Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι «25» και η «θηλιά»

Οι τελευταίες τοποθετήσεις και αποφάσεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Ιράν και τα Οπλα Μαζικής Καταστροφής, η επίθεσή τους ενάντια στην Κούβα, οι απειλές κατά της Β. Κορέας και η τρομο-συμφωνία έκδοσης «υπόπτων» μεταξύ ΗΠΑ - ΕΕ, φανερώνουν ότι μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, οι Ευρωπαίοι ολοένα και περισσότερο αφήνουν τα προσχήματα και συντάσσονται ευθέως με τη συμμαχία των «προθύμων», κατά την ορολογία Μπους.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που συνεδριάζουν αυτές τις μέρες στη Χαλκιδική, δείχνουν, μετά την υπόθεση του Ιράκ, να πήραν το μάθημά τους. Είτε διότι κατανόησαν το πραγματικό τους μέγεθος, είτε διότι αποφάσισαν να προτάξουν τον έτσι κι αλλιώς «ομότιμο» ρόλο τους στο κλαμπ της «νέας τάξης», το μόνο τους μέλημα πλέον είναι η άρση των «παρεξηγήσεων» με την Ουάσιγκτον.

Με «σημαιοφόρο» την Ελληνική Προεδρία, οι «25» μεγάλοι οραματιστές, πεφωτισμένοι και «ειρηνιστές» ηγέτες, διακηρύσσουν τα διαπιστευτήριά τους: Χαμογελώντας στις «οικογενειακές» τους φωτογραφίες, όλοι μαζί, «παλιοί» και «νέοι» Ευρωπαίοι, κρατούν τη θηλιά που οι Αμερικανοί έχουν περάσει στην Κούβα, στη Β. Κορέα, στο Ιράν και στους ίδιους τους Ευρωπαίους πολίτες - «τρομοκράτες». Και εύχαρεις καθώς είναι μέσα στην υποτέλεια και τη συνενοχή τους, τρέφουν την ψευδαίσθηση ότι ο δικός τους λαιμός βρίσκεται έξω από τη θηλιά που σφίγγουν γύρω από τους λαούς...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ