Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώνεται σήμερα το Διεθνές Σεμινάριο για τη γυναικεία ανισοτιμία

Ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι το σεμινάριο με θέμα «Η γυναικεία ανισοτιμία στην ΕΕ και τον υπόλοιπο καπιταλιστικό κόσμο. Η πάλη των κομμουνιστών», που φιλοξενείται από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στην Αθήνα.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν τα παρακάτω 20 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα: ΚΚ Βενεζουέλας, Ενωση Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Κόμμα Βουλγάρων Κομμουνιστών, Βραζιλιάνικο ΚΚ, ΚΚΕ, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (Μ), Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, ΚΚ Λαών της Ισπανίας, ΚΚ, Ιταλία, Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, ΚΚ Μεξικού, ΚΚ Ν. Αφρικής, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, ΚΚ Σουηδίας, ΚΚ, Τουρκία.

Τις εργασίες του σεμιναρίου άνοιξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ΕΕ, που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την «ισότητα» των γυναικών και την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί αυτή την «ισότητα» ως εργαλείο για την ισοπέδωση των δικαιωμάτων γυναικών και ανδρών.

Στην εισηγητική της ομιλία, η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε την ανάγκη για τα ΚΚ να μην αντιλαμβάνονται ως «περιττή» την επεξεργασμένη, εξειδικευμένη δουλειά στις γυναίκες εργατικής - λαϊκής ένταξης ή καταγωγής, δουλειά που χρειάζεται για να συμβάλει στην άνοδο της συμμετοχής τους στον αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό αγώνα. «Το γεγονός ότι σήμερα έχουν τυπικά - νομικά αρθεί μια σειρά αναχρονιστικά εμπόδια σε σχέση με το δικαίωμα των γυναικών στη μόρφωση, τον εκσυγχρονισμό στο οικογενειακό και κληρονομικό δίκαιο, την είσοδο της γυναίκας ως μισθωτής εργαζόμενης σε μια σειρά τομείς και κλάδους της οικονομίας, είναι μια κοινωνική πρόοδος. Αυτή όμως η κοινωνική πρόοδος δεν έχει αναιρέσει την ανισότιμη θέση της γυναίκας στα πλαίσια της καπιταλιστικής κοινωνίας, ανισοτιμία που εκφράζεται με νέες μορφές στις σύγχρονες συνθήκες», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Από το Διεθνές Σεμινάριο. Στο βήμα η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από το Διεθνές Σεμινάριο. Στο βήμα η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Τόσο η εισήγηση όσο και η συζήτηση που συνεχίζεται σήμερα (θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά σε επόμενα δημοσιεύματα) εστίασαν στην ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση των ΚΚ για το γυναικείο ζήτημα στις σύγχρονες συνθήκες, στην εξειδίκευση της δουλειάς στις γυναίκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεθνές Σεμινάριο στην Αθήνα για τον έναν αιώνα από την έκδοσή του(2016-12-06 00:00:00.0)
Διεθνές Σεμινάριο στην Αθήνα για τον έναν αιώνα από την έκδοσή του(2016-12-04 00:00:00.0)
Διεθνές σεμινάριο για τη γυναικεία ανισοτιμία και την πάλη των κομμουνιστών(2016-11-09 00:00:00.0)
Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ σε Μαδρίτη και Μόσχα(2012-12-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-03-28 00:00:00.0)
Τα κόμματα που υπογράφουν(2009-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ