Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Ξεκινούν οι απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων

Την ανάγκη ένταξης των συμβασιούχων που απασχολούνται στα Περιφερειακά Εργαστήρια Γεωργικών Εφαρμογών και Ανάλυσης Λιπασμάτων (ΠΕΓΕΑΛ) στο μόνιμο προσωπικό ανέδειξε με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή και συζητήθηκε χτες, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων αρχίζουν να λήγουν από τις 18 Νοέμβρη, ενώ έως τις 31 Δεκέμβρη προβλέπεται να έχουν απολυθεί όλοι.

Οπως επισήμανε ο Γ. Λαμπρούλης, οι εργαζόμενοι στα ΠΕΓΕΑΛ, με τους ελέγχους που διενεργούν στα εδάφη, στις φυτικές ίνες, στα νερά άρδευσης, στα λιπάσματα, την ενημέρωση και τις συμβουλές που παρέχουν σε παραγωγούς και καλλιεργητές για τη φυτοπροστασία, συμβάλλουν στην παραγωγική διαδικασία αγροτικών προϊόντων ποιότητας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κατεύθυνση μείωσης των ρύπων στο έδαφος αλλά και σε επιφανειακά και υπόγεια ύδατα.

Τόνισε ότι το προσωπικό στα ΠΕΓΕΑΛ, μόνιμοι και συμβασιούχοι, δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο πρέπει οι συμβασιούχοι - οι οποίοι άλλωστε εργάζονται στα ΠΕΓΕΑΛ πάνω από 10 χρόνια με τις διαδοχικές ανανεώσεις των συμβάσεών τους - να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό, αλλά να γίνουν και νέες προσλήψεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για 21 συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν επειδή λήγει παράλληλα και το προηγούμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ, μέσω του οποίου είχαν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους.

Πρόσθεσε ότι το καινούργιο Πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει «όλες τις δραστηριότητες» που είχαν μέχρι τώρα τα ΠΕΓΕΑΛ και ανέφερε ότι «από την 1/1/2017 που ξεκινάει το Πρόγραμμα, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν είναι εύκολα τα πράγματα», αφού υπάρχει η «δαμόκλειος σπάθη» των κοινοτικών κανονισμών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ