Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ποιος έδωσε εντολή για τις παρακολουθήσεις διαδηλωτών;

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Στα νέα κρούσματα αστυνομικής παρακολούθησης και τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών, τα οποία έγιναν γνωστά σε διάφορες περιοχές της χώρας και αφορούσαν τους διαδηλωτές που θα πάνε Θεσσαλονίκη ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, Αντ. Σκυλλάκος και Τ. Τσιόγκας.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές στην Ερώτησή τους μιλούν για την περίπτωση του αστυνομικού Ι. Θωμαΐδη, που πήρε τηλέφωνο τον γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ και ζήτησε κατάλογο με τα ονόματα των διαδηλωτών που θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης, καθώς και πότε θα μεταβούν εκεί και με τι μεταφορικό μέσο. «Οταν στελέχη του ΚΚΕ επισκέφτηκαν τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, ο συγκεκριμένος αστυνομικός ενώπιον του διοικητή παραδέχτηκε την ενέργειά του και είπε ότι ζήτησε τις πληροφορίες για να συνοδεύσει τους διαδηλωτές», σημειώνουν οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Η δεύτερη περίπτωση, την οποία και περιγράφουν στην Ερώτησή τους, αφορά τον αστυνομικό κ. Καρά, ο οποίος πήγε στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και ζήτησε ακριβή και λεπτομερή πληροφόρηση από τη γραμματέα Ελ. Σταμούλη για τους διαδηλωτές που θα πάνε Θεσσαλονίκη. Ρώτησε, μάλιστα, πόσοι θα πάνε, πώς, με ποιο πρακτορείο λεωφορείων έχουν κλείσει πούλμαν, τι ώρα θα φύγουν απ' τη Θεσπρωτία, τι ώρα θα φύγουν απ' τη Θεσσαλονίκη και ποια μέρα!

Οι Στ. Σκοπελίτης, Αντ. Σκυλλάκος και Τ. Τσιόγκας τονίζουν ότι αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες θυμίζουν άλλες «μαύρες» εποχές και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι τυχαίες. Ρωτούν, τέλος, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη «με τίνος εντολές ενήργησαν οι αστυνομικοί και αν η κυβέρνηση προτίθεται να βάλει φραγμό σε τέτοιες αντιδημοκρατικές και καταδικαστέες απ' το λαό μας ενέργειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ