Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
20ή ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Συντονισμός για την κοινή δράση

Χτες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, όπου παραβρέθηκαν τα 27 από τα 29 κόμματα από την ευρωπαϊκή ήπειρο που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ. Πρόκειται για κόμματα που υποστηρίζουν τις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού, του μαρξισμού - λενινισμού και ενώνονται στο όραμα μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φτώχεια, κοινωνική αδικία και ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε απολογισμός της δράσης τον προηγούμενο χρόνο και έγινε προγραμματισμός για το 2019.

Από όλα τα κόμματα χαιρετίστηκε η δραστηριότητα που αναπτύχθηκε το 2018 και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να ενισχυθεί ο συντονισμός των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συναποτελούν την Πρωτοβουλία, να δυναμώσει η μελέτη των ζητημάτων της Ευρώπης και της ΕΕ, ώστε να ενισχυθεί η επεξεργασία κοινών θέσεων των κομμάτων για τη διακριτή παρέμβαση που θα δυναμώνει την εργατική - λαϊκή πάλη σε κάθε χώρα.

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας υπήρξε συμφωνία για τη διοργάνωση εκδήλωσης για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, που προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το ΚΚ Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη τον προσεχή Φλεβάρη. Επίσης, στην Ολομέλεια προσκλήθηκαν, παραβρέθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν, το ΚΚ Μεξικού και το Παραγουάνικο ΚΚ, με την προτροπή η Πρωτοβουλία να διευρυνθεί πέρα από τα όρια της ευρωπαϊκής ηπείρου, ενώ εγκρίθηκε η ένταξη στην Πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Φινλανδίας για την Ειρήνη και το Σοσιαλισμό.


Από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας
Από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ