Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαίτηση για πρόληψη, θεραπεία και επανένταξη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Με τις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός προσπάθησε, ουσιαστικά, να παρακάμψει το μείζον θέμα της ευθύνης της κυβέρνησης για τα ναρκωτικά», επισημαίνει, σε χτεσινή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Δήλωσε, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι εξετάστηκε η εφαρμογή του σχεδίου δράσης και ο στόχος για το 2002 επετεύχθη. Παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί σε συγκεκριμένα θέματα. Ενώ τα προγράμματα πρόληψης, με βάση το σχέδιο, έπρεπε να είναι 83, είναι μόνον 62. Ενώ η αγωγή υγείας έπρεπε να είναι ενταγμένη στο αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα, δεν είναι. Το σχέδιο για το 2002 προέβλεπε πανελλαδική καμπάνια κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών, η οποία, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε. Ακόμα, δεν επιτεύχθηκε ο στόχος για λειτουργία ενός συμβουλευτικού σταθμού σε κάθε νομό, και πολλοί άλλοι στόχοι έμειναν στα χαρτιά.

Η μακροσκελής αναφορά του πρωθυπουργού στις αδικαιολόγητες, όπως είπε, αντιδράσεις στην ίδρυση κέντρων χορήγησης υποκαταστάτων, υποκρύπτει, στην ουσία, την προσπάθεια να επιβληθεί στην κοινωνία η άποψη ότι τα ναρκωτικά είναι ασθένεια, άρα πρέπει να χορηγούμε στους ασθενείς τη δόση τους για να υπάρχει "κοινωνική γαλήνη". Η προσπάθεια αυτή του πρωθυπουργού γίνεται στα πλαίσια της προετοιμασίας της κοινής γνώμης, ενόψει της Συνόδου της ΕΕ για το θέμα των ναρκωτικών, όπου κυριαρχεί η άποψη για μείωση της βλάβης. Ακόμα, ενόψει του στόχου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπου, όπως λένε τα διάφορα μνημόνια, πρέπει να γίνει εξυγίανση του δημόσιου χώρου. Με άλλα λόγια, ας παίρνουν όλοι τη δόση τους, αρκεί να μην ενοχλούν!».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΚΚΕ, αντιθέτως με την κυβέρνηση, εξακολουθεί να ανησυχεί έντονα για το μείζον θέμα των ναρκωτικών. Καλεί όλο το λαό και τη νεολαία να καταδικάσει την κάθε είδους εξάρτηση και να απαιτήσει να υλοποιηθούν προγράμματα πρόληψης, αλλά και θεραπείας των εξαρτημένων ατόμων και κοινωνικής επανένταξής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ