ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προετοιμάζουν παράσταση «για δύο»

Σε δικομματική αρένα σχεδιάζουν να μετατρέψουν οι δύο μονομάχοι την αποψινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, επιδιώκοντας αφ' ενός να εξοβελίσουν κάθε ουσιαστική συζήτηση για τα καυτά κοινωνικά προβλήματα και από την άλλη να αποκρύψουν την απόλυτη σύμπλευσή τους στην αντιλαϊκή επίθεση.

Η αποψινή συζήτηση στη Βουλή έχει προαναγγελθεί και «στηθεί» ως σκληρή δικομματική αναμέτρηση, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως προς τις κάλπες και γι' αυτό το βήμα της Βουλής θα χρησιμοποιηθεί για προεκλογική δημαγωγία και ψηφοθηρία, ενώ θα «εξαφανίσουν» την ουσία κάτω από πυροτεχνήματα και ανταλλαγή άσφαιρων πυρών. Οι Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής αναμένεται να αναπαράγουν τα γνωστά διλήμματα και θα πριμοδοτήσουν τη λογική του «μικρότερου κακού», αφού δεν έχουν τίποτα καλό να προσφέρουν στις λαϊκές μάζες.

Πρόγευση για το «επίπεδο» της συζήτησης και το κλίμα έδωσε ο χτεσινός χαρτοπόλεμος μεταξύ των εκπροσώπων κυβέρνησης και ΝΔ, με τον οποίο όμως ταυτόχρονα αναδείχτηκε και το προσυμφωνημένο πλαίσιο...

«Το ζητούμενο αυτής της συζήτησης είναι να κουβεντιάσουμε για την οικονομία και τις προοπτικές. Να συζητήσουμε για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής και των πολιτικών απασχόλησης» είπε ο Χρ. Πρωτόπαππας. Δίνοντας το «στίγμα» των κυβερνητικών επιδιώξεων, συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να δείξουμε ποια είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας και πώς εγγυάται τις πολιτικές απασχόλησης και τις κοινωνικές πολιτικές γενικότερα. Πώς είναι ωφέλιμη για τον τόπο, το λαό και την κοινωνία μας και βεβαίως σε τι διαφοροποιείται, στην ουσία, αυτή η πολιτική από τις νεοφιλελεύθερες λογικές της ΝΔ». Ταυτόχρονα, επανέλαβε με νόημα την προειδοποίηση προς τη ΝΔ να εγκαταλείψει τις σκέψεις για καταγγελίες συμφερόντων και κυβερνητικών στελεχών, γιατί «αν προκληθούμε, θα απαντήσουμε». «Εμείς, συνέχισε, ό,τι έχουμε να πούμε, το είπαμε και το αποδείξαμε». Επιτέθηκε όμως στη ΝΔ για την πρότασή της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το χρηματιστήριο, κατηγορώντας τη για «πρωτοφανή ακροβασία» γιατί η εισαγγελική αναφορά για την υπόθεση Μαλέσιου αφορά την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η ΝΔ θέλει ξανά συζήτηση για την υπόθεση ΔΕΚΑ και γενικότερα τη Σοφοκλέους.

Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επέμεινε στο ζήτημα του χρηματιστηρίου, αφήνοντας να διαφανεί και η προτεραιότητα που για ευνόητους λόγους δίνει το κόμμα του. «Ενάμισι εκατομμύριο επενδυτές, που καταστράφηκαν στο Χρηματιστήριο, δε θα πάψουν ποτέ να ρωτούν πώς χάθηκαν και πού πήγαν οι οικονομίες τους», σημείωσε ο Θ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση Σημίτη, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει σήμερα ότι δε θέλει να διερευνηθεί σε βάθος από τη Βουλή το μεγάλο αυτό σκάνδαλο. Θέλει να κουκουλωθεί η αλήθεια. Τα ερωτήματα παραμένουν: Τι φοβάται η κυβέρνηση; Ποιους καλύπτει;».

Αναφερόμενος στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ στον Ομιλο Λάτση, ο εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα ότι η «συγχώνευση» είναι «απόλυτα συμφέρουσα για το κράτος», επειδή «δημιουργείται μια νέα εταιρία, με ιδιαίτερη δύναμη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», αλλά γιατί «θα υπάρχει πέρα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και της δημιουργίας ενός θετικού κλίματος γι' αυτήν και μια σημαντική εισροή αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό». Κληθείς να σχολιάσει την προχτεσινή δήλωση του Β. Βαρδινογιάννη, το απέφυγε, λέγοντας: «Δε βλέπω το λόγο γιατί θα πρέπει να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Βαρδινογιάννη. Ο κ. Βαρδινογιάννης είπε αυτό που πίστευε. Εμείς γιατί θα πρέπει να το σχολιάσουμε;».

Στο θέμα έκρινε σκόπιμο να παρέμβει... από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται για τη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Γ. Παπανδρέου: «Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς των δύο αρμόδιων υπουργών. Οι αποφάσεις των δύο συναδέλφων μου έχουν ληφθεί με βάση το δημόσιο συμφέρον και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και δεν μπορεί παρά να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας», δήλωσε.

ΔΙΚΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Δε διαψεύδεται η ανάμειξη ξένων μυστικών υπηρεσιών

Δε διαψεύδεται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ανάμειξης των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση Οτσαλάν, που είχε ως αποτέλεσμα την παράδοση στις τουρκικές υπηρεσίες του Κούρδου ηγέτη.

Κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία ο Φ. Λουκόπουλος, υποδιοικητής της ΕΥΠ κατά την περίοδο που εκδηλώθηκε η κρίση με την υπόθεση της παράνομης εισόδου του Οτσαλάν στην Ελλάδα, κατέθεσε ότι μόλις έφτασαν πληροφορίες για το ενδεχόμενο εισόδου του Κούρδου ηγέτη στη χώρα μας έδωσε εντολή αμέσως, παρουσία του στελέχους της ΕΥΠ κ. Οργανόπουλου, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν την έλευση του Αμπ. Οτσαλάν. Οπως είπε ο ίδιος στο δικαστήριο, του τηλεφώνησε από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Χαρ. Σταυρακάκης, βρίσκονταν εκεί σε επίσημη αποστολή, και του ανακοίνωσε για το ενδεχόμενο να αποπειραθεί να εισέλθει ο Αμπ. Οτσαλάν στην Ελλάδα.

Προηγούμενα, όμως, είχαν καταθέσει ανώτερα στελέχη της ΕΥΠ, οι Ν. Μιχαλάκος και Π. Μαραγκουδάκης, οι οποίοι ανέφεραν στο δικαστήριο ότι τους δόθηκαν εντολές να ληφθούν δρακόντεια μέτρα κατά της εισόδου του Οτσαλάν στο χρονικό διάστημα 30 με 31 Γενάρη.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος του «Απο» έγινε στις 29 Γενάρη 1999! Ετσι, από τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία έμεινε μετέωρο το ερώτημα αν στις 29 Γενάρη είχαν ληφθεί ή όχι αυστηρά μέτρα για την αποτροπή εισόδου του Οτσαλάν.

«Λάθος το αντελήφθησαν, αν κατάλαβαν ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για το χρονικό διάστημα 30 - 31 Ιανουαρίου», αντέδρασε ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ.

Σε σχετική ερώτηση για το ρόλο των ξένων μυστικών υπηρεσιών και την πιθανή ανάμειξή τους στην υπόθεση Οτσαλάν, ο Φ. Λουκόπουλος αρκέστηκε σε χλιαρή διάψευση και επικαλέστηκε άγνοια, χωρίς ουσιαστικά να διαψεύσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ανάμειξής τους στην υπόθεση Οτσαλάν, που είχε ως αποτέλεσμα την παράδοση στις τουρκικές υπηρεσίες του Κούρδου ηγέτη.

Ερωτώμενος ο Φ. Λουκόπουλος από τον Θ. Θεοδωρόπουλο, συνήγορο του Αμπ. Οτσαλάν, αν στις διάφορες διαβουλεύσεις μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ η Τουρκία θα μπορούσε να αποσπάσει πληροφορίες για την επίμαχη υπόθεση, απάντησε ότι γενικά υπάρχει συνεργασία μεταξύ των παραπάνω χωρών.

Σε άλλη ερώτηση, αν ενδιαφέρονταν για την υπόθεση Οτσαλάν και οι μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών, ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ απάντησε: «Εκτιμώ ότι θα ενδιαφέρονταν».

-- Θ. Θεοδωρόπουλος: «Θεωρείται απίθανο, ζητήματα σαν του Οτσαλάν να γίνονταν αντικείμενο συζήτησης στα πλαίσια των συναντήσεων των διάφορων μυστικών υπηρεσιών;».

- Φ. Λουκόπουλος: «Δεν το αποκλείω».

Αντίθετα, ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ απάντησε με το στερεότυπο «δε γνωρίζω» σε μια σειρά καίρια ερωτήματα, όπως: Για την απόπειρα δολοφονίας του Οτσαλάν στη Δαμασκό από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και για τους ισχυρισμούς των ρωσικών αρχών περί αδυναμίας τους να εγγυηθούν την ακεραιότητα της ζωής του Κούρδου ηγέτη από τη ρώσικη μαφία.

Επίσης, απέφυγε να τοποθετηθεί και στη δήλωση του Ινάλ Μπατού, πρεσβευτή εκείνη την περίοδο της Τουρκίας στην Ιταλία, ο οποίος έχει πει ότι υπήρχε αμερικανικό σχέδιο για να καταλήξει ο Αμπ. Οτσαλάν σε τριτοκοσμική χώρα, προκειμένου να παραδοθεί εύκολα μετά στους Τούρκους. Αλλά και όταν ο Φ. Λουκόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου Αλί Μπιράντ, ότι οι άνδρες που απήγαγαν στην Κένια τον «Από» ήταν Αμερικανοί μυστικοί πράκτορες, οι οποίοι τον παρέδωσαν κατόπιν στους Τούρκους κομάντος, απάντησε ότι δε γνωρίζει τίποτα γι' αυτό το θέμα.

Τέλος, σε ερώτηση για τις λεγόμενες εγγυήσεις της ελληνικής κυβέρνησης περί μεταφοράς του Κούρδου ηγέτη σε αφρικανική χώρα, όπου θα του δινόταν πολιτικό άσυλο και είχε ως αποτέλεσμα τον ενδιάμεσο σταθμό της Κένιας και την παράδοσή του στη διαβόητη ΜΙΤ, ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ είπε αρχικά ότι έφταιξαν οι άνθρωποι του Οτσαλάν που δεν πήραν τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας όταν βρίσκονταν στην κατοικία του πρεσβευτή Γ. Κωστούλα στο Ναϊρόμπι, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι έφταιγαν όλοι όσοι βρίσκονταν στην Κένια.

Ενας στους δύο (πετρελαιάδες)... κερδίζει!

Δεν πέρασαν ούτε τρεις μέρες από τη θλιβερή συνεδρίαση της ΚΕ και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ (εκεί που ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ... «συνωμοσία επιχειρηματιών» εναντίον του), έως ότου οι κλαδικές του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ άρχισαν να ξεφυσούν με ανακούφιση, μια και μεταξύ των ...συνωμοτών δεν είναι ο Λάτσης. Και επειδή αυτή η κυβέρνηση ξέρει να ανταμείβει όσους (δε) συνωμοτούν εναντίον της, του «χάρισε» του Λάτση τον στρατηγικό κλάδο των ελληνικών πετρελαίων! Αντιθέτως, ο «συνωμότης» Βαρδινογιάννης πλήρωσε το τίμημα της προδοσίας του έναντι της φιλολαϊκής κυβέρνησης. Ηθικόν δίδαγμα (προς ...μη προνομιούχους): Στη λαχειοφόρο του «σοσιαλιστικού» ξεπουλήματος, ο ένας στους δύο πετρελαιάδες κερδίζει!

Δεδομένου, δε, ότι σήμερα συνέρχεται η Βουλή, όπου οι Σημίτης-Καραμανλής αναμένεται να αλληλοδιαπλεχθούν, αντιδιαπλεχθούν και γενικώς ...διαπλεχθούν (και οι δύο) με τη διαπλοκή, τίποτα δεν αποκλείει μετά από κα' να-δυο-τρεις μέρες (και αφού βραχνιάσουν - και οι δύο - από τις κορόνες περί του ποιος είναι πιο διαπλεκόμενος) να ανακοινωθεί κα' να καινούριο «χαριστικό ξεπουληματάκι» από τη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση (σ.σ.: δείγμα ότι δε σηκώνει μύγα επιχειρηματικών πιέσεων στο σπαθί της)...

Το γελοίο, όσο και εξοργιστικό της υπόθεσης, είναι ότι όλα πλέον γίνονται φόρα παρτίδα.

Κανείς τους δεν αισθάνεται την ανάγκη να διαψεύσει ή να ανασκευάσει κατηγορίες ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα του Λάτση, του Κόκκαλη, του Λαμπράκη, του Μπόμπολα», ή ότι «η ΝΔ είναι το κόμμα του Βαρδινογιάννη, του Κοπελούζου, του Αλαφούζου». Ισα ίσα, τα παραπάνω δε συνιστούν καν «κατηγορίες», αλλά αποτελούν οργανικά στοιχεία της προπαγανδιστικής τακτικής των εταίρων του δικομματισμού!

«Κοίτα εγώ ποιον έχω, έχω Βαρδινογιάννη» (!), μοιάζει να λέει ο ένας, «κοίτα εγώ ποιον έχω, έχω τον Λάτση» (!), μοιάζει να λέει ο άλλος...

Στην πραγματικότητα, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει τον τάδε, ούτε η ΝΔ έχει τον δείνα. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίστροφο (σ.σ.: και ισχύει εξ απαλών ονύχων του αστικού πολιτικού συστήματος): Ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης, ο Αλαφούζος, ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, όλοι τους, το σύνολο δηλαδή της άρχουσας τάξης, αυτοί είναι που (κατ)έχουν και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και όχι φυσικά το ανάποδο...

Το κάθε ένα από τα δυο κόμματα του δικομματισμού έρχονται ανά περιόδους να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις της ολιγαρχίας. Ολης της ολιγαρχίας. Υποχρέωσή τους, πότε του ΠΑΣΟΚ, πότε της ΝΔ, είναι να κάνουν τον τροχονόμο αυτών των συμφερόντων (που πολλές φορές συγκρούονται), να διατηρούν ισορροπίες στη μοιρασιά, να λειτουργούν ως δίκαιοι διαιτητές στις μπίζνες, να είναι δηλαδή καλοί διαχειριστές.

Το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια επέδειξε ικανότητα καλού διαχειριστή. Γι' αυτό και προτιμήθηκε. Γι' αυτό - ειδικά την περίοδο του «εκσυγχρονισμού» - η εύνοια των οικονομικών συμφερόντων, που κατέχουν ΜΜΕ και «κατευθύνουν» την κοινή γνώμη, υπήρξε σκανδαλώδης στο πρόσωπο του Κ. Σημίτη.

Ομως, οι «όρκοι πίστης» της ολιγαρχίας προς τον εκάστοτε εκλεκτό της δεν είναι ποτέ αιώνιοι. Ηδη κάποια επιχειρηματικά κέντρα που αισθάνονται ριγμένα από τη μοιρασιά, αλλά και διαισθανόμενα τη λαϊκή αποστροφή προς την κυβέρνηση (σημειωτέον ότι ο λαός ψηφίζει...), φαίνεται να κινούνται στη γραμμή του ...Στράτου Διονυσίου: «Κάνε μια αντικατάσταση και πάλι μάγκας θα 'σαι», έλεγε ο Στράτος...

Φυσικά ένας μηχανισμός εξουσίας, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, θα κάνει τα πάντα για να μην απολέσει την κουτάλα της διαχείρισης. Οπως οι άλλοι, της ΝΔ, θα κάνουν τα πάντα για να περάσει στα δικά τους χέρια. Ο τρόπος που εκδηλώνεται αυτός ο διαγκωνισμός συνιστά ακριβώς και τη μέγιστη απόδειξη της σαπίλας αυτού του πολιτικού συστήματος: Σκανδαλολογία, «καθαρσιολογία», χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, υποσχεσιολογία, κροκοδείλια δάκρυα (και οι μεν και οι δε «πονούν» για την ανεργία, την ακρίβεια και στέλνουν «στεφάνια» στα θύματα της ... ίδιας πολιτικής τους!) και διάταξη των «φίλιων» επιχειρηματικών μπλοκ στη «γαλαζοπράσινη» προεκλογική αρένα.

Ετσι η ΝΔ έσπευσε να ανταποκριθεί στη «διαταγή» Βαρδινογιάννη όσον αφορά στην υπόθεση των ΕΛΠΕ-«Πετρόλα», δείχνει να συμμερίζεται τις αγωνίες του εφοπλιστή Αλαφούζου κ.ο.κ. Το δε ΠΑΣΟΚ «ψωνίζει» Λάτση, έχει προνομιακές σχέσεις με εφοπλιστές όπως ο Αγούδημος (από την εποχή που ο τελευταίος έδινε εντολές παρουσία της αστυνομίας στους βατραχανθρώπους να ξυλοκοπούν ναυτεργάτες!) και «παίζει» με Αθανασούληδες...

Οι κυβερνώντες, όμως, δε σταματούν εδώ. Φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν δημοσίως ότι αυτοί είναι - το ΠΑΣΟΚ - οι μεγαλύτεροι ευεργέτες (!) ακόμα και εκείνων των επιχειρηματιών που σήμερα έχουν «ψυχραθεί» με την κυβέρνηση! Ακόμα και των ...«συνωμοτών»!

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι που «συνωμοτούν» κατά του Κ. Σημίτη είναι «ευνοημένοι κατά περιόδους από την κυβέρνηση» (!), όπως ... εξηγούσε προχτές όχι κάποιος ... «συνωμότης», αλλά το εξόχως φιλοκυβερνητικό «Βήμα»... Στην ίδια φιλοκυβερνητική εφημερίδα (τα λένε οι ίδιοι δηλαδή!) διαβάζουμε την «πικρία» κυβερνητικών παραγόντων: «Πικρία» (για τον Αλαφούζο) που η κυβέρνηση πήρε «χαριστικές πρωτοβουλίες» και που «πριν από ένα χρόνο πέρασε φωτογραφική ρύθμιση στα όρια της νομιμότητας υπέρ του επιχειρηματία αυτού, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων, με "ξέπλυμα" κεφαλαίων που αποκτήθηκαν στο χρηματιστήριο» (!), «πικρία» (για τον Βαρδινογιάννη) που «η Εθνική Τράπεζα κάλυψε με δικά της κεφάλαια την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μεγαλύτερης εταιρίας του συγκεκριμένου ομίλου», αλλά αυτοί ...«συνωμοτούν» κατά της κυβέρνησης!

Επαναλαμβάνουμε: Ολα φόρα παρτίδα, πλέον!

Να ποιοι είναι οι ...«συνωμότες», να ποιοι είναι και οι ...«αντισυνωμότες». Να τίνος κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, να ποιου είναι και η ΝΔ...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Απευθείας από τη ΝΕΤ

Η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση που θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή, με θέμα την οικονομία, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ, στις 6.30μ.μ.

Κάνουν «μπαλάκι» τους Ρομ πρόσφυγες από το Κόσσοβο

Η ΕΕ - μέσω της Ελληνικής Προεδρίας - κάλεσε χτες τους 700 περίπου Ρομ πρόσφυγες από το Κόσσοβο, οι οποίοι εδώ και δύο βδομάδες βρίσκονται στη συνοριακή διάβαση Μετσίτλια (κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα) και ζητούν να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα, να αποδεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ και να επιστρέψουν στα Σκόπια, κάτι που αυτοί μέχρι στιγμής αρνούνται.

«Η ΕΕ, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις προσπάθειες των Ρομ από το Κόσσοβο που βρίσκονται στη Μετσίτλια για τη βελτίωση της κατάστασης με την οποία έρχονται αντιμέτωποι, τους προτρέπει να αποδεχτούν την προσφορά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ», αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Προεδρίας, μετά τη συνάντηση των πρέσβεων των χωρών - μελών της ΕΕ στην ΠΓΔΜ.

Περίπου 50 άλλοι Ρομ συγκεντρώθηκαν προχτές μπροστά στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, ως ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα αυτών που βρίσκονται στα σύνορα ΠΓΔΜ - Ελλάδας. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής διπλωματικής αποστολής οι οποίοι επίσης τους ανέφεραν ότι οι Ρομ πρόσφυγες που έχουν μεταβεί στη Μετσίτλια πρέπει να αποδεχτούν την προσφορά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ και να επιστρέψουν στα Σκόπια

ΒΟΛΟΣ
Υποπτο συμβάν

Ενα περίεργο και ύποπτο συμβάν έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο Βόλο. Υπάλληλος της ΕΥΠ - έτσι τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος - παρουσιάστηκε σε διευθυντή δημοτικού σχολείου και ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την πολιτισμικότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό, που θα γινόταν στο πλαίσιο του μαθήματος Ολυμπιακής Παιδείας.

Το όνομα του υπαλλήλου είναι Οθωνας Μετζαφός και το αναφέρουμε αφού ο ίδιος όχι μόνο δήλωσε την ιδιότητά του και επέδειξε την υπηρεσιακή ταυτότητά του, αλλά άφησε στο διευθυντή του σχολείου και κάρτα στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμό του και ο αριθμός του τηλεφώνου του.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αντιδράσεις του διευθυντή του σχολείου, σχολικών συμβούλων, του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που ζητούν να διερευνηθεί το θέμα.

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση τελικά έγινε στις 28 Μάη και ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο κ. Καπλάνης, γνωστός Αλβανός δημοσιογράφος...

Συνέλευση της «Δημοκρατικής Μέριμνας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Συμπαράστασης στα θύματα πολιτικής δίωξης «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» καλεί τα μέλη του Σωματείου, ύστερα από αναβολή στις 28 Μάη λόγω μη πραγματοποίησης απαρτίας, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού, σε τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει σήμερα, 4 Ιουνίου 2003 ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (Βουλής 44α) με τα παρακάτω θέματα:

1. Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Απολογισμός οικονομικής διαχείρισης.

3. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

4. Συζήτηση - Εγκριση λογοδοσίας ΔΣ και απολογισμού οικονομικής διαχείρισης του ΔΣ.

5. Ψήφιση προϋπολογισμού 2003-2004.

6. Εκθεση προγράμματος δουλιάς για το 2003-2004 και έγκρισή του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ