Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003 »
Με τους απολυμένους στις διαδηλώσεις

Τη συμπαράστασή της στις εκατοντάδες των απολυμένων που το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τις γραμμές ανέργων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και καλεί τους απολυμένους της «Σίσσερ - Πάλκο», της «ΒΑΛΚΑΝ», της «ΑΓΝΟ» να συνεχίσουν τον αγώνα τους για σταθερή δουλιά με ασφάλιση και κοινωνικά δικαιώματα. Γι' αυτό το λόγο η «Δράση» με δικά της έξοδα, θα δρομολογήσει λεωφορεία από την Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δωρεάν μεταφορά των απολυμένων, προς και από τη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχουν στις μεγάλες διαδηλώσεις που οργανώνονται κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των κρατών της Ευρώπης.

Η «Δράση» καλεί επίσης τους απολυμένους να «αντιταχθούν στα "χαρτζιλίκια" και τα "φτιασιδώματα" της ολιγόμηνης ένταξης των απολυμένων σε "προγράμματα" μοιράσματος της φτώχειας που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

«Σημειωτέον - τονίζει - ότι οι εργάτες και οι εργάτριες αυτοί είναι τα θύματα των μέτρων για τη βελτίωση της λεγόμενης "ανταγωνιστικότητας" του μεγάλου κεφαλαίου. Στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας στη Θεσσαλονίκη θα αποφασιστεί η εφαρμογή και νέων τέτοιων, αντιλαϊκών προγραμμάτων. Επομένως οι απολυμένες και οι απολυμένοι, οι εργαζόμενοι, έχουν κάθε λόγο να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Να βροντοφωνάξουν ενάντια σε αυτά τα μέτρα. Ενάντια στην ΟΝΕ, στο Μάαστριχτ και όσους τα ψήφισαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ