Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΞ
Τρέχουν εντός και εκτός για την «εξωστρέφεια» του κεφαλαίου

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ και συνολικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συμβάλει στην «εξωστρέφεια» και το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας για το ντόπιο κεφάλαιο, να προσελκύσει κεφάλαια και «επενδύσεις» και να προχωρήσει σε συνεργασίες με άλλα καπιταλιστικά κράτη, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου της αστικής τάξης στην περιοχή.

Σε αυτή τη βάση, ο αν. υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γ. Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Πολωνία, υπέγραψε Πρωτόκολλο Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας - Πολωνίας με τον Πολωνό αν. υπουργό Οικονομικής Διπλωματίας, ενώ συναντήθηκε και με τον Πολωνό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων και για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Ο Γ. Κατρούγκαλος βρίσκεται τώρα στο Λονδίνο, όπου προγραμματίζεται να έχει επαφές με τον υπουργό Εργασίας και Συντάξεων, τους υφυπουργούς Εξωτερικών, τους υφυπουργούς Διεθνούς Εμπορίου, καθώς και με τους «σκιώδεις υπουργούς» του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος με αρμοδιότητες επί των οικονομικών και επί ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής. «Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος, ιδίως υπό το φως του δημοψηφίσματος για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ», αναφέρεται από το ΥΠΕΞ.

Κατά την παραμονή Κατρούγκαλου στο Λονδίνο, έχει, επίσης, προγραμματιστεί ομιλία του σε εκδήλωση για «επενδυτές» που διοργανώνει το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο, καθώς και δύο διαλέξεις αναφορικά με την πορεία της Ελλάδας, στο περιλάλητο London School of Economics και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στον ίδιο καμβά, ο υφυπουργός Γ. Αμανατίδης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον πρέσβη του Καζακστάν, Αλ. Βοκλόφ, ο οποίος φέρεται να διαβεβαίωσε την ελληνική πλευρά ότι «οι διμερείς σχέσεις μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω, με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτισμό, όπως επίσης και στις οικονομικές ανταλλαγές, τομείς στους οποίους υπάρχει προοπτική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τριήμερο συναντήσεων για διευθετήσεις και μπίζνες (2021-05-28 00:00:00.0)
Με άξονα την υλοποίηση επικίνδυνων σχεδιασμών (2019-07-30 00:00:00.0)
Σήμερα η Μεικτή Διυπουργική στη Μόσχα (2018-12-06 00:00:00.0)
Πάροχος ευρωατλαντικής «ασφάλειας» (2018-11-27 00:00:00.0)
«Δυναμική» κερδοφορίας δίνει η προώθηση του ευρωατλαντικού σχεδιασμού (2018-11-23 00:00:00.0)
Προς ανάπτυξη της «στρατηγικής συνεργασίας» για το κεφάλαιο (2017-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ