Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εκθεσιακά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ και τίποτε καλύτερο από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που φαίνεται πως φέτος έβαλε για τα καλά στο μάτι τα ασφαλιστικά ταμεία. Αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης και περικοπές συντάξεων ζητάει και, φυσικά, δε λείπουν αυτοί που ακούνε...

Υπάρχει (λέει η έκθεση) κίνδυνος δημοσιονομικής ανισορροπίας, εφόσον δεν ακολουθήσουμε τη συμβουλές τους. Προφανώς, για τους συγγράφοντες την έκθεση, όταν κάποιος δουλεύει μέχρι τα 70 του ή, ακόμα καλύτερα, δεν παίρνει σύνταξη ποτέ, επέρχεται ...ισορροπία στις κοινωνίες και τις οικονομίες.

Φυσικά, στα συρτάρια του υπουργείου Εργασίας υπάρχουν όλες οι απαραίτητες «μελέτες» και οι προτάσεις για τέτοιου είδους προσαρμογές. Το θέμα είναι, απλά, ο χρόνος υλοποίησης και το περιτύλιγμα που θα επιλέξουν. Οσο για «φρόνιμες» συνδικαλιστικές ηγεσίες, είναι γνωστό ότι κι αυτές υπάρχουν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ υποτίθεται πως είναι η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, αλλά μάλλον ο τίτλος υπάρχει μόνο για την ...οικονομία της συζήτησης. Για μια διαπλοκο-δικομματική κοκορομαχία έχουν προετοιμαστεί Σημίτης και Καραμανλής, όσο πιο μακριά γίνεται από την ουσία του πράγματος.

Αλλωστε, διανύσαμε ολόκληρο το Μάη με υπονοούμενα, καταγγελίες, «καρφιά» και δημοσιεύματα παντός είδους περί διαπλοκής, κλπ., κλπ. Προφανώς, κάποιοι εννοούν ότι πρέπει μπαίνοντας στον Ιούνη να έχουμε την ...κορύφωση της ιστορίας και τα επίθετα να πέφτουν βροχή.

Αυτά, φυσικά, την ώρα που θα ξεπουλιούνται όπως ακριβώς συμβαίνει τα «Ελληνικά Πετρέλαια» και οι δαπάνες των Ολυμπιακών Αγώνων θα καταλήγουν «εκεί που πρέπει», με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να συζητούν γενικώς και αορίστως.

Ακριβώς η πολιτική τους αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της διαπλοκής (μια και κάποιοι προχτές ζητούσαν «αποδείξεις»)!


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ