Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαδηλώνουμε μαζί

Τι είναι αυτό που κάνει τα νέα παιδιά, τους αντιπροσώπους των ξένων οργανώσεων να ταξιδεύουν από διάφορες μεριές του κόσμου για να διαδηλώσουν αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη; Γιατί ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα της ΚΝΕ να συμμετέχουν στη 12η Αντιιμπεριαλιστική της Κατασκήνωση;

Την απάντηση μας έδωσαν με το δικό τους τρόπο τρεις νέοι κατασκηνωτές - διαδηλωτές από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Ο Μπιορν Μπλαχ, εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Εργατικής Γερμανικής Νεολαίας, μας είπε για την παρουσία του στο κάμπινγκ: «Πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ με την πολιτική τους δεν υποστηρίζουν τα συμφέροντα των λαών τους, αλλά τον ιμπεριαλισμό. Η χώρα μου είναι από αυτές που κατ' εξοχήν ακολουθούν αυτή την πολιτική. Με τη συμμετοχή μας, λοιπόν, εδώ θέλουμε να δείξουμε το διαφορετικό πρόσωπο της Γερμανίας, δηλαδή των νέων ανθρώπων που και εκεί παλεύουν για το σοσιαλισμό. Παράλληλα, με τις εκδηλώσεις και τις διαδηλώσεις αυτών των ημερών ολοκληρώνουμε την καμπάνια που ξεκινήσαμε από το Γενάρη στο Βερολίνο ενάντια στον Ευρωστρατό».

Ο Ομάρ Μινίτι, μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Επανίδρυσης (Ιταλία) και δημοσιογράφος του περιοδικού «Ερνέστο», δήλωσε: «Αποφασίσαμε χωρίς δισταγμούς να συμμετέχουμε στο κάμπινγκ της ΚΝΕ, γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα πρότυπο οργάνωσης. Είναι σημαντικό να διαδηλώσουν όλες οι Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης, να πουν ένα μεγάλο "όχι" στο μοντέλο της ΕΕ που στηρίζεται στο κεφάλαιο, τους οικονομικούς μηχανισμούς και τον ιμπεριαλισμό. Αυτή την περίοδο γίνεται υποτίθεται μια προσπάθεια να αποτελέσει η ΕΕ το αντίπαλο δέος στις ΗΠΑ. Ομως εμείς δε δεχόμαστε την Ευρώπη του ρατσισμού και της εκμετάλλευσης. Παλεύουμε για μια Ευρώπη των λαών, που θα σέβεται τους εργαζόμενους και δε θα διώχνει τους μετανάστες, για μια Ευρώπη Σοσιαλιστική. Σημαντικό βήμα γι' αυτή την Ευρώπη αποτελεί κι ο αγώνας ενάντια στον Ευρωστρατό, που μια μέρα θα χτυπήσει τους ανθρώπους που αντιστέκονται, θα χτυπήσει τους κομμουνιστές, τους ίδιους τους λαούς».

Ο Νέλσον Σίλβα, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Πορτογαλίας, τόνισε: «Βρισκόμαστε εδώ για να ανταλλάξουμε απόψεις με τους συντρόφους από την ΚΝΕ και τις άλλες οργανώσεις. Θέλουμε παράλληλα να δείξουμε την αντίθεσή μας στην ΕΕ και την πολιτική της που πλήττει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα δικαιώματά τους στην παιδεία και την εργασία. Είμαστε αντίθετοι στην ΕΕ ως ιμπεριαλιστικό μηχανισμό - αφού τέτοιος είναι - και στη στρατιωτικοποίησή της. Παλεύουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας, το ξερίζωμα της κοινωνικής ασφάλισης, παλεύουμε ενάντια στον καπιταλισμό και σε εθνικό επίπεδο και συντονισμένα σε διεθνές επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ