ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρώτες τοποθετήσεις κατηγορουμένων

Eurokinissi

Με την υποβολή ενστάσεων για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης των 19 κατηγορουμένων για την υπόθεση της «17Ν», ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των εργασιών της στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Προηγουμένως, οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί να τοποθετηθούν επί του κατηγορητηρίου, το οποίο αναγνώστηκε από τον εισαγγελέα της Εδρας και αφορά περίπου 2.000 αδικήματα, μεταξύ αυτών 23 φόνους, δεκάδες τραυματισμούς και σωρεία άλλων αδικημάτων, που διαπράχτηκαν κατά την 27χρονη δράση της οργάνωσης.

Ποιοι αρνούνται και ποιοι αποδέχονται την κατηγορία

Οι Χριστόδουλος Ξηρός, Διονύσης Γεωργιάδης Κ. Καρατσώλης, Ηρακλής Κωστάρης, Παύλος Σερίφης, Νίκος Παπαναστασίου, Ανέστης Παπαναστασίου και Αγγελική Σωρηροπούλου αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της συμμετοχής στη «17Ν». Ο Βασίλης Ξηρός δήλωσε ότι αρνείται τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται.

Οι Βασίλης Τζωρτζάτος, Πάτροκλος Τσελέντης, Θωμάς Σερίφης, Κ. Τέλιος αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και μέρος των πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται, ενώ ο Σωτήρης Κονδύλης δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο όσα έχει παραδεχτεί στις απολογίες του.

Αναλυτικότερα ο Β. Τζωρτζάτος αρνήθηκε τις κατηγορίες και το περιεχόμενο των ομολογιών του που το χαρακτήρισε «αποτέλεσμα ψυχολογικής βίας και ψυχοτρόπων φαρμάκων», γεγονός για το οποίο, όπως είπε, έχει υποβάλει μήνυση. Παραδέχτηκε όμως ότι υπήρξε «περιφερειακό μέλος της οργάνωσης», από την οποία αποχώρησε «το 1992 για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους».

Ο Πάτροκλος Τσελέντης δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες ως προς τη συμμετοχή του σε βάρος του Ρόμπερτ Τσαντ και τη ληστεία στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Παραδέχτηκε όμως ότι υπήρξε μέλος της «17Ν» από το 1983 έως το 1988.

Ο Θωμάς Σερίφης δήλωσε ότι αρνείται τις κατηγορίες, αλλά όχι στο σύνολό τους ενώ ο Κ. Τέλιος είπε ότι αποδέχεται μόνο τη φυσική παρουσία του, στις ενέργειες σε βάρος του Κώστα Ανδρουλιδάκη, του Γιάννη Παλαιοκρασσά και της ληστείας στην τράπεζα στα Πατήσια.

Πολιτικές δηλώσεις
επί του κατηγορητηρίου

Από τους πέντε κατηγορούμενους που τοποθετήθηκαν με πολιτική δήλωση επί του κατηγορητηρίου οι Γιάννης Σεριφης και Θεολόγος Ψαραδέλης δήλωσαν την αθωότητά τους και διαφοροποιήθηκαν και επί πολιτικής βάσης από την «17Ν». Αντίθετα ο Δ. Κουφοντίνας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης και το ίδιο έπραξε ο Σάββας Ξηρός, ενώ ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος παρείχε πολιτική κάλυψη, τηρώντας βεβαίως ανεξάρτητη προσωπική στάση, όπως το πράττει από την αρχή της υπόθεσης, δηλώνοντας αθώος.

Αναλυτικότερα:

Ο Γ. Σερίφης χαρακτήρισε τη δίωξή του πολιτική, δήλωσε ότι εδώ και 35 χρόνια διώκεται στην Ελλάδα υπό οποιοδήποτε καθεστώς και ζήτησε να του παρουσιαστούν τα πραγματικά στοιχεία με τα οποία κατηγορείται αλλιώς να απαλλαγεί «Εδώ και τώρα» από κάθε κατηγορία. Τέλος, κατήγγειλε τους ειδικούς νόμους, τα ειδικά κελιά και τα ειδικά κλουβιά ως ταξικό πολιτισμό «πολιτισμό της άρχουσας τάξης και όσων την υπηρετούν και τους προσκυνούν».

Ο Θεολόγος Ψαραδέλης δήλωσε πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, πως δεν ήταν ποτέ μέλος της «17Ν» και πως διώκεται για την αντιδικτατορική δράση του. «Με διώκουν -είπε- οι Αμερικάνοι για τη δράση μου στη δικτατορία. Δε διώκομαι εγώ, διώκονται οι ιδέες μου εδώ και 40 χρόνια».

Ο Δ. Κουφοντίνας που κλήθηκε πρώτος να τοποθετηθεί επί του κατηγορητηρίου χαρακτήρισε τη δίκη «δίκη εκτάκτων μέτρων, δίκη ειδικών ποινών, δίκη φρονημάτων, δίκη πολιτική». Στη βάση αυτή χαρακτήρισε το δικαστήριο αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, ενώ για τη στάση που θα κρατήσει τόνισε ότι θα παραμείνει συνεπής προς τη δήλωση του για «ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δράση της ΕΟ 17 Νοέμβρη». Τέλος, αρνήθηκε το κατηγορητήριο και τις κατηγορίες όπως διατυπώθηκαν και επιφυλάχτηκε να αναφερθεί συγκεκριμένα στην απολογία του.

Ο Σάββας Ξηρός έδωσε στο δικαστήριο δήλωσή του, την οποία διάβασε ο πρόεδρος, βάσει της οποίας χαρακτηρίζει το δικαστήριο «αναρμόδιο, προκατειλημμένο και άρα μη δίκαιο και παράνομο». Σε άλλο σημείο της δήλωσής του αναφέρθηκε στις προανακριτικές απολογίες του, τις οποίες χαρακτήρισε προϊόν της κατάστασης στην οποία βρισκόταν μετά τον τραυματισμό του, της ατμόσφαιρας φόβου που του δημιούργησαν οι Αρχές και της παροχής ψυχοφαρμάκων. Τέλος είπε πως δεν πρόκειται να κάνει χρήση ευεργετικών διατάξεων που του προσφέρθηκαν, δε θα ζητήσει οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση, ούτε θα προσφύγει σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό δικαστήριο και δε θα κάνει έφεση στην όποια απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι βρίσκεται στο δικαστήριο «γιατί έτσι το θέλουν οι Αμερικάνοι και οι συνεργάτες τους στην κυβέρνηση, γιατί - όπως είπε με περισσή έπαρση, παριστάνοντας το λαϊκό αγωνιστή - ταιριάζω με ό,τι μισούν στις παραδόσεις του ελληνικού λαού». Στη συνέχεια αναφέρθηκε «στην αντιδικτατορική δράση, στην αριστερή οικογενειακή του παράδοση και στην αντιφασιστική και αντιαμερικανική δράση του» ως στοιχεία που δικαιολογούν -κατά τη γνώμη του- τη δίωξή του. Το δικαστήριο το παραλλήλισε με τα έκτακτα στρατοδικεία, είπε ότι τα αδικήματα που δικάζονται είναι πολιτικά κι ότι στόχος είναι «Να καταδικαστεί σαν κοινό έγκλημα μια εξόφθαλμα πολιτική δραστηριότητα, για να συγκαλυφτούν τα εγκλήματα και εγκληματικές παραλείψεις των μηχανισμών που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα. Για να καταδικαστεί κάποιος σαν αρχηγός και να φανεί ότι έκλεισε η υπόθεση». Τέλος κάλεσε τους δικαστές να διαλέξουν: «Ή θα γίνετε - είπε- ο τελευταίος τροχός της άμαξας του ραγιαδισμού ή θα δικάσετε για την τιμή σας, για το λαό και τον πολιτισμό μας».

Κατά της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης ο εισαγγελέας

Τη δεύτερη ένσταση, μετά το αίτημα αφαίρεσης του αλεξίσφαιρου «κουβουκλίου», υπέβαλαν χτες στο δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων και αφορούσε στη δημοσιότητα της δίκης, για το αν δηλαδή θα επιτραπεί ή όχι η ραδιοτηλεοπτική κάλυψή της. Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν θα νομιμοποιήσει τον πρόσφατο νόμο 3090/20002, που απαγορεύει τη μετάδοση των δικών από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, και δεν αποκλείεται να αποφανθεί και σήμερα επί του αιτήματος της υπεράσπισης.

Η πρόταση που έκανε χτες ο εισαγγελέας Χρ. Λάμπρου ουσιαστικά νομιμοποιεί το νόμο του Φ. Πετσάλνικου για απαγόρευση της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των δικών και αποτελεί πλήγμα στο θεσμό της δημοσιότητας της δίκης.

Ο εισαγγελέας της έδρας ισχυρίστηκε ότι ο νόμος που απαγόρευσε την τηλεοπτική κάλυψη είναι συνταγματικός και εφαρμοστέος και ότι η δημοσιότητα της δίκης είναι εξασφαλισμένη. Μάλιστα, επικαλέστηκε και το συναισθηματικό μέρος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην παρασυρθείτε από αυτές τις απόψεις. Τα θύματα έχουν δικαιώματα. Οι κατηγορούμενοι τούς στέρησαν πατέρα και σύζυγο. Ας μην τους στερήσει και η πολιτεία την αξιοπρέπεια».

Λίγο νωρίτερα ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Δ. Κουφοντίνας υποστήριξε ότι το δικαστήριο ή θα πρέπει να επιτρέψει να μεταδίδεται ολόκληρη η διαδικασία ή τίποτα και ότι δε δέχεται μεσαίες λύσεις.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Σπ. Φυτράκης, Αρ. Οικονομίδης, Γ. Ραχιώτης, Ι. Σταμούλης κ.ά. υποστήριξαν ότι ο νόμος 3090/2002 έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 93 παρ. 2 του Συντάγματος και το άρθρο 329 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, περιορίζει τη δικαιοδοτική εξουσία του δικαστηρίου και ότι πλήττεται ο έλεγχος της δικαστικής κρίσης από το λαό.

Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης τάχθηκαν όλοι υπέρ της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης της δίκης, ενώ από την πολιτική αγωγή ήδη ο εκπρόσωπος του δολοφονηθέντος από τη «17 Νοέμβρη» Αλ. Αθανασιάδη-Μποδοσάκη τάχθηκε κατά της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από διάφορους φορείς, μεταξύ των οποίων της ΕΣΗΕΑ, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου κλπ. Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, απαντώντας στις 26/2/03 στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για κίνδυνο μετατροπής της δίκης σε τηλεοπτικό σόου, είχε σημειώσει: «Οι λόγοι που επικαλούνται οι κυβερνητικοί αρμόδιοι και ιδιαίτερα η ανάγκη μη μετατροπής της δίκης σε "τηλεοπτικό σόου", αφ' ενός έρχονται σε αντίθεση με τη σχετική κυβερνητική πολιτική και πρακτική ανοχής και καλλιέργειας της τηλεοπτικής ασυδοσίας - κυρίως των ιδιωτικών καναλιών - και αφ' ετέρου οδηγούν στον ουσιαστικό περιορισμό της δημοσιότητας της δίκης.

Η κυβέρνηση έχει χρέος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες ουσιαστικής δημοσιότητας, καθώς και κάθε διευκόλυνση στους δημοσιογράφους. Σε ό,τι αφορά στην τηλεοπτική κάλυψη της υπόθεσης, αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί με ευθύνη της κρατικής τηλεόρασης, τη συνεχή τηλεοπτική κάλυψη των διαδικασιών με μία ή δύο σταθερές κάμερες και το σχετικό εφοδιασμό με εικόνα όλων των τηλεοπτικών σταθμών».

Ο Φ. Πετσάλνικος

Στις αρχές ασφαλείας μετακυλίει τις ευθύνες του το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το αλεξίσφαιρο «κουβούκλιο» που είχε τοποθετηθεί την πρώτη μέρα της δίκης στην αίθουσα του ακροατηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φ. Πετσάλνικος, φέρεται να δέχτηκε πιέσεις για να τοποθετηθεί το γυάλινο «κουβούκλιο» και πως ο ίδιος είχε επιφυλάξεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΛΕΡ
«Για μας δεν υπάρχει κανένα θέμα»

Με... διασκεδαστικές δηλώσεις του υπουργού Τύπου, Χ. Πρωτόπαππα, προσπάθησε χτες η κυβέρνηση να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την προχτεσινή ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τ. Μίλερ. «Από εμάς δεν υπάρχει κανένα θέμα», δήλωσε ο υπουργός Τύπου στο θέμα της αγαστής συνεργασίας που είχαν μέχρι σήμερα οι δυο κυβερνήσεις στην αντιμετώπιση της λεγόμενης τρομοκρατίας.

Η απάντηση αυτή δόθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όταν ο Χ. Πρωτόπαππας ρωτήθηκε αν «μετά την παράνομη κράτηση του καθηγητή του ΕΜΠ Βένιου Αγγελόπουλου στις ΗΠΑ και τις προχτεσινές δηλώσεις του Τ. Μίλερ, υπάρχει κάποια σκιά στην αγαστή συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα οι δυο πλευρές στο θέμα της τρομοκρατίας». Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε στους «Νιου Γιορκ Τάιμς»: «η αίσθησή μου είναι ότι το κυρίως επιχειρησιακό σώμα της οργάνωσης» (σσ εννοεί τη «17Ν») βρίσκεται στο εδώλιο. Ετσι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις. Ο Τ. Μίλερ πριν λίγους μήνες απαιτούσε «συλλήψεις, δίκες και κατάδικες», ενώ είχε υποστηρίξει ότι πρέπει να κοπεί «το κεφάλι του φιδιού», εννοώντας την τρομοκρατία, αλλιώς «η ουρά ξαναβγαίνει». Οι δηλώσεις αυτές έχουν συνδυαστεί με την υποβολή των ανάλογων συγχαρητηρίων προς την κυβέρνηση για τις επιτυχίες της, αλλά και με δηλώσεις σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο στο θέμα της αποτελεσματικότητας του... αντιτρομοκρατικού αγώνα.

Φαίνεται ότι παρά την αγαστή συνεργασία, τον τρομονόμο, τη συμφωνία δικαστικής, αλλά και αυτήν της αστυνομικής συνεργασίας της αμερικανικής με την ελληνική κυβέρνηση, οι υπερατλαντικοί εταίροι θέλουν κι άλλα. Ο Χ. Πρωτόπαππας, σαν να μην το πίστευε, υποστήριξε ότι «δεν έχουμε επικοινωνήσει με τον Τ. Μίλερ για να έχουμε την ακριβή δήλωσή του, γύρω από το αν έχουν αποδοθεί σωστά ή όχι οι δηλώσεις του. Κρατώ κάποια επιφύλαξη, αλλά αν έχουν αποδοθεί θέλω να επισημάνω ότι ο Τ. Μίλερ πριν λίγες μέρες έδινε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για τη σύλληψη και εξάρθρωση της "17Ν". Δεν είναι δυνατόν αυτά να άλλαξαν μέσα σε λίγες μέρες. Ο Τ. Μίλερ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι από τη στιγμή που άρχισε η δίκη και προχωρά η ακροαματική διαδικασία, εκεί αποδεικνύονται όλα».

Ο υπουργός Τύπου δε διευκρίνισε αν υπάρχει σκοπιμότητα σε αυτές τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ και υποστήριξε ότι εάν έχουν αποδοθεί σωστά αυτές οι δηλώσεις, «υπάρχει εξ αντικειμένου θέμα αξιοπιστίας». Πάντως κυβερνητικοί κύκλοι προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τη στάση του πρέσβη, ισχυρίζονταν χτες πως από αυτήν προκύπτει ότι είναι ενοχλημένος για τον τρόπο που προβλήθηκε στην Ελλάδα το θέμα της παραίτησης του δεύτερου στην ιεραρχία διπλωμάτη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας. Επίσης και από τον τρόπο που έγινε δεκτό από την ελληνική κοινή γνώμη το θέμα της σύλληψης του καθηγητή Βένιου Αγγελόπουλου πριν λίγες μέρες στις ΗΠΑ. Αλλοι κυβερνητικοί παράγοντες διερωτώντο αν οι δηλώσεις του υπουργού Τύπου «σήκωσαν» περισσότερο τους τόνους απ' όσο χρειάζονταν. Υπήρχαν και υπουργοί που επιθυμούσαν υποβάθμιση του όλου θέματος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η κυβέρνηση θα κάνει συστάσεις στον Τ. Μίλερ να μην αναμειγνύεται στα εσωτερικά της χώρας, ο Χ. Πρωτόπαππας δήλωσε: «Περιμένετε να γίνει η σχετική διερεύνηση και βλέπουμε»...

Ο πρωθυπουργός

Σε δηλώσεις του από την Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δίκη και αν αυτή θα είναι δίκαιη, σημείωσε: «Ας αφήσουμε το δικαστήριο να κάνει τη δουλιά του. Εχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει καλά τη δουλιά του. Και ας ασχοληθούμε εμείς με την Ελλάδα που δημιουργεί, με την Ελλάδα που αλλάζει, με την Ελλάδα, η οποία ξεφεύγει από καταστάσεις, όπως αυτές του ερευνώνται στη δίκη»

Ικανοί για όλα!

Επιστολή διάψευσης του «Αλτερ» από τον δάσκαλο Γιάννη Βαγενά

Από τον Γιάννη Βαγενά, επίτιμο σχολικό σύμβουλο ΠΕ, πρώην γγ ΔΟΕ, υποψήφιο Νομαρχιακό Σύμβουλο της ΝΑΣ πήραμε την παρακάτω επιστολή, με την οποία διαψεύδει τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ που πρόβαλε πως θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιωτόπουλου. Συγκεκριμένα τονίζει:

«Σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΤΕΡ, στο δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής 28/2 και ώρα 19.00 αναφερόμενος διά του εκφωνητή του κ. Ευαγγελάτου στους μάρτυρες υπεράσπισης του Γιωτόπουλου, είπε ανάμεσα σε άλλα και τα εξής: "Ανάμεσά τους θα είναι και ο γνωστός στο πανελλήνιο για τους αγώνες του στους χώρους της Αριστεράς δάσκαλος Γιάννης Βαγενάς".

Πρώτα πρώτα να υπογραμμίσω ότι στην περίπτωσή μου πρόκειται για κακοηθέστατο ψεύδος πρώτου μεγέθους. Υστερα από συνεχείς προσπάθειες να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τον κ. Ευαγγελάτο, μέχρι χτες βράδυ ο συναρμόδιος κ. Τσαλιάς μού ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο δε μεταδόθηκε από το ΑΛΤΕΡ. Ούτε λίγο ούτε πολύ κατά τους αρμόδιους του ΑΛΤΕΡ οι αξιόπιστοι μάρτυρες παραφρόνησαν. Και είναι αυτά καρποί της λεγόμενης δημοκρατίας και ελευθερίας. Ελευθερίας, που εκτελεί εν ψυχρώ και ατιμώρητα πολίτες, μέλη και στελέχη κομμάτων. Να η δικτατορία της αστικής τάξης, των εξουσιών και των μηχανισμών της. Αλλη επιλογή από τον αγώνα για την ανατροπή δεν έχουμε».

Ερευνα της VPRC

Ελεγχόμενες τις περισσότερες φορές είναι οι αποκαλύψεις των ΜΜΕ για την υπόθεση της «17Ν», πιστεύει το 48,3% των ερωτηθέντων σε έρευνα της εταιρίας VPRC, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3 κατά την περίοδο 27 Φλεβάρη έως 1 Μάρτη. Το 33,2% πιστεύει πως τις περισσότερες φορές είναι ανεξάρτητες από τις αστυνομικές αρχές, ενώ το 18,5% δηλώνει ή ότι δεν ξέρει ή ότι δεν απαντά. Από άλλα στοιχεία της έρευνας βγαίνει ότι από τον τρόπο που καλύπτουν τα μέσα την υπόθεση της «17Ν», καθόλου ικανοποιημένο είναι το 53,5% της κοινής γνώμης, το 28,3% απαντάει αρκετά ικανοποιημένο και το 13% πολύ ικανοποιημένο. Την παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας στη δίκη, υποστηρίζει το 69,3%, αρνητικό είναι 23% ενώ το 7,7 απαντάει ΔΞ/ΔΑ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 63,5% θεωρεί πολύ σημαντικό το πρόβλημα της τρομοκρατίας, το 20,4% αρκετά σημαντικό, το 9,2% λίγο σημαντικό, το 4,2 καθόλου σημαντικό και το 2,5 απαντάει ΔΞ/ΔΑ.Στο ερώτημα αν θα είναι δίκαια ή άδικη η δίκη της «17Ν», το 53,5 απαντάει μάλλον δίκαιη, το 30,2 μάλλον δε θα είναι δίκαιη και το 16,2 ΔΞ/ΔΑ. Το 54,4% ενδιαφέρεται πολύ ή αρκετά για τη δίκη, το 19,4 ενδιαφέρεται λίγο ενώ το 24% καθόλου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ