αποκρουστούν τα ιμπεριαλιστικά τυχοδιωκτικά σχέδια στην περιοχή».

Στο Κερατσίνι

Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου, την Κυριακή 8/12, στις 6.00 μ.μ., διοργανώνει στο πολιτιστικό κέντρο Αμφιάλης «Μελίνα Μερκούρη» (Μπενάκη 70), στο Κερατσίνι, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Το σχέδιο Ανάν και η διεκδίκηση μιας πραγματικά δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό».

Συμμετέχουν η βουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη, ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος και ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Σύσκεψη φορέων

Η Επιτροπή Ειρήνης Ζακύνθου καλεί τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων του νησιού, σε σύσκεψη - συζήτηση σήμερα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, με θέμα: «Το Κυπριακό και η ευρύτερη περιοχή στις συμπληγάδες του ΝΑΤΟ και της νέας τάξης πραγμάτων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ