Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΗΣ - ΔΕΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Συμβολική κατάληψη

Με σύνθημα: «διασφαλίζουμε το αύριο της περιοχής μας», προχώρησαν χτες, σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του σταθμού του ΑΗΣ-ΔΕΗ Αλιβερίου(7.30-8.30 το πρωί) οι 300 εργαζόμενοι. Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου προσανατολίζεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αναβάθμιση του σταθμού και την κατασκευή νέας μονάδας.

Να σημειωθεί ότι η πιο παλιά μονάδα του Αλιβερίου, ισχύος 380 ΜW, όπως φαίνεται, «έχει φάει τα ψωμιά της» και ήδη το μεγαλύτερο τμήμα της έχει μπει σε «ψυχρή εφεδρεία». Οι αποφάσεις της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η υιοθέτησή τους από την κυβέρνηση και η παράδοση της ΔΕΗ και των ήπιων μορφών ενέργειας (στην περίπτωση της Εύβοιας, της αιολικής ενέργειας) στο ιδιωτικό κεφάλαιο, οδηγούν στην απονέκρωση του τμήματος.

Να προστεθεί ότι το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (κυβερνητική) γιατί στο πλάνο σχεδιασμού της μονάδας δεν περιλαμβάνει τη μονάδα Νοτιοκεντρικής Εύβοιας, παρότι θεωρείται ισορροπιστική του νότιου συστήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ