ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
Σελ. /40
ΛΕΣΒΟΣ
Ξεκινούν σήμερα για τη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Παρασκευή 20.3.2003 στις 6 μ.μ. από το λιμάνι της Μυτιλήνης για Πειραιά με το πλοίο «Θεόφιλος» ξεκινούν οι διαδηλωτές που, αύριο Σάββατο, θα διαδηλώσουν με το ΠΑΜΕ και τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Στον Πειραιά θα επιβιβαστούν σε πούλμαν και θα αναχωρήσουν, αμέσως, για τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να φθάσουν το μεσημέρι για να πάρουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση που γίνεται στις 5 μ.μ. Η επιστροφή θα γίνει με το πλοίο «Μυτιλήνη» το οποίο θα αναχωρήσει για Μυτιλήνη στις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε όλους τους αγωνιστές, τονίζεται σε ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μυτιλήνης, χωρίς καμιά αναστολή, να ακολουθήσουν το δρομολόγιο αυτό, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις ώστε να βρεθούμε στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, στη λαϊκή αντισύνοδο που η κορύφωσή της είναι το Σάββατο 21 Ιούνη.

Πούλμαν της «Δράσης» κι άλλων φορέων

Χρήσιμες πληροφορίες για τους διαδηλωτές από την Αθήνα

Οι διαδηλωτές που θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο από την Αθήνα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα παρακάτω:

Η ώρα αναχώρησης όλων των λεωφορείων που δρομολογεί η Επιτροπή Αθήνας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έχει καθοριστεί για τις 5.30 π.μ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη στις 2 το μεσημέρι. Παρότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προβλέπονται δύο ημίωρες στάσεις, όλοι οι διαδηλωτές καλό θα είναι να εφοδιαστούν με νερό και σάντουιτς για το ταξίδι και για τη διαδήλωση. Οπως, επίσης, και με καπέλα. Τα λεωφορεία θα σταματήσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην πύλη 11, σύμφωνα με τη διάταξη. Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην Αθήνα με το 210-5282.500 και στη Θεσσαλονίκη στο 2310-286.580 και 2310-286.546.

Τα σημεία αναχώρησης των λεωφορείων

-- Αργυρούπολη: Δημαρχείο

- Ελληνικό: Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

-- Αλιμος: Πλατεία Καραϊσκάκη

-- Ηλιούπολη: Δημαρχείο

-- Αγιος Δημήτριος: Δημαρχείο

-- Δάφνη: Γυμναστική Ακαδημία

-- Καισαριανή: Πλατεία Καισαριανής

-- Βύρωνας: Πλατεία Ταπητουργείου

- Ζωγράφου: Πλατεία Γαρδένιας

-- Ιλίσια: Πλατεία Κύπρου

-- Χολαργός: Πλατεία Κύπρου

-- Αγ. Παρασκευή: Πλατεία Αγ. Παρασκευής

-- Χαλάνδρι: Πλατεία Αγίου Νικολάου

-- Γαλάτσι: Παλιό τέρμα λεωφορείων

-- Αγ. Ανάργυροι: Κεντρική πλατεία - Δημαρχείο

-- Καματερό: Δημαρχείο

-- Πετρούπολη: Δημαρχείο

-- Ιλιον: Κεντρική πλατεία

-- Ν. Κόσμος: Φραντζή 68

-- Πλατεία Αμερικής: Εργαζόμενοι 5ου και 6ου Διαμερίσματος

- Αμπελόκηποι: Σταθμός Μετρό

- Περιστέρι: Πλατεία Δημαρχίας

- Μαρούσι: Σταθμός ΗΣΑΠ

- Μεταξουργείο: Πλατεία Καραϊσκάκη

- Πλατεία Βάθη: Βιομηχανικοί εργάτες

- Πλατεία Λαυρίου: Εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ

- Μουσείο: ΑΕΙ - ΤΕΙ

- Νέα Σμύρνη: Ομήρου 57

- Καλλιθέα: Πλατεία Δαβάκη

- Ταύρος: Δημαρχείο

- Αιγάλεω: Πλατεία Εσταυρωμένου

- Χαϊδάρι: Παλατάκι

- Περισσός: Σταθμός Ηλεκτρικού

- Νέα Ιωνία: Λ. Ηρακλείου 145 (κτίριο «Ριζοσπάστη»)

-- Νέο Ηράκλειο: Γήπεδο Τυφώνα δίπλα στον κινηματογράφο 3 αστέρια

-- Μεταμόρφωση: Πλατεία Μεταμόρφωσης, εκκλησία Αγ. Κωνσταντίνου

- Νέα Φιλαδέλφεια: Πλατεία Πατριάρχου

- ΟΤΑ Ν. Ιωνίας από ΟΤΕ Ν. Ιωνίας

- Κολωνός, πλατεία Σ. Πέτρουλα: Οι εργαζόμενοι 4ου διαμερίσματος

-- Ανω Πετράλωνα, σταθμός Ηλεκτρικού: Οι εργαζόμενοι του 3ου Διαμερίσματος

-- Πεύκη: Λεωφόρος Ειρήνης, 13η στάση

- Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες από πλατεία Καραϊσκάκη

-- Οι δημόσιοι υπάλληλοι από πλατεία Λαυρίου

-- Από Πλατεία Καραϊσκάκη οι επαγγελματοβιοτέχνες

-- Από Κάνιγγος και Στουρνάρη οι ηθοποιοί

-- Η ΕΕΔΥΕ από πλατεία Λαυρίου

-- Η ΓΣΕΒΕΕ από Πατησίων και Στουρνάρη

Από τον Πειραιά

Ολα τα πούλμαν για Θεσσαλονίκη φεύγουν από τον Πειραιά το Σάββατο στις 6 το πρωί. Τα σημεία αναχώρησης είναι:

-- Η πλατεία Κοραή (Πειραιάς)

-- Ο Ηλεκτρικός Σταθμός του Πειραιά

-- Η πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια

-- Η πλατεία Λαού στο Κερατσίνι

-- Το Πνευματικό Κέντρο Πλειάδες του Κορυδαλλού (επί της Γρηγ. Λαμπράκη).

Ποιος έδωσε εντολή για τις παρακολουθήσεις διαδηλωτών;

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Στα νέα κρούσματα αστυνομικής παρακολούθησης και τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών, τα οποία έγιναν γνωστά σε διάφορες περιοχές της χώρας και αφορούσαν τους διαδηλωτές που θα πάνε Θεσσαλονίκη ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, Αντ. Σκυλλάκος και Τ. Τσιόγκας.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές στην Ερώτησή τους μιλούν για την περίπτωση του αστυνομικού Ι. Θωμαΐδη, που πήρε τηλέφωνο τον γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ και ζήτησε κατάλογο με τα ονόματα των διαδηλωτών που θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης, καθώς και πότε θα μεταβούν εκεί και με τι μεταφορικό μέσο. «Οταν στελέχη του ΚΚΕ επισκέφτηκαν τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, ο συγκεκριμένος αστυνομικός ενώπιον του διοικητή παραδέχτηκε την ενέργειά του και είπε ότι ζήτησε τις πληροφορίες για να συνοδεύσει τους διαδηλωτές», σημειώνουν οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Η δεύτερη περίπτωση, την οποία και περιγράφουν στην Ερώτησή τους, αφορά τον αστυνομικό κ. Καρά, ο οποίος πήγε στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και ζήτησε ακριβή και λεπτομερή πληροφόρηση από τη γραμματέα Ελ. Σταμούλη για τους διαδηλωτές που θα πάνε Θεσσαλονίκη. Ρώτησε, μάλιστα, πόσοι θα πάνε, πώς, με ποιο πρακτορείο λεωφορείων έχουν κλείσει πούλμαν, τι ώρα θα φύγουν απ' τη Θεσπρωτία, τι ώρα θα φύγουν απ' τη Θεσσαλονίκη και ποια μέρα!

Οι Στ. Σκοπελίτης, Αντ. Σκυλλάκος και Τ. Τσιόγκας τονίζουν ότι αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες θυμίζουν άλλες «μαύρες» εποχές και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι τυχαίες. Ρωτούν, τέλος, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη «με τίνος εντολές ενήργησαν οι αστυνομικοί και αν η κυβέρνηση προτίθεται να βάλει φραγμό σε τέτοιες αντιδημοκρατικές και καταδικαστέες απ' το λαό μας ενέργειες».

Καλούν σε συμμετοχή

-- Ψήφισμα στήριξης της πάλης του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε το έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) ύστερα από πρόταση της ΕΣΚ. Στο ψήφισμα καλούνται οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με κορύφωση τη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου στις 21 Ιούνη. Τέλος, εκτιμά ότι η Σύνοδος αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα των αντιλαϊκών μεθοδεύσεων της ΕΕ και του μεγάλου ευρωπαϊκού κεφαλαίου «μιας και η Σύνοδος αυτή επισφραγίζει τον ιμπεριαλιστικό και επιθετικό χαρακτήρα της ΕΕ».

-- Με απόφαση της γενικής συνέλευσης (10/11.5.2003) της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων οι έμποροι της περιοχής θα δώσουν το δικό τους αγωνιστικό «παρών» στις διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης.

-- Οι συνταξιούχοι της Καβάλας δεν υποχωρούν ούτε συμβιβάζονται, γι' αυτό μαζί με τους εργαζόμενους θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, παίρνοντας μέρος στην αντισύνοδο στις 21 και 22 Ιούνη. Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» και ενημερώνει ότι με πούλμαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, του ΤΑΕ θα ενώσουν τις αγωνιστικές φωνές τους ενάντια στην παγκοσμιοποίηση των πολυεθνικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα μελλούμενα αντιλαϊκά σχέδια για πλήρη κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων.

Κατέγραφαν στα Τέμπη τους διαδηλωτές

Εχει δώσει ή όχι εντολές το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να καταγράφονται όλοι οι πολίτες που πάνε προς Θεσσαλονίκη να διαδηλώσουν; Ρωτάμε, γιατί χτες το απόγευμα μας έγιναν δεκάδες καταγγελίες από ταξιδιώτες που αστυνομικοί με στολή τους σταμάταγαν στα Τέμπη και τους έπαιρναν τα στοιχεία. Αν ρωτάτε για την αφορμή; Μια αφίσα του ΠΑΜΕ, μια κόκκινη σημαία... Σαν πολύ... ανοιχτή φαίνεται πως έγινε τελικά αυτή η πόλη η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης και αποφάσισαν λίγο να την... κλείσουν. Οχι τίποτε άλλο, αλλά από ενδιαφέρον να μην πουντιάσουμε...

«902» ΡΑΔΙΟ - ΤV
Στο ρυθμό της Λαϊκής Αντισυνόδου

Σήμερα Παρασκευή, 20 Ιούνη, ο «902» - ραδιόφωνο και τηλεόραση - στο ρυθμό της Λαϊκής Αντισυνόδου της Θεσσαλονίκης με συζητήσεις, συνεντεύξεις, με εκπροσώπους από το ΚΚΕ, τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ, την ΚΝΕ, ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις κλπ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ