ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
Σελ. /40
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
Τα προβλήματα δε λύνονται από όσους τα δημιουργούν

Σε εκδήλωση της ΚΟ ΕΒΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, μίλησε χτες ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Motion Team

Να προβληματιστούν από την πείρα τους και να ενισχύσουν με όλους τους τρόπους το ΚΚΕ, κάλεσε τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους μικροεπαγγελματίες της Θεσσαλονίκης ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας χτες σε εκδήλωση - συζήτηση, που διοργάνωσε η ΚΟ ΕΒΕ του ΚΚΕ, στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του Κόμματος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Δ. Δημητρίου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Α. Ποζρικίδης, πρόεδρος της ΟΕΕΘ και ο Σ. Ζαχαρέλης, πρόεδρος της ΟΒΣΘ.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, εκ μέρους της ΚΟ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ο Ν. Πολίτης μετέφερε τη διάθεση των επαγγελματιών της πόλης να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών σε λιγότερο από δέκα μέρες στο «Πόρτο Καρράς». Παράλληλα, κάλεσε τα σωματεία των ΕΒΕ να πάρουν αποφάσεις μαζικής συμμετοχής στη μεγάλη διαδήλωση που διοργανώνει η «Δράση Θεσσαλονίκη 2003» το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι ΕΒΕ ότι «είναι ουτοπία να περιμένουν λύσεις στα προβλήματά τους από αυτούς που τα δημιουργούν», τόνισε, στην ομιλία του, ο Σπύρος Στριφτάρης. «Δεν μπορούν σήμερα οι βιοτέχνες να περιμένουν ικανοποίηση στο αίτημα για προστασία της ντόπιας παραγωγής από κυβερνήσεις που τα κόμματα που τις στηρίζουν έχουν ψηφίσει και στην ΕΕ και στη χώρα μας την ελεύθερη διακίνηση αγαθών στα πλαίσια των τεσσάρων ελευθεριών της Συνθήκης του Μάαστριχτ», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ, απευθυνόμενος στους εμπόρους και τους μικροεπαγγελματίες, τόνισε ότι η «ληστεία» τους από τις τράπεζες δεν πρόκειται να σταματήσει, «όσο τα κόμματα που κυβερνούν, ανεξάρτητα αν έχουν το ίδιο όνομα ή όχι, θεωρούν ότι η οικονομία πάει καλά εάν αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών».

Motion Team

«Η αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων σε βάρος του δικομματισμού και των συνοδοιπόρων του και υπέρ του ΚΚΕ, εδώ που φτάσανε τα πράγματα, είναι για τους ΕΒΕ μονόδρομος πραγματικός και όχι διλημματικός και πλασματικός», κατέληξε ο Σπύρος Στριφτάρης.

Μετά το τέλος της ομιλίας, το λόγο πήραν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων των ΕΒΕ και ακολούθησε συζήτηση με τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Πλούσιο πρόγραμμα δράσης μπροστά στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα πλατιάς συμμετοχής στις διαδηλώσεις που οργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στη συμπρωτεύουσα με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μεταφέρουν στους χώρους δουλιάς, σε εργοστάσια και γραφεία, σε συνοικίες, οι κομμουνιστές της Αθήνας, υλοποιώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης. Η ΚΟΑ του ΚΚΕ εδώ και καιρό σχεδιάζει τη μετάβαση εργαζομένων της Αθήνας στη Θεσσαλονίκη και λαμβάνει όλα τα μέτρα για την επίτευξη του στόχου, να είναι αυτή όσο το δυνατόν μαζικότερη.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, πραγματοποιούνται καθημερινά περιοδείες και εξορμήσεις, ενώ η ΚΟΑ έπειτα από την πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» της Κυριακής, προετοιμάζει μεγάλη εξόρμηση με την εφημερίδα για σήμερα Τετάρτη με επικεφαλής τα μέλη της Επιτροπής Πόλης και των Αχτιδικών Επιτροπών.

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, και οι παρακάτω περιοδείες:

-- Σήμερα Τετάρτη, η ΚΟ Ιλίου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» στο ΙΚΑ, στις 8 το πρωί και θα ακολουθήσει περιοδεία με τον Σήφη Κωτσαντή, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Αύριο Πέμπτη, 12 Ιούνη, στις 3.30 το μεσημέρι, στο «Πράκτικερ» Ταύρου, με τον Τάκη Τσιόγκα, βουλευτή του ΚΚΕ.

- Αύριο Πέμπτη, 12/6, περιοδεία στους εργατοϋπαλλήλους του Δήμου Γλυφάδας, στις 6.30 π.μ., θα κάνει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Επίσης, την Πέμπτη, 12/6, ο Κ. Μπότσης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ, θα περιοδεύσει στους εργάτες του Δήμου Ηλιούπολης, στις 7 το πρωί.

-- Στις 17/6, στην «ΕΛΑΪΣ», στις 7.30 το πρωί, θα περιοδεύσει ο Π. Γρατσάνης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών Νοτίου Ελλάδας (ΔΤΕΝΕ) της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα, θα πραγματοποιήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, σήμερα Τετάρτη, στις 9 το πρωί.

-- Σήμερα, Τετάρτη, 11/6, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αιγάλεω, η ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αιγάλεω του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Οι επιπτώσεις των αντιλαϊκών αποφάσεων που θα παρθούν από τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ, η πρόταση του ΚΚΕ για το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ, τις πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του Κόμματος». Θα μιλήσει ο Στέλιος Λάμπρου, μέλος της ΚΕΟΕ και του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Θήβας, με θέμα: «Οι αιτίες που γεννούν την ανεργία και οι προτάσεις του ΚΚΕ».

-- Εκδήλωση με θέμα «Με τις αγωνιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της "Δράσης" στη Θεσσαλονίκη», διοργανώνουν οι ΚΟΒ Εξαρχείων-Γκύζη του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες ΟΒ της ΚΝΕ, στις 13/6, στις 7.30 μ.μ., στα Παναθήναια.

-- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση το Σάββατο 14/6, στις 9.15 μ.μ., στην παραλιακή ταβέρνα «Ο Μιχάλης», στη Νέα Λάμψακο.

Στον Πειραιά

Σήμερα, Τετάρτη, 11/6:

  • Συγκέντρωση-συζήτηση της ΚΟΒ Περάματος στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Λ. Ειρήνης 73), με τον Νίκο Σοφιανό, Γραμματέα της ΚΟΠ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Περιοδεία στο Βιολογικό Καθαρισμό Ψυττάλειας, με τον Μιχάλη Νουφαρίτση, μέλος της ΕΠ
  • Σύσκεψη Οικοδόμων Κοκκινιάς, στο καφενείο-στέκι στον Αγ. Νικόλαο, με τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ

Αύριο, Πέμπτη 12/6

  • Συγκέντρωση γυναικών στον Κορυδαλλό, στην αίθουσα «Πλειάδες», στις 7 μ.μ., με την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ
  • Περιοδεία του Γιάννη Νάκη, μέλους της ΚΕ, υπεύθυνου για τα Σώματα Ασφαλείας, σε ΥΕΝ, επισκευαστική βάση Λιμενικού και σταθμούς Πυροσβεστικής

Την Τρίτη 17/6

Περιοδεία και συνάντηση με τοπικούς φορείς, της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, στον Πόρο και στο Γαλατά.

Στην Κρήτη

Σήμερα, Τετάρτη 11/6

-- Στο Ηράκλειο

  • Σύσκεψη φίλων και οπαδών στη συνοικία του Ατσαλένιου, στις 8 το βράδυ στα γραφεία της ΚΟΒ Ατσαλένιου

Αύριο, Πέμπτη 12/6

-- Στο Ηράκλειο

  • Περιοδεία στο εργοτάξιο Παγκρήτιου Σταδίου

-- Στα Χανιά

  • Πλατιά σύσκεψη φίλων και οπαδών στις Καλύβες, που οργανώνει η ΚΟΒ Αρμένων. Η σύσκεψη θα γίνει στην παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
Σήμερα η συγκέντρωση στους Αγίους Ανάργυρους

Εκδήλωση με θέμα «Η πάλη του λαού ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ. Η πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή συσπείρωση και τις συμμαχίες», διοργανώνει η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη, 11/6, στις 7.30 μ.μ., στο 2ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, με ομιλητή τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε πλατιά συμμετοχή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ