Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στήνεται το «στρατηγείο» της ανυπότακτης νεολαίας

Ο χώρος της κατασκήνωσης της ΚΝΕ στο δάσος του Σέιχ Σου, στον Αγ. Παύλο
Ο χώρος της κατασκήνωσης της ΚΝΕ στο δάσος του Σέιχ Σου, στον Αγ. Παύλο
Σε χώρο του πανέμορφου δάσους του Σέιχ Σου στα όρια του Δήμου Αγίου Παύλου θα πραγματοποιηθεί η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη από 20 έως 22 του Ιούνη και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Λαϊκής Αντισυνόδου της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Ο πανέμορφος αυτός χώρος, γνωστός και ως περιοχή «Ατλαντίδα», ήδη άρχισε να καλλωπίζεται - κούρεμα χόρτων, συντήρηση ξυλοκατασκευών, κλπ. - όσο αυτό μπορεί να συμβεί σε έναν χώρο που από μόνος του αποτελεί φυσικό κάλλος, προκειμένου να φιλοξενήσει τους χιλιάδες νέους που θα κατασκηνώσουν εκεί. Βρίσκεται ψηλά στο βουνό. Είναι πνιγμένος στο πράσινο και έχει θέα ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και το Θερμαϊκό.

Λίγα μέτρα παρακάτω βρίσκεται το μεγάλο Θέατρο Δάσους -χωρητικότητας περίπου 4.000 ατόμων - όπου θα πραγματοποιηθούν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του τριημέρου.

Και πιο πέρα οι «Κήποι του Πασά», ο χώρος που θα γίνει η εκδήλωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) με θέμα τον ευρωστρατό.

Ο Δήμος Αγίου Παύλου θα φιλοξενήσει τον κύριο όγκο των διαδηλωτών που θα συσπειρωθούν κάτω από τις σημαίες της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Ηδη το προσωπικό του δήμου εργάζεται για την καλύτερη προετοιμασία της φιλοξενίας, που εκτός από το χώρο της νεανικής κατασκήνωσης θα επεκταθεί στο κλειστό γυμναστήριο και στο γηπεδάκι της Ευαγγελίστριας.

Εκατοντάδες κομμουνιστές δουλεύουν νυχθημερόν για να «ντύσουν» κόκκινη την πόλη της Θεσσαλονίκης
Εκατοντάδες κομμουνιστές δουλεύουν νυχθημερόν για να «ντύσουν» κόκκινη την πόλη της Θεσσαλονίκης
Ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του χώρου αλλά και στην υποστήριξη των εκδηλώσεων της αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης έχει αναλάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του δήμου μαζί με τους δεκάδες νέους που συσπειρώνει γύρω του. Εχει συγκροτηθεί ήδη ομάδα που μέσα από εξορμήσεις ενημερώνει πλατιά το λαό στις γειτονιές του Αγίου Παύλου και της Ευαγγελίστριας για τα όσα θα συμβούν τις επόμενες μέρες. Παράλληλα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις δράσεις της Λαϊκής Αντισυνόδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας έχει αναλάβει να διοργανώσει το γλέντι υποδοχής, που θα γίνει την Πέμπτη 20 του Ιούνη.

Παράλληλα, καθημερινά πλαισιώνεται με νέες συμμετοχές η ομάδα που θα αναλάβει την υγειονομική κάλυψη της κατασκήνωσης. Αλλά και η εθελοντική ομάδα που θα αναλάβει να αντιμετωπίσει τις μεταφραστικές ανάγκες τόσο στο χώρο της κατασκήνωσης όπου θα καταλύσουν οι ξένες αντιπροσωπείες αλλά και στην εκδήλωση της ΠΟΔΝ.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική εξόρμηση της ΚΝΕ. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στις συνοικίες, εξορμήσεις γίνονται σε σχολεία, σχολές, εργασιακούς χώρους. «Προετοιμάζουμε το κλίμα για να υποδεχτεί η νεολαία της πόλης μας τους χιλιάδες νέους από όλη τη χώρα και να συμμετάσχει μαζικά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε μια "κατακόκκινη Θεσσαλονίκη" ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Νίκος Φρέγκογλου, γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ