Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Χρώματα και μουσικές νεανικής αντίστασης

Αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας, προετοιμασία των παλλαϊκών διαδηλώσεων του Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, συζήτηση για τα δικαιώματα της νέας γενιάς στη μόρφωση, τη δουλιά και τη ζωή, όλα αυτά μπαίνουν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συναυλίες, εκθέσεις σκίτσου, φωτογραφίας, αθλητικά και θεατρικά δρώμενα. Συγκεκριμένα:

- Ολοκληρώνεται σήμερα, το διήμερο της Τομεακής Οργάνωσης ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, στο κτίριο «Σαρακάκη», με συζήτηση με θέμα «Σταθερή δουλιά με δικαιώματα σε ένα δημόσιο και δωρεάν ενιαίο σύστημα Υγείας: Ανάγκη της εποχής μας ή πολυτέλεια;», στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Δ4. Θα μιλήσει η Λέτα Μεθωνιού, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Σήμερα και αύριο, η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Πειραιά στους χώρους του ιδρύματος. Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, προβολή ντοκιμαντέρ για τον Τσε Γκεβάρα. Αύριο, στη 1 το μεσημέρι, στο αίθριο, συζήτηση για την ανάγκη Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης.

- Σήμερα, αύριο και την Παρασκευή, οι Τομεακές Οργανώσεις ΣΔΟ - ΣΓΤΚΣ, ΣΤΕΦ - ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΕΥΠ ΤΕΙ ΑΘήνας, στο κεντρικό κτίριο του ΤΕΙ. Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στον Πευκώνα, συζήτηση με θέμα «Η συμβολή της Τέχνης στους λαϊκούς αγώνες» με τον Βασίλη Κολοβό, πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος, και τον Γιάννη Σκαρπερό, μέλος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ. Αύριο, στη 1 το μεσημέρι, στον Πευκώνα, συζήτηση με θέμα «Μπορεί να εξαλειφθεί η ανεργία στην εποχή μας;», με τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και στέλεχος ΠΑΜΕ. Επίσης αύριο, στο αίθριο της ΣΕΥΠ, συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και το σύστημα Υγείας, με τον Γιώργο Νάνο, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Την Παρασκευή, από τη 1 μ.μ. και μετά, προβολή των ταινιών: «Ακήρυχτος πόλεμος», «Ο ταχυδρόμος» και «Οι αντάρτες του Μπρόντγουεϊ».

- Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιούνη η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα «Αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας». Την Παρασκευή, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 6 μ.μ. θα γίνει συνάντηση νέων καλλιτεχνών και το βράδυ θα δώσουν συναυλίες τα συγκροτήματα «Ακρως Απόρρητον», «Ματ σε δυο υφέσεις» και «Patuca». Το Σάββατο, θα μιλήσει ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Χόρχε Κασάντο και θα δώσουν συναυλίες ο Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ και οι «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό». Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα θεατρικά δρώμενα, προβολές ταινιών κ.ά.

- Αλλες εκδηλώσεις την Παρασκευή 6/6:

  • Οι ΟΒ Νέας Ιωνίας, στον πεζόδρομο Μικράς Ασίας, στις 7 μ.μ., με θέμα τις παλλαϊκές διαδηλώσεις και την 12η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
  • Οι ΟΒ Χολαργού θα προβάλουν στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο την ταινία «Το πείραμα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ