ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παρέμβαση ΚΚΕ για προβλήματα της περιοχής

Τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση και τα περιφερειακά όργανά της για την επίλυση άμεσων και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας, καθώς και προβλημάτων που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση στην περιοχή, ζήτησε ο Τάκης Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, επισκεπτόμενος την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στις συζητήσεις που είχε ο βουλευτής του Κόμματος με τον περιφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, ζήτησε:

- Την άμεση χρηματοδότηση των δήμων και των νομαρχιών για την επίλυση προβλημάτων που δημιούργησε η τελευταία κακοκαιρία. Ταυτόχρονα, έθεσε τα προβλήματα που δημιουργεί ο παρατεταμένος χειμώνας στα φτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς υποχρεώνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν για πολλές μέρες τη θέρμανση και, μάλιστα, σε μια περίοδο, που λόγω του προετοιμαζόμενου πολέμου στο Ιράκ, το πετρέλαιο αυξήθηκε κατά 40%, περίπου, σε σχέση με πέρσι. Για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενεστέρων από αυτή την κατάσταση, ο Τάκης Τσιόγκας ζήτησε ν' αποφασίσει η κυβέρνηση τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ύψους 400 ευρώ, στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ.

- Να παρέμβει η κυβέρνηση στο ΙΚΑ για να σταματήσει τα ένδικα μέσα και να κάνει αποδεκτή την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας, δίνοντας επίδομα και στους δυο συζύγους, καθώς και στους συνταξιούχους των άλλων Ταμείων.

- Τη διασφάλιση των εργαζομένων από την εφαρμογή του περιβόητου προγράμματος των λεγομένων Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ενταση της συντήρησης και της υποκατάστασης

«Επιστρατεύονται» και τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ η χώρα μας αναλαμβάνει και σχετική πρωτοβουλία στα πλαίσια της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης εξασθενίζουν τα χρώματα της πρόληψης
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης εξασθενίζουν τα χρώματα της πρόληψης
Τη διολίσθηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης (ΕΣΔ) κατά των ναρκωτικών πιστοποίησε η χτεσινή συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, Διυπουργικής Επιτροπής 31 μήνες μετά την εκπόνηση του ΕΣΔ. Πρόκειται για έναν ετεροβαρή σε βάρος των «στεγνών» προγραμμάτων προσανατολισμό της κυβέρνησης στο όνομα της εναρμόνισης με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου τα προγράμματα των υποκατάστατων έχουν πολύ μεγάλη εμβέλεια.

Ο πρωθυπουργός - που ηγείται της προσπάθειας του ΕΣΔ - και συνολικά η κυβέρνηση επιχείρησαν να εμφανίσουν αφ' ενός σαν πανάκεια την πολιτική των υποκατάστατων -καθώς μιλά για θεραπεία τη στιγμή που δεν είναι- και αφ' ετέρου να παρουσιάσουν θετικά τα αποτελέσματα σε σύγκριση με τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση πριν 31 μήνες, όταν έγινε το Υπουργικό Συμβούλιο όπου εγκρίθηκε το ΕΣΔ.

Ομως, παρά τις αναφορές σε κάποια στοιχεία δεν κατόρθωσε -άλλωστε το παραδέχτηκε και η κυβέρνηση- να αποκρύψει το γεγονός ότι υπολείπεται σε πολλούς απ' τους στόχους που εξαγγέλθηκαν. Ακόμα και σε σχέση με τα ίδια τα προγράμματα των υποκατάστατων -που φαίνεται να αποτελούν την κορωνίδα της κυβερνητικής πολιτικής- δεν έγινε κατορθωτό να αναπτυχθούν όλες οι μονάδες που προγραμματίστηκαν μέσα στο 2002. Επιπλέον, εκεί που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα - γεγονός που οδηγεί και σε παρενέργειες - είναι στις δομές της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης όσων παίρνουν μέρος στα προγράμματα με υποκατάσταση. Ετσι, λοιπόν, τα προγράμματα αυτά που πιλοτικά ξεκίνησαν με «τελικό στόχο την απεξάρτηση» μετατράπηκαν τελικά σε προγράμματα συντήρησης, με το σκεπτικό της «μείωσης της βλάβης» και της «μείωσης της μικροεγκληματικότητας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, μειώθηκαν κατά 30% οι θάνατοι από ναρκωτικά το 2002 έναντι του 2001, ως αποτέλεσμα -κυρίως- της πολιτικής της υποκατάστασης. Ετσι, λοιπόν, το 2000 υπήρχαν 303 θάνατοι, το 2001 321 θάνατοι και το 2002 240 θάνατοι από ναρκωτικά.

Το πόσο επισφαλείς είναι αυτές οι παραδοχές αποδεικνύεται απ' τα στοιχεία του ίδιου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ο οποίος αναφέρει ότι για το 2002 εκκρεμεί η επιβεβαίωση και 28 -ακόμα- θανάτων όπου σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τότε το ποσοστό της μείωσης θα είναι 16,5%. Ακόμα και αυτοί οι μακάβριοι υπολογισμοί παρουσιάζουν υπολογιστικά λάθη μπρος στην πρεμούρα της κυβέρνησης να αποδείξει την ορθότητα της πολιτικής της.

Αγκομαχητό... των «στεγνών»

Απ' την άλλη μεριά, τα «στεγνά» προγράμματα με μια υπέρβαση των οικονομικών εμποδίων, που τους βάζει η πολιτική της κυβέρνησης, καταφέρνουν να αναπτυχτούν με ρυθμούς που μπορεί να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, αλλά έχουν ένα βαθμό σημαντικής προσφοράς.

Αποκαλυπτικά για αυτή την πλευρά του ΕΣΔ είναι τα στοιχεία που έδωσε χτες η κυβέρνηση:

  • Στα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ παίρνουν μέρος 1.224 άτομα έναντι 697 το 2000.
  • Σε όλα τα προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) πήραν μέρος 9.510 άτομα το 2001, 10.450 το 2002 και προγραμματίζουν να πάρουν μέρος 12.060 για το 2003. Επιπλέον, ανέπτυξε τις μονάδες του σε 51 το 2002 -έναντι του 2001- και προγραμματίζει 73 μονάδες για το 2003.
  • Η μονάδα «18 Ανω» είχε 8.798 ατομικές συνεδριάσεις το 2002 εκ των οποίων οι 482 ήταν για πρώτη φορά και 6.180 κατ' επανάληψη. Απ' την ομάδα υποδοχής, το 60% προωθήθηκε προς θεραπευτικά προγράμματα (Το 2001 προωθήθηκαν 1.137 άτομα και το 2002 1.281 άτομα).
Θύμα η πρόληψη

Η διυπουργική σύσκεψη δεν ασχολήθηκε καν με τα αίτια που οδηγούν τους νέους σε όλο και μικρότερες ηλικίες στη χρήση των ναρκωτικών. Οι αιτίες παρακάμφθηκαν στο όνομα της αποδοχής των χρηστών ως «ασθενών», που αντιμετωπίζονται με την ανάλογη χορήγηση της αντίστοιχης φαρμακευτικής ουσίας.

Ετσι δε δημιουργήθηκαν τα κέντρα πρόληψης που είχαν προγραμματιστεί, αλλά και δεν προωθείται η αγωγή Υγείας στα σχολεία ως στοιχείο της ευαισθητοποίησης ενάντια στα ναρκωτικά. Η κυβέρνηση μένει απλώς στις διακηρύξεις περί συνεργασίας του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά στην πρόληψη με φόντο - ίσως - κάποια προγράμματα που επιχορηγούνται απ' την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Διυπουργική

Στη χτεσινή διυπουργική επιτροπή για τα ναρκωτικά συμμετείχαν: Οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας, Υγείας - Πρόνοιας Κώστας Στεφανής, Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης και Επικρατείας Στέφανος Μανίκας. Μετείχαν, επίσης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης, Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας, Παιδείας Ελένη Κούρκουλα, Υγείας - Πρόνοιας Ελπίδα Τσουρή και Πολιτισμού Νάσος Αλευράς, καθώς και η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αννα Κοκκέβη και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ποιότητας ζωής Αντώνης Αγγελίδης.

Αμέσως μετά, ο Κ. Σημίτης έκανε δηλώσεις μεταξύ των οποίων υπογράμμισε: «Αναλαμβάνουμε νομοθετική πρωτοβουλία για τη διαφορετική ποινική αντιμετώπιση του χρήστη ουσιών. Ο χρήστης ουσιών είναι ασθενής, δεν είναι εγκληματίας. Γι' αυτό επιβάλλεται η μείωση της ανωτάτης ποινής σε ένα χρόνο, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για περισσότερες ευκαιρίες στη θεραπεία και την απεξάρτηση. Επιβάλλεται, επίσης, η μη αναγραφή της καταδίκης στο ποινικό μητρώο, γιατί έτσι βοηθούμε την κοινωνική επανένταξη του χρήστη».

Επίσης, ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, είπε ότι θα επεκταθούν τα θεραπευτικά προγράμματα με τη «μεγαλύτερη εμπλοκή» του Εθνικού Συστήματος Υγείας στις θεραπευτικές διαδικασίες ώστε -όπως υποστήριξε- να καταργηθεί η «λίστα αναμονής».

Βέβαια, η λίστα αναμονής είναι για προγράμματα υποκατάστατων και η χορήγησή τους προωθείται μέσω των νοσοκομείων του δημόσιου συστήματος Υγείας, καθώς φαίνεται να απέτυχε η διαδικασία μέσω του ΟΚΑΝΑ.

Οπως ανακοίνωσε μετά τη διυπουργική ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής, σε συνέντευξη Τύπου, η κυβέρνηση θα πάρει και την πρωτοβουλία - στο όνομα της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης - για την εμπλοκή των συστημάτων Υγείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ηδη υπάρχουν πέντε Περιφερειακά Συστήματα Υγείας που θα αντιμετωπίσουν τις εξαρτήσεις μέσω των προγραμμάτων υποκατάστασης.

Η χορήγηση της βουπρενορφίνης άρχισε ήδη στη Ρόδο, ενώ υποψηφιότητα έχει θέσει και το νοσοκομείο της Λαμίας. Επίσης, έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση που επιτρέπει τη χορήγηση των ανταγωνιστών ναλτρεξόνης και ναλοξόνης από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς και γιατρούς υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Μετά από όλες αυτές τις επιλογές -αλλά και την προσπάθεια της επικοινωνιακής προβολής -μάταια η υφυπουργός Υγείας Ελπ. Τσουρή προσπάθησε να υποστηρίξει την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τύπων των θεραπευτικών προγραμμάτων.

Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η -εν τω συνόλω- ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να λειτουργήσουν με αντιδεξιά αντανακλαστικά, με αφορμή τις αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη για ένα πρόγραμμα με υποκατάστατα. Οι αντιδράσεις -που επισήμως προβάλλονται- είναι η υποβάθμιση της περιοχής και όχι -έστω και στα πλαίσια ακόμα και αυτών των προγραμμάτων υποκατάστασης - των προϋποθέσεων και των δομών για ψυχοκοινωνική υποστήριξη των εξαρτημένων.

Ετσι αδράχνοντας την ευκαιρία η κυβέρνηση -καθώς πρωταγωνιστούν στελέχη της ΝΔ που έχουν εκλεγεί στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση - μιλούν για ήττα της κοινωνίας, την ίδια ώρα που οι ίδιοι έχουν εξοβελίσει τις κοινωνικές αιτίες της τοξικομανίας...

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Το κόστος στους φορολογούμενους

Οι Ελληνες φορολογούμενοι (για την ακρίβεια τα λαϊκά στρώματα που τα έχουν απομυζήσει φορολογικά) θα κληθούν τελικά να πληρώσουν, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, τις κακοτεχνίες των εργολάβων δημόσιων έργων, που είχαν σαν αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου της χώρας να καταστραφούν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ετσι το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διατεθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ποσό ύψους 69.250.000 για την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών από τις πρόσφατες θεομηνίες, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ με ποσό ύψους 100.000.000 η αποκατάσταση των ζημιών στους οδικούς άξονες Τρίπολης - Καλαμάτας και Κορίνθου - Τρίπολης.

Φυλάκιση χωρίς αναστολή σε απεξαρτημένο!

Την ανάκληση της απόφασης ζητά η θεραπευτική κοινότητα «18 Ανω»

Ο σταυρός του μαρτυρίου ακολουθεί τους πρώην χρήστες και μετά την «κάθαρσή» τους, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει για τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος
Ο σταυρός του μαρτυρίου ακολουθεί τους πρώην χρήστες και μετά την «κάθαρσή» τους, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει για τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος
Για άλλη μια φορά η απόφαση της Δικαιοσύνης σφράγισε με τη σκληρότητα και την αναλγησία της όχι μόνο τη μοίρα ενός απεξαρτημένου πια ανθρώπου, αλλά τα όνειρα και τις προσδοκίες χιλιάδων άλλων που δίνουν τη μάχη της κοινωνικής τους επανένταξης και βλέπουν να έρχεται και η δική τους σειρά.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει το «18 ΑΝΩ» με ανακοίνωσή του, ο Στυλιανός Στεφάνου, 53 χρόνων, ο οποίος είχε ήδη ολοκληρώσει το Δεκέμβρη του 2002 με επιτυχία το πρόγραμμα απεξάρτησης του «18 ΑΝΩ», καταδικάστηκε στις 19/2/2003 από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Η μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης του «18 ΑΝΩ» ζητά την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης και την άμεση αποφυλάκιση του Στυλιανού Στεφάνου και παράλληλα καλεί την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης να σταθούν δίπλα της και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο το δίκαιο αίτημά της.

Μ' αυτόν τον τρόπο, υπογραμμίζει το «18 ΑΝΩ», οδηγήθηκε στη φυλακή ένας οικογενειάρχης, αποδεδειγμένα «καθαρός» απ' όλες τις ουσίες, που είχε ήδη από τον Ιούνη του 2002 λάβει την πρώτη δόση της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ για να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση γενικού εμπορίου και άρχιζε να αντιμετωπίζει υπεύθυνα και με αισιοδοξία τη ζωή του. Η σύζυγος του Στ. Στεφάνου, τα δύο παιδιά και ο αδερφός του αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας - αυτό αποδεικνύεται από τα σχετικά ιατρικά πιστοποιητικά - ενώ ο ίδιος πάσχει από σοβαρή καρδιολογική πάθηση (στεφανιαία νόσο και έμφραγμα του μυοκαρδίου) και έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση (του έγιναν 4 μπάι-πας).

«Η άδικη φυλάκισή του αυτή τη στιγμή, πέραν των άλλων θα επιβαρύνει σοβαρά την ήδη κλονισμένη υγεία του και θα στερήσει από τα άρρωστα μέλη της οικογένειάς του, το μόνο στήριγμα που τους έχει απομείνει.

Το δικαστήριο δε φαίνεται να έλαβε υπόψη όλα αυτά τα στοιχεία, αλλά ούτε και το πιστοποιητικό της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος απεξάρτησης του "18 ΑΝΩ", μιας επίσημα αναγνωρισμένης και έγκυρης Μονάδας του ΕΣΥ. Δε φαίνεται επίσης να έλαβε υπόψη τον αγώνα ζωής που έδωσε και δίνει αυτός ο άνθρωπος και μαζί του χιλιάδες άλλοι που προσπαθούν και ελπίζουν να ξαναχτίσουν "καθαροί" πια την καινούρια ζωή τους πάνω στα ερείπια του παρελθόντος της εξάρτησης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Το συγκεκριμένο δικαστήριο ήρθε με απόφασή του να σβήσει αυτή την ελπίδα και μαζί της όλα τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή. Ηρθε να περάσει το μήνυμα ότι η θέση του εξαρτημένου είναι πάντα στη φυλακή, ακόμα και αφού καταφέρει να απεξαρτηθεί.

Η πρόκληση σε ολόκληρη την κοινωνία, στην Πολιτεία, στην κυβέρνηση είναι ανοιχτή. Θα δεχτούν αυτό το αντιεπιστημονικό και απάνθρωπο μήνυμα; 'Η θα σταθούν δίπλα στις Μονάδες απεξάρτησης που παλεύουν να κερδίσουν τη μάχη της ισότιμης Κοινωνικής Επανένταξης των απεξαρτημένων;».

Απαίτηση για πρόληψη, θεραπεία και επανένταξη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Με τις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός προσπάθησε, ουσιαστικά, να παρακάμψει το μείζον θέμα της ευθύνης της κυβέρνησης για τα ναρκωτικά», επισημαίνει, σε χτεσινή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Δήλωσε, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι εξετάστηκε η εφαρμογή του σχεδίου δράσης και ο στόχος για το 2002 επετεύχθη. Παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί σε συγκεκριμένα θέματα. Ενώ τα προγράμματα πρόληψης, με βάση το σχέδιο, έπρεπε να είναι 83, είναι μόνον 62. Ενώ η αγωγή υγείας έπρεπε να είναι ενταγμένη στο αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα, δεν είναι. Το σχέδιο για το 2002 προέβλεπε πανελλαδική καμπάνια κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών, η οποία, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε. Ακόμα, δεν επιτεύχθηκε ο στόχος για λειτουργία ενός συμβουλευτικού σταθμού σε κάθε νομό, και πολλοί άλλοι στόχοι έμειναν στα χαρτιά.

Η μακροσκελής αναφορά του πρωθυπουργού στις αδικαιολόγητες, όπως είπε, αντιδράσεις στην ίδρυση κέντρων χορήγησης υποκαταστάτων, υποκρύπτει, στην ουσία, την προσπάθεια να επιβληθεί στην κοινωνία η άποψη ότι τα ναρκωτικά είναι ασθένεια, άρα πρέπει να χορηγούμε στους ασθενείς τη δόση τους για να υπάρχει "κοινωνική γαλήνη". Η προσπάθεια αυτή του πρωθυπουργού γίνεται στα πλαίσια της προετοιμασίας της κοινής γνώμης, ενόψει της Συνόδου της ΕΕ για το θέμα των ναρκωτικών, όπου κυριαρχεί η άποψη για μείωση της βλάβης. Ακόμα, ενόψει του στόχου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπου, όπως λένε τα διάφορα μνημόνια, πρέπει να γίνει εξυγίανση του δημόσιου χώρου. Με άλλα λόγια, ας παίρνουν όλοι τη δόση τους, αρκεί να μην ενοχλούν!».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΚΚΕ, αντιθέτως με την κυβέρνηση, εξακολουθεί να ανησυχεί έντονα για το μείζον θέμα των ναρκωτικών. Καλεί όλο το λαό και τη νεολαία να καταδικάσει την κάθε είδους εξάρτηση και να απαιτήσει να υλοποιηθούν προγράμματα πρόληψης, αλλά και θεραπείας των εξαρτημένων ατόμων και κοινωνικής επανένταξής τους».

Αυτοκτόνησε στις τουαλέτες του αστυνομικού τμήματος!

Στις τουαλέτες των κρατητηρίων του Αστυνομικού Μεγάρου βρέθηκε χτες τα ξημερώματα νεκρός ο 55χρονος Αλέξανδρος Καλλίας. Εδωσε μόνος τέλος στη ζωή του, αφού κρεμάστηκε στις τουαλέτες του 7ου ορόφου με τους ιμάντες του σακ βουαγιάζ, που του είχαν φέρει με ρουχισμό οι δικοί του. Ο ιατροδικαστής που προσήλθε στον τόπο, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για αυτοκτονία.

Ο Αλ. Καλλίας ήταν ένας απ' τους 12 που είχαν συλληφθεί πριν λίγες μέρες στο μπαρ «Σπάισις» και σύμφωνα με την Αστυνομία είχε, μεταξύ άλλων, εμπλακεί σε κύκλωμα που διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας διαμέσου του διαδικτύου.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν τη χρονιάτικη συνεστίασή τους την Κυριακή 2 του Μάρτη, ώρα 12 μ., στο κέντρο «ΚΙΒΩΤΟΣ» (πρώην «Καστέλο»), Καυταντζόγλου και Ράλλη 26, στα Πατήσια. Προσκλήσεις στα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και στα κεντρικά γραφεία (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος, τηλέφωνο: 210- 8831.368)
  • Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, στις 5 του Μάρτη, διοργανώνει, επίσης, εκδήλωση στην πλατεία Κοραή προς τιμήν της μεγαλειώδους διαδήλωσης που ματαίωσε την επιστράτευση την περίοδο της Κατοχής
  • Σήμερα, Τετάρτη, 26.2.2003, το παράρτημα Εξαρχείων-Νεάπολης-Κολωνακίου της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί τη χρονιάτικη συνεστίασή του, στις 8 μ.μ., στην ταβέρνα «Αμπελόφυλλο», Λέλας Καραγιάννη και Σαμοθράκης 3, στην Κυψέλη
  • Εκδήλωση για την 60ή επέτειο της ΕΠΟΝ διοργανώνει το ΔΣ του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ, σήμερα, Τετάρτη, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του Συνδέσμου (Δουκίσσης Πλακεντίας 3)
  • Το Παράρτημα Καματερού της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί εκδήλωση (με κοπή πίτας), σήμερα, ώρα 6 μ.μ. στο 1ο ΚΑΠΗ Καματερού (Πλατεία Δημοκρατίας)
  • Το Παράρτημα Τούμπας της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί συνέλευση την Κυριακή 2 του Μάρτη, ώρα 10 το πρωί, στην οδό Μεγακλέους 19. Θα ακολουθήσει γιορτή προς τιμήν των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ και για την επέτειο ίδρυσης του ηρωικού Κόκκινου Στρατού, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα
  • Το Παράρτημα Αργυρούπολης της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση, την Κυριακή 2 του Μάρτη, στα γραφεία της Ενωσης (Μαρίνου Γεουλιάνου 25, Αργυρούπολη)
  • Την ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευσή του πραγματοποιεί το Παράρτημα Μενιδίου της ΠΕΑΕΑ, την Κυριακή 9 του Μάρτη και ώρα 11 π.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ