Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ
Αναμένονται διώξεις

Παραδόθηκε χτες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας το πόρισμα Παπαγγελόπουλου

Ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν εντός των προσεχών ημερών για την υπόθεση των εκβιασμών. Ο εισαγγελέας Δ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε χτες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, Σ. Μπάγια, το πόρισμα μαζί με τη δικογραφία, όπου αναφέρει τη γνώμη του, τις ενέργειές του, τις εκτιμήσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας θα μελετήσει την αναφορά και τα στοιχεία της δικογραφίας και θα προβεί στις περαιτέρω ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν χτες στοιχειοθετείται η διάπραξη δύο αδικημάτων, της εκβίασης (σε βαθμό κακουργήματος) και της απόπειρας απάτης, τα οποία έχουν διαπραχθεί, από τον εκδότη της «Ελεύθερης Ωρας» Γρ. Μιχαλόπουλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διενέργεια της έρευνας διατάχτηκε στις 13 Γενάρη με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για εκβιασμούς εναντίον επιχειρηματιών στο όνομα της «17 Νοέμβρη». Για τη διεξαγωγή της έρευνας συντέλεσε τα μέγιστα το ιδιόχειρο σημείωμα του ημερολογίου του επιχειρηματία Δ. Αγγελόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη «17Ν». Το σημείωμα αυτό βρισκόταν στα χέρια του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη από τον περασμένο Ιούλη. Στη συνέχεια κατέθεσαν στα πλαίσια της έρευνας γνωστοί επιχειρηματίες, όπως το ζεύγος Θεοδώρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, οι Αρ. Σαλιαρέλης, Β. Βαρδινογιάννης, Μ. Λάτση, Γ. Αποστολόπουλος, οι αδερφοί Μαμιδάκη κ.ά.

Με τη χτεσινή κατάθεση του πορίσματος του Δ. Παπαγγελόπουλου κλείνει το πρώτο σκέλος της έρευνας, ενώ θεωρείται πιθανόν ότι θα υπάρξει εντολή για συνέχισή της και προς άλλες κατευθύνσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ