Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ...

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ: «Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση για τη διαπλοκή που φούντωσε με αφορμή τη συγχώνευση ΕΛΠΕ - ΠΕΤΡΟΛΑ. Η κυβέρνηση κατονόμασε πάλι επιχειρηματίες που υποστηρίζει ότι διαπλέκονται με τη ΝΔ, ενώ η Ρηγίλλης απάντησε σε υψηλούς τόνους» (Από το βασικό θέμα των ΝΕΩΝ).

ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Σε κλίμα σκληρών κοινοβουλευτικών αναμετρήσεων του παρελθόντος αναμένεται να διεξαχθεί η αυριανή -προ ημερησίας διατάξεως- συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και κατά τις ενδείξεις θα εξελιχθεί σε προσωπική πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλή. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η «διαπλοκή», την οποία ο ένας θα αποδώσει στον άλλον... Στο παρασκήνιο, πάντως, τα αισθήματα διαφέρουν μετά τη συμφωνία για τα πετρέλαια: στο ΠΑΣΟΚ αισθάνονται ευφορία και ικανοποίηση, ενώ στη ΝΔ είναι εμφανής η αμηχανία» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ: «Την κορύφωση της σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες στο πεδίο της διαπλοκής, θα αποτελέσει η αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την οικονομία. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η συνωμοσιολογία και κατ' επέκτασιν η καλλιέργεια πολεμικού κλίματος τους προσφέρει προσωρινά μια διέξοδο. Πρώτον, συσπειρώνει τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και το ευρύτερο σύστημα εξουσίας. Δεύτερον, θολώνει τα νερά σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές ευθύνες για τα φαινόμενα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Και τρίτον, μετατοπίζει το κέντρο βάρους της επικαιρότητας από τα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών σε έναν χωρίς αρχές δικομματικό "καβγά", που προκαλεί αποστροφή στην κοινή γνώμη» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΝ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ; «Παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες, η απόφασις της συγχωνεύσεως των κρατικών Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) με την ιδιωτική ΠΕΤΡΟΛΑ γεννά σειρά ερωτημάτων. Και τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, τα περισσότερα παραμένουν αναπάντητα. Το κρισιμώτερο είναι το ακόλουθο: Αν τα ΕΛΠΕ δεν ήταν κρατική εταιρεία αλλά ιδιωτική, θα είχαν προχωρήσει σε συγχώνευση με την ΠΕΤΡΟΛΑ; Αν η απάντησις είναι "ναι", τότε ευλόγως ερωτάται: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επέτρεπε ποτέ σε μια ιδιωτική εταιρεία που κατέχει μερίδιο αγοράς 55% (όπως τα ΕΛΠΕ) να συγχωνευθή με μίαν άλλη που κατέχει μερίδιο 20% (όπως η ΠΕΤΡΟΛΑ). Η απάντησις είναι κατηγορηματικά όχι» (ΕΣΤΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ