Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η Διεθνής Συνάντηση συνδικαλιστικών οργανώσεων

Αρχισε η άφιξη των αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο

Στη χτεσινή πορεία του ΠΑΜΕ μετείχαν και οι πρώτοι συνδικαλιστές που έφτασαν από άλλες χώρες
Στη χτεσινή πορεία του ΠΑΜΕ μετείχαν και οι πρώτοι συνδικαλιστές που έφτασαν από άλλες χώρες
Αρχισαν χτες να καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη οι συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Συνάντηση που οργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, αλλά και στις άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις. «Το ΠΑΜΕ παίζει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, στον αγώνα των συνδικάτων ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Gerhard Kupfer, επικεφαλής της αντιπροσωπείας συνδικαλιστών από την Daimler Chrysler. Οι Γερμανοί συνδικαλιστές μαζί με συντρόφους τους από άλλες χώρες, πήραν μέρος στην πορεία - διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για τα εργατικά ατυχήματα προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης χτες το απόγευμα. Ο ίδιος θα προσθέσει: «Σε αυτό τον αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική της ΕΕ το ΠΑΜΕ δείχνει το δρόμο στους Ευρωπαίους εργάτες».

Στην αξία της συνεργασίας με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε ο Goran Stoyanov από τη συνδικαλιστική οργάνωση CGSB της Βουλγαρίας. Ο συνδικαλιστής στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. «Η επίσημη ανεργία σήμερα ανέρχεται στο 15%, όμως ο πραγματικός αριθμός φτάνει στο 25%. Ο κατώτερος μισθός είναι μόλις 55 ευρώ και η κατώτερη σύνταξη 35 ευρώ» είπε ο συνδικαλιστής δείχνοντας το μέγεθος των συνεπειών της σοσιαλιστικής ανατροπής που επήλθε στη χώρα και το κόστος που έχει για τους εργαζόμενους της γειτονικής χώρας.

Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας με το ΠΑΜΕ σημείωσε ο Σουηδός Frjan Bergsten από την syndikalisterna που, όπως είπε, η οργάνωσή του συμμετείχε στις διαδηλώσεις του Αμστερνταμ και του Γκέτεμποργκ. Στη Θεσσαλονίκη έφτασε επίσης πολυμελής αντιπροσωπεία της ΠΕΟ Κύπρου, με επικεφαλής τον κεντρικό οργανωτικό γραμματέα Χρήστο Αλέκου.

Στη σημερινή συνάντηση των συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών εκ μέρους της ΠΣΟ θα μιλήσει ο Valentin Pacho. Η συνάντηση θα γίνει στις 7μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι επιπτώσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο ρόλος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ