Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κάλπικες προσδοκίες με το βλέμμα στην κάλπη

Σε καθαρά προεκλογική τροχιά έχουν μπει τα επιτελεία σε Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου, καθώς «κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες και οι συνεργασίες σε μεγάλους δήμους. Για το θέμα θα συζητήσουν αύριο η Πολιτική Γραμματεία και το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις συνεργασίες με δυνάμεις προερχόμενες απ' το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας «δείτε τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις αυτοδιοικητικές, τις δημοτικές και τις περιφερειακές μας προτάσεις. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε πλατιά ψηφοδέλτια (...) Εκεί νομίζω ότι θα κριθεί αυτή η πολιτική ανάγκη για μια συμπόρευση των προοδευτικών και των δημοκρατικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με τις δυνάμεις της Αριστεράς».

Την ίδια ώρα, το «αφήγημα» που θα περιβάλλει την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την υποτιθέμενη νέα εποχή που ξεκίνησε μετά το τυπικό τέλος των μνημονίων και ενώ σε πλήρη ισχύ βρίσκονται οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι που συμπληρώνονται από επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό σφαγιασμού δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα και λιτότητας και τα «αντίμετρα» στο κεφάλαιο παρεμβάσεις που «σηματοδοτούν (...) μια φάση μετάβασης, μια νέα όμως εποχή, για την ελληνική κοινωνία και για την ελληνική οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ