Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πάροχος ευρωατλαντικής «ασφάλειας»

Το περίγραμμα των επικίνδυνων για το λαό ευρωατλαντικών αποστολών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, έδωσε ο αναπ. υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ρ/σ «News 24/7», ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα και Ελλήνων υπουργών στη Μόσχα.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη, ο υπουργός προανήγγειλε ότι στη σχετική Διυπουργική θα υπογράψουν συμφωνίες για «την οικονομική και θεσμική συνεργασία των δύο χωρών και θα αναζητήσουμε περαιτέρω τρόπους συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων». Οτι «οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν, επί της ουσίας, τα βήματα περαιτέρω βελτίωσης των σχέσεων των δύο κρατών, ιδίως στο επίπεδο των διμερών οικονομικών σχέσεων και της επαφής των δύο λαών. Σκεφτόμαστε το έτος 2019 να είναι έτος Πολιτισμού Ελλάδας - Ρωσίας», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, Μαξίμου και ΥΠΕΞ ετοιμάζονται για την έναρξη του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον, στις 13/12. Είπε σχετικά ο Γ. Κατρούγκαλος: «Η αναβάθμιση των συζητήσεων με τις ΗΠΑ σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου αντανακλά την ανάδειξη της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας και προώθησης λύσεων στην περιοχή και τη σημαντική πρόοδο των διμερών μας σχέσεων. Η πρόσφατη Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου οι ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα, είχε πρωτοφανή επιτυχία και έδωσε σημαντική ώθηση στα διμερή οικονομικά».

Συμπλήρωσε, αποδίδοντας ανοικτά στην κυβέρνηση χαρακτηριστικά αμερικανοΝΑΤΟικού χωροφύλακα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και των Βαλκανίων, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ότι: «Ο στρατηγικός διάλογος εκτείνεται και στα δύο αυτά πεδία: Αφενός στην ανάδειξη της χώρας μας ως παρόχου ασφάλειας σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περιοχή. Αφετέρου στην προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών συμφερόντων, τόσο ως προς την υποδοχή αμερικανικών επενδύσεων όσο και ως προς την αξιοποίηση της Ελλάδας ως πύλης οικονομικών συνεργιών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Εξάλλου, ακριβώς σε μια τέτοια βάση, σήμερα Τρίτη, ο αναπ. ΥΠΕΞ συναντάται στο υπουργείο με την βοηθό υπουργό Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Νιούμαν. Επισήμως, «οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην προετοιμασία του "Στρατηγικού Διαλόγου" Ελλάδας - ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ