Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιμένουμε στο δυνάμωμα της ταξικής ενότητας

Με σταράτες κουβέντες τοποθετήθηκαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στα ζητήματα που έχουν ανοίξει γύρω από αυτό που ορισμένοι χαρακτηρίζουν κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από την τοποθέτηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, όπως αυτή μοιράστηκε γραπτά σ' όλους τους μετέχοντες στο συντονιστικό ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ:

«Η μεγαλειώδης κινητοποίηση του Ναυπλίου είναι σοβαρή επένδυση με προοπτική για το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα στη χώρα μας. Εδειξε ότι η εργατική τάξη έχει τη διάθεση και τη δύναμη να φρενάρει και να ανατρέψει αυτά τα σχέδια. Το Ναύπλιο έδωσε νέα ορμή και αυξημένο ενθουσιασμό στις δυνάμεις του Ταξικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Για το ΠΑΜΕ η αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων και πρωταρχικά της νεολαίας στο Ναύπλιο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τίποτα δε μας ξάφνιασε, γιατί τρία χρόνια τώρα μοχθούμε με τις επεξεργασίες, με τους στόχους και τη δράση μας να συνεγείρουμε με τη γραμμή του αγώνα το λαό μας. Το ΠΑΜΕ κερδίζει κύρος και συνειδήσεις γιατί αναγεννά την ορμή, τη φρεσκάδα, το ανυπάκουο φρόνημα όχι με τα λόγια, αλλά με τα έργα του. Με τη μαζικότητα, τη μαχητικότητα, το κινηματικό και συσπειρωτικό του πρόσωπο.

Ορισμένοι επιχειρούν να παραποιήσουν την πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι τάχα η αυξημένη συμμετοχή διαδηλωτών στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον Κόσμο γίνεται... αυθόρμητα... έξω από τα κόμματα... έξω από τα εργατικά συνδικάτα και τελικά έξω από την ίδια την Εργατική Τάξη! Θέλουν να μας πείσουν ότι το κίνημα αυτό γεννήθηκε μέσα από... το Ιντερνέτ!

Αυτή την επιχείρηση παραποίησης συντονίζει η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία με στόχο να εγκλωβίσει και να γραφειοκρατικοποιήσει αυτή τη δυναμική. Γι' αυτό και στο Πόρτο Αλέγκρε προχτές συντόνιζαν τους επιτελείς του Φόρουμ ο γνωστός Μ. Σοάρες, τρεις Γάλλοι υπουργοί, εκπρόσωποι του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών κλπ, ενώ την ίδια στιγμή εκδιώχθηκε από τη σύνοδο το ένοπλο κίνημα της Κολομβίας, και απαγορεύτηκε στον Ούγκο Τσάβεζ να μιλήσει στην "επίσημη σύνοδο". Γι' αυτό δε μας προκαλούν εντύπωση αυτά που γράφονται στο διεθνή, ευρωπαϊκό και ελληνικό Τύπο για τον πακτωλό μυστικών κονδυλίων που διατίθενται.

Αντιλαμβανόμαστε ότι μέσα σ' αυτό το κίνημα θα αναπτύσσονται έντονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, αφού συμμετέχουν ταυτόχρονα δυνάμεις που μάχονται τον καπιταλισμό, που αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό, που καλούν σε αντίσταση και ανυπακοή απέναντι στην ΕΕ και δυνάμεις που θέλουν έναν πιο ανθρώπινο καπιταλισμό, έναν... άλλο κόσμο εφικτό.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες το ΠΑΜΕ ξεχώρισε με την παρουσία του από την Πράγα ως τη Γένοβα κι από τη Φλωρεντία ως το Ναύπλιο. Με σταθερότητα και ταξική αντίληψη και στο εθνικό επίπεδο και στο διεθνές κίνημα. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο επόμενο διάστημα τοποθετημένοι πάντα με σαφήνεια ενάντια σ' όλους εκείνους που στόχο έχουν την ενσωμάτωση και την αφομοίωση της λαϊκής οργής. Επιμένοντας στην προώθηση και στο δυνάμωμα της ταξικής ενότητας όλων των εργαζομένων απέναντι στο κεφάλαιο, τους μηχανισμούς του και τις κυβερνήσεις του. Δείχνοντας με το δάχτυλο τους "πυροσβέστες" που δρουν μέσα στα Συνδικάτα.

Τώρα μπροστά στο εργατικό κίνημα ξεχωρίζει η ανάγκη της αντιπολεμικής πάλης. Κόντρα στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Αποκαλύπτοντας το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ελληνικής Προεδρίας, που θέλουν να το "παίξουν" ειρηνόφιλοι. Καταδικάζοντας κυβερνήσεις (Βρετανία - ΗΠΑ - Ουγγαρία) που επιχειρούν να απαγορέψουν αντιπολεμικές διαδηλώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ