ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με όλες τις δυνάμεις για την απεργία στις 20 του Μάρτη

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ απέρριψαν και χτες κάθε σκέψη για αγωνιστική δράση

Σε προτεραιότητα πρώτης γραμμής αναδεικνύεται για τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, παράλληλα με την εξελισσόμενη εξόρμηση για τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, η ένταση της προσπάθειας και η διάθεση όλων των δυνάμεων στη μάχη για την οργάνωση της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ για τις 20 του Μάρτη, μέρα κατά την οποία θα αρχίζει στις Βρυξέλλες η εαρινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με αντικείμενο τα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Χτες, την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών ανακοίνωνε την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, έγινε από το ΠΑΜΕ μία ακόμα προσπάθεια να υιοθετηθεί τόσο από τη ΓΣΕΕ όσο και από την ΑΔΕΔΥ ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που θα εξελίσσεται παράλληλα με την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ. Για μια ακόμα φορά, όμως, έγινε καθαρό πως οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένες να αφουγκραστούν τις ανάγκες της εργατικής τάξης και ανάλογα να πράξουν, αλλά, αντίθετα, θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εμποδίσουν την ανάπτυξη αγώνων.

Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Συμβουλίου των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (μετέχουν σ' αυτό οι ΕΕ των δύο οργανώσεων), που έγινε χτες, ο Γιώργος Μαυρίκος, παρουσιάζοντας τη συνολική πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει αυτό το εξάμηνο προκειμένου να επισπεύσει και να βαθύνει τα μέτρα σε βάρος των μισθωτών στις εργασιακές σχέσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία, στην Υγεία και στο σύνολο των εργατικών κατακτήσεων και λαϊκών δικαιωμάτων. Ηδη η πρώτη σύνοδος των υπουργών Εργασίας στο Ναύπλιο το επιβεβαίωσε. Οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν εκεί στην κατεύθυνση αυτή ακριβώς κινούνται.

Κι επειδή οι κυβερνητικοί παράγοντες γνωρίζουν ότι αυτή η ένταση των αντιλαϊκών μέτρων θα πολλαπλασιάσει τις λαϊκές αντιδράσεις, προετοιμάζουν ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που θα φτάνει ως την απαγόρευση εργατικών διαδηλώσεων, πορειών και απεργιακών κινητοποιήσεων. Για το σκοπό αυτό αξιοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η Επιτροπή του 2004».

Καθώς η συζήτηση μέχρι εκείνη την ώρα είχε αναλωθεί σε γενικές επικλήσεις για μια κούφια ενότητα, και μάλιστα σ' ένα καθαρά τυπικό-οργανωτικό επίπεδο (σχετικά με το αν και πότε θα ενοποιηθούν οι δύο οργανώσεις), ο Γ. Μαυρίκος ξεκαθάρισε: Το ζήτημα της ενότητας δεν είναι ένα τυπικό θέμα. Ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τόνισε, είμαστε από θέση αρχής υπέρ της ενότητας δράσης των εργαζομένων, υπέρ της ενοποίησης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά είμαστε αντίθετοι στην προωθούμενη ενίσχυση των μηχανισμών χειραγώγησης και ενσωμάτωσης της εργατικής τάξης, μηχανισμών πυροσβεστικών, που θα προωθούν τις πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου. Για μας κύριο είναι οι στόχοι πάλης, κύριο είναι η γραμμή της ταξικής πάλης. Κύριο είναι αν θα αποβάλλεται η γραμμή της υποτέλειας και της συναίνεσης.

Σε άμεση αντιστοίχιση με αυτές τις εκτιμήσεις ο συνδικαλιστής παρουσίασε την αναλυτική πρόταση αγώνα του ΠΑΜΕ.

Η εξέλιξη της συζήτησης διέψευσε κάθε καλοπροαίρετη αυταπάτη ότι θα μπορούσε από πατενταρισμένες ξεπουλημένες ηγεσίες να υπάρξει απόφαση για αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, και οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ, που αρχικά κάτι ψέλλισαν για πιθανότητα απεργίας στις 21 του Μάρτη, τελικά συντάχθηκαν με την πρόταση Πολυζωγόπουλου να μη γίνει απεργία και να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας συμβολικής στάσης εργασίας - σκέτη κοροϊδία - στα πλαίσια της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων! Κάνοντας ακόμα πιο καθαρές τις επιλογές τους απέρριψαν κατηγορηματικά και την πρόταση για 24ωρη απεργία τον Ιούνη, τις μέρες που θα γίνεται η Σύνοδος Κορυφής στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα ήταν λαλίστατοι στα περί ενότητας, κάνοντας καθαρό ότι αυτό που τους καίει είναι οι διάφορες καρέκλες. Τον ειδικό ρόλο τους επαναβεβαίωσαν οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ, που αναλώθηκαν σε επιθέσεις στο ΠΑΜΕ κατεβαίνοντας σε επίπεδα βαριάς ανοησίας, με αναμάσημα της «Στρατούλειας» γραμμής περί εξάντλησης των δυνατοτήτων του ΠΑΜΕ και δυναμικής ανόδου των κοινωνικών κινημάτων, στο όνομα των οποίων απέρριψαν τη μία μετά την άλλη τις προτάσεις για συγκεκριμένους αγώνες.

Επιμένουμε στο δυνάμωμα της ταξικής ενότητας

Με σταράτες κουβέντες τοποθετήθηκαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στα ζητήματα που έχουν ανοίξει γύρω από αυτό που ορισμένοι χαρακτηρίζουν κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από την τοποθέτηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, όπως αυτή μοιράστηκε γραπτά σ' όλους τους μετέχοντες στο συντονιστικό ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ:

«Η μεγαλειώδης κινητοποίηση του Ναυπλίου είναι σοβαρή επένδυση με προοπτική για το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα στη χώρα μας. Εδειξε ότι η εργατική τάξη έχει τη διάθεση και τη δύναμη να φρενάρει και να ανατρέψει αυτά τα σχέδια. Το Ναύπλιο έδωσε νέα ορμή και αυξημένο ενθουσιασμό στις δυνάμεις του Ταξικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Για το ΠΑΜΕ η αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων και πρωταρχικά της νεολαίας στο Ναύπλιο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τίποτα δε μας ξάφνιασε, γιατί τρία χρόνια τώρα μοχθούμε με τις επεξεργασίες, με τους στόχους και τη δράση μας να συνεγείρουμε με τη γραμμή του αγώνα το λαό μας. Το ΠΑΜΕ κερδίζει κύρος και συνειδήσεις γιατί αναγεννά την ορμή, τη φρεσκάδα, το ανυπάκουο φρόνημα όχι με τα λόγια, αλλά με τα έργα του. Με τη μαζικότητα, τη μαχητικότητα, το κινηματικό και συσπειρωτικό του πρόσωπο.

Ορισμένοι επιχειρούν να παραποιήσουν την πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι τάχα η αυξημένη συμμετοχή διαδηλωτών στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον Κόσμο γίνεται... αυθόρμητα... έξω από τα κόμματα... έξω από τα εργατικά συνδικάτα και τελικά έξω από την ίδια την Εργατική Τάξη! Θέλουν να μας πείσουν ότι το κίνημα αυτό γεννήθηκε μέσα από... το Ιντερνέτ!

Αυτή την επιχείρηση παραποίησης συντονίζει η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία με στόχο να εγκλωβίσει και να γραφειοκρατικοποιήσει αυτή τη δυναμική. Γι' αυτό και στο Πόρτο Αλέγκρε προχτές συντόνιζαν τους επιτελείς του Φόρουμ ο γνωστός Μ. Σοάρες, τρεις Γάλλοι υπουργοί, εκπρόσωποι του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών κλπ, ενώ την ίδια στιγμή εκδιώχθηκε από τη σύνοδο το ένοπλο κίνημα της Κολομβίας, και απαγορεύτηκε στον Ούγκο Τσάβεζ να μιλήσει στην "επίσημη σύνοδο". Γι' αυτό δε μας προκαλούν εντύπωση αυτά που γράφονται στο διεθνή, ευρωπαϊκό και ελληνικό Τύπο για τον πακτωλό μυστικών κονδυλίων που διατίθενται.

Αντιλαμβανόμαστε ότι μέσα σ' αυτό το κίνημα θα αναπτύσσονται έντονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, αφού συμμετέχουν ταυτόχρονα δυνάμεις που μάχονται τον καπιταλισμό, που αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό, που καλούν σε αντίσταση και ανυπακοή απέναντι στην ΕΕ και δυνάμεις που θέλουν έναν πιο ανθρώπινο καπιταλισμό, έναν... άλλο κόσμο εφικτό.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες το ΠΑΜΕ ξεχώρισε με την παρουσία του από την Πράγα ως τη Γένοβα κι από τη Φλωρεντία ως το Ναύπλιο. Με σταθερότητα και ταξική αντίληψη και στο εθνικό επίπεδο και στο διεθνές κίνημα. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο επόμενο διάστημα τοποθετημένοι πάντα με σαφήνεια ενάντια σ' όλους εκείνους που στόχο έχουν την ενσωμάτωση και την αφομοίωση της λαϊκής οργής. Επιμένοντας στην προώθηση και στο δυνάμωμα της ταξικής ενότητας όλων των εργαζομένων απέναντι στο κεφάλαιο, τους μηχανισμούς του και τις κυβερνήσεις του. Δείχνοντας με το δάχτυλο τους "πυροσβέστες" που δρουν μέσα στα Συνδικάτα.

Τώρα μπροστά στο εργατικό κίνημα ξεχωρίζει η ανάγκη της αντιπολεμικής πάλης. Κόντρα στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Αποκαλύπτοντας το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ελληνικής Προεδρίας, που θέλουν να το "παίξουν" ειρηνόφιλοι. Καταδικάζοντας κυβερνήσεις (Βρετανία - ΗΠΑ - Ουγγαρία) που επιχειρούν να απαγορέψουν αντιπολεμικές διαδηλώσεις».

Πλατφόρμα αιτημάτων για όλο το εξάμηνο

Eurokinissi

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2003 θα αναπτυχθεί μια πλούσια πολύμορφη δράση που όχι μόνο θα αποκαλύψει τους στόχους της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά θα αναδείξει στόχους και αιτήματα που αντανακλούν τις σύγχρονες ανάγκες για τη λαϊκή οικογένεια.

Στους στόχους αυτούς θα μπορούσαν να ξεχωρίζουν:

  • Η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε βάρος του λαού του Ιρακ. Η αποκάλυψη του ρόλου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
  • Η άμεση επιστροφή του ελληνικού πολεμικού πλοίου από τον Περσικό και το κλείσιμο της βάσης στη Σούδα.
  • Η απαίτηση για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
  • Η υπεράσπιση του 8ωρου, της πλήρους σταθερής απασχόλησης χωρίς ελαστικότητα και απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Η απόρριψη της απασχολησιμότητας.
  • Η διεκδίκηση 35 ωρών απασχόλησης σε 5νθημερο με 7ωρη ημερήσια δουλιά, με αύξηση των αποδοχών και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος της απεργίας, των διαδηλώσεων και των πορειών.
  • Η ανάγκη πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς, στα ημερομίσθια και τις συντάξεις. Η εξασφάλιση ίδιων μισθολογικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στους οικονομικούς μετανάστες.
  • Η δημόσια, υποχρεωτική και καθολική κοινωνική Ασφάλιση που να είναι σε αντιστοιχία με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
  • Η απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων.
  • Δημόσια δωρεάν Παιδεία.

Eurokinissi

Μια τέτοια πλατφόρμα για να προβληθεί και να εκλαϊκευτεί χρειάζεται να στηριχτεί σε ένα ανάλογο αγωνιστικό πρόγραμμα που θα αγκαλιάζει ολόκληρη την περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας.

Για το λόγο αυτό το ΠΑΜΕ προτείνει να προκηρυχτεί από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ένα πρόγραμμα απεργιακών εκδηλώσεων που στη συνέχεια να εμπλουτιστεί από τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα ίδια τα Σωματεία.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα που προτείνεται σ' όλα τα συνδικάτα

Η πρόταση που κατέθεσε χτες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ το ΠΑΜΕ

  • Προκήρυξη 4ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Στάση Εργασίας την Παρασκευή 14 Φλεβάρη, ώστε να έχουν τη δυνατότητα συνδικάτα και συνδικαλιστικά στελέχη να ενημερώσουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για την ανάγκη ανάπτυξης ενός πλατιού και ρωμαλέου αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος.
  • Ανοιχτή έκκληση των συνδικάτων για συμμετοχή και ενεργητική στήριξη των κινητοποιήσεων της νέας γενιάς 1 και 2 Μάρτη για την Παιδεία.
  • Στις 20 Μάρτη, ημέρα Πέμπτη, κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, με θέματα Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνική Ασφάλιση, αφού την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες για τα θέματα αυτά θα ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ΕΕ.
  • Προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την 1η Μάη 2003.
  • Προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας για την Παρασκευή 20 Ιούνη 2003, μέρα που θα ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονη πανελλαδική συγκέντρωση στη συμπρωτεύουσα.

Το αγωνιστικό αυτό πρόγραμμα προτείνουμε για συζήτηση σ' όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις καλούμε να απαιτήσουν από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν στην προκήρυξη των κινητοποιήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, ούτως ώστε το 6μηνο της Ελληνικής Προεδρίας η Ελλάδα να γνωρίσει ένα νέο κύκλο αγωνιστικής ανάτασης και εργατικών κινητοποιήσεων. Στα πλαίσια αυτά ξεχωριστή στιγμή θα αποτελέσει η μεγάλη 24 απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ για τις 20 Μάρτη και ήδη την παίρνουν στα χέρια τους με δικές τους αποφάσεις δεκάδες δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Παράλληλα, τα συνδικάτα της εργατικής τάξης όχι μόνο δε θα απουσιάσουν από Συνόδους υπουργών, που θα γίνουν στη χώρα μας για την Παιδεία, τους Μετανάστες, το Περιβάλλον, την Αγροτική Παραγωγή κλπ., αλλά θα δράσουν αποφασιστικά και συντονισμένα με ολόκληρο το μαζικό κίνημα για τα κεφαλαιώδη αυτά ζητήματα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων

Σε συντονισμό της δράσης και την ανάπτυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τη λύση των πολλών και χρόνιων προβλημάτων τους, καλεί τους εργαζόμενους στα επισιτιστικά καταστήματα του επιχειρηματία Βλάση Σταθοκωστόπουλου, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει επιβάλλει ένα άθλιο αντεργατικό καθεστώς στα καταστήματά του, καθώς δεν πληρώνει επιδόματα, άδειες κλπ. και, ταυτόχρονα, εκβιάζει με απόλυση όποιον τολμήσει να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του.

Το Συνδικάτο απέναντι σ' αυτή την κατάσταση και με βάση καταγγελίες εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία στελέχη του πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε διάφορα καταστήματα του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης των τουριστικών - επισιτιστικών επιχειρήσεων «Ιθάκη», «Ακρωτήρι», «Οστρια», «Κόρτε», «Νότος», «Αίθριο», «Υδρία», «Νεφέλη», «Ερμείον», «Αργώ», «Διογένης», «Του ψαρά», «Οσκαρ», «Μητροπόλ», «Τερρίνα», «Λόφος».

Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, στο κατάστημα «Ερμείον» οι σερβιτόροι δεν έλαβαν το δώρο Χριστουγέννων, δεν πληρώθηκε η άδεια και το επίδομα αδείας. Δε δίνεται αναλυτική εξοφλητική απόδειξη με τα επιδόματα (γάμου, σχολής, τριετίες, Κυριακές, νυχτερινά, υπερωρίες.) Υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς ασφάλιση. Δεν υπάρχει κατάσταση εργασίας προσωπικού αναρτημένη σε εμφανές σημείο.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν και τονίζει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη για την κατάσταση αυτή που επικρατεί παντού. Πρέπει να διαφυλάξουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δεν τους χαρίζουμε τίποτε».

Και συνεχίζει: «Το δεξί χέρι στην εφαρμογή των αντεργατικών και αντισυνταγματικών επιλογών του Βλάση Σταθοκωστόπουλου είναι η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Καταγγέλλει επίσης ότι «δεκανίκι της μεγαλοεργοδοσίας για να περνά τα αντεργατικά μέτρα και στον Ξενοδοχειακό και στον Τουριστικό τομέα είναι και οι συμβιβασμένες φιλοκυβερνητικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού».

Και καταλήγει: «Σε αυτόν το μεσαίωνα που θέλουν να μας πάνε, εμείς απαντάμε με αγώνες! Με όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αυτή είναι η προοπτική του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Δε θα επιτρέψουμε την αφαίρεση των δικαιωμάτων μας και την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οι αξίες και τα ιδανικά των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται».

ΑΗΣ - ΔΕΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Συμβολική κατάληψη

Με σύνθημα: «διασφαλίζουμε το αύριο της περιοχής μας», προχώρησαν χτες, σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του σταθμού του ΑΗΣ-ΔΕΗ Αλιβερίου(7.30-8.30 το πρωί) οι 300 εργαζόμενοι. Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου προσανατολίζεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αναβάθμιση του σταθμού και την κατασκευή νέας μονάδας.

Να σημειωθεί ότι η πιο παλιά μονάδα του Αλιβερίου, ισχύος 380 ΜW, όπως φαίνεται, «έχει φάει τα ψωμιά της» και ήδη το μεγαλύτερο τμήμα της έχει μπει σε «ψυχρή εφεδρεία». Οι αποφάσεις της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η υιοθέτησή τους από την κυβέρνηση και η παράδοση της ΔΕΗ και των ήπιων μορφών ενέργειας (στην περίπτωση της Εύβοιας, της αιολικής ενέργειας) στο ιδιωτικό κεφάλαιο, οδηγούν στην απονέκρωση του τμήματος.

Να προστεθεί ότι το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (κυβερνητική) γιατί στο πλάνο σχεδιασμού της μονάδας δεν περιλαμβάνει τη μονάδα Νοτιοκεντρικής Εύβοιας, παρότι θεωρείται ισορροπιστική του νότιου συστήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ