Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θεσσαλονίκη «ανοιχτή» πόλη; Ελλάδα «ανοιχτή» χώρα;
  • Παρεμποδίστηκαν ξένοι αντιπρόσωποι να συμμετάσχουν στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων
  • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τα κρούσματα παρεμπόδισης της συμμετοχής ξένων αντιπροσώπων, προσκεκλημένων στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει τα παρακάτω:

«Σοβαρά κρούσματα αυθαίρετης παρεμπόδισης συνάντησαν ξένοι αντιπρόσωποι Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων ενώ μετέβαιναν στην Αθήνα για τις εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Συγκεκριμένα:

Ο Α΄ Γραμματέας του ΚΚ Ρουμανίας Α. Παντάζι, ο οποίος κατευθυνόταν στην Αθήνα τα χαράματα της 18/6 με τουριστικό πούλμαν της γραμμής Βουκουρέστι - Αθήνα, συνάντησε απαράδεκτη συμπεριφορά από "όργανο της τάξης" στα σύνορα του Προμαχώνα. Ο αστυνομικός αφού αρχικά προσπάθησε να δημιουργήσει φραστικό επεισόδιο, στη συνέχεια αναφέρθηκε υποτιμητικά στην πρόσκληση του ΚΚΕ που προσκόμισε ο προσκαλεσμένος του Κόμματος. Ακολούθως, "παρέπεμψε" τον Α. Παντάζι στο γραφείο του διοικητή, όπου τελικά του δόθηκε άδεια να συνεχίσει το ταξίδι του για την Αθήνα.

Παρόμοια αντιμετώπιση είχε και ο Μ. Μίντσεφ - Πολιτικός Γραμματέας της ΚΕ του Βουλγαρικού ΚΚ "Γκεόργκι Δημητρόφ", κατά την είσοδό του στην Ελλάδα ένα εικοσιτετράωρο αργότερα. Οι αστυνομικοί του συνοριακού σταθμού για ώρα επέμεναν να τους πει πού κατευθύνεται, τι έχει σκοπό να κάνει στην Αθήνα, αν και πώς θα πάει στη Θεσσαλονίκη. Κι όλα αυτά, παρά την πρόσκληση του ΚΚΕ που είχε στα χέρια του ο Βούλγαρος κομμουνιστής.

Οι σύντροφοι του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας και της νεολαίας του συνάντησαν σοβαρά προβλήματα και καθυστέρηση στην έκδοση βίζας, παρά το ότι έγκαιρα κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, γεγονός που παραλίγο να στοιχίσει την απουσία του Μπράνκο Κιτάνοβιτς - Γενικού Γραμματέα του ΝΚΚΓ από τη Διεθνή Συνάντηση των ΚΚ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι ελληνικές αρχές δεν έδωσαν τελικά βίζα στους νεολαίους του ΝΚΚΓ που επρόκειτο να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης!

Το ίδιο συνέβη και με τον εκπρόσωπο του Ιορδανικού ΚΚ, ο οποίος έχασε την πτήση για την Αθήνα εξαιτίας της σοβαρής καθυστέρησης στην έκδοση βίζας.

- Αυτή είναι η "ανοιχτή πόλη" που ισχυρίζεται η κυβέρνηση σχετικά με τις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης;

- Αυτή την "πρακτική" θα ακολουθήσουν στις 20 και 21 Ιούνη οι αστυνομικές αρχές στον Προμαχώνα και σε πούλμαν των Βούλγαρων κομμουνιστών που αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν μέρος στη διαδήλωση της "ΔΡΑΣΗΣ" ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώνεται σήμερα το Διεθνές Σεμινάριο για τη γυναικεία ανισοτιμία(2016-11-11 00:00:00.0)
Διεθνές σεμινάριο για τη γυναικεία ανισοτιμία και την πάλη των κομμουνιστών(2016-11-09 00:00:00.0)
Τα κόμματα που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία»(2016-05-04 00:00:00.0)
Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη(2015-10-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-06-19 00:00:00.0)
Συνέρχεται από το καπιταλιστικό σοκ η βουλγάρικη κοινωνία;(2002-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ