Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάνουν «μπαλάκι» τους Ρομ πρόσφυγες από το Κόσσοβο

Η ΕΕ - μέσω της Ελληνικής Προεδρίας - κάλεσε χτες τους 700 περίπου Ρομ πρόσφυγες από το Κόσσοβο, οι οποίοι εδώ και δύο βδομάδες βρίσκονται στη συνοριακή διάβαση Μετσίτλια (κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα) και ζητούν να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα, να αποδεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ και να επιστρέψουν στα Σκόπια, κάτι που αυτοί μέχρι στιγμής αρνούνται.

«Η ΕΕ, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις προσπάθειες των Ρομ από το Κόσσοβο που βρίσκονται στη Μετσίτλια για τη βελτίωση της κατάστασης με την οποία έρχονται αντιμέτωποι, τους προτρέπει να αποδεχτούν την προσφορά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ», αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Προεδρίας, μετά τη συνάντηση των πρέσβεων των χωρών - μελών της ΕΕ στην ΠΓΔΜ.

Περίπου 50 άλλοι Ρομ συγκεντρώθηκαν προχτές μπροστά στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, ως ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα αυτών που βρίσκονται στα σύνορα ΠΓΔΜ - Ελλάδας. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής διπλωματικής αποστολής οι οποίοι επίσης τους ανέφεραν ότι οι Ρομ πρόσφυγες που έχουν μεταβεί στη Μετσίτλια πρέπει να αποδεχτούν την προσφορά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ και να επιστρέψουν στα Σκόπια


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ