Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παρέμβαση ΚΚΕ για προβλήματα της περιοχής

Τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση και τα περιφερειακά όργανά της για την επίλυση άμεσων και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας, καθώς και προβλημάτων που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση στην περιοχή, ζήτησε ο Τάκης Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, επισκεπτόμενος την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στις συζητήσεις που είχε ο βουλευτής του Κόμματος με τον περιφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, ζήτησε:

- Την άμεση χρηματοδότηση των δήμων και των νομαρχιών για την επίλυση προβλημάτων που δημιούργησε η τελευταία κακοκαιρία. Ταυτόχρονα, έθεσε τα προβλήματα που δημιουργεί ο παρατεταμένος χειμώνας στα φτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς υποχρεώνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν για πολλές μέρες τη θέρμανση και, μάλιστα, σε μια περίοδο, που λόγω του προετοιμαζόμενου πολέμου στο Ιράκ, το πετρέλαιο αυξήθηκε κατά 40%, περίπου, σε σχέση με πέρσι. Για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενεστέρων από αυτή την κατάσταση, ο Τάκης Τσιόγκας ζήτησε ν' αποφασίσει η κυβέρνηση τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ύψους 400 ευρώ, στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ.

- Να παρέμβει η κυβέρνηση στο ΙΚΑ για να σταματήσει τα ένδικα μέσα και να κάνει αποδεκτή την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας, δίνοντας επίδομα και στους δυο συζύγους, καθώς και στους συνταξιούχους των άλλων Ταμείων.

- Τη διασφάλιση των εργαζομένων από την εφαρμογή του περιβόητου προγράμματος των λεγομένων Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ