Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επενδύει στην επίσκεψη Ομπάμα για ώθηση σε στόχους του κεφαλαίου

Σαν έμπρακτη στήριξη στην προώθηση των στόχων του κεφαλαίου για ανάκαμψη της κερδοφορίας του και αναβάθμιση της θέσης του στην περιοχή, «σερβίρει» την επίσκεψη Ομπάμα η κυβέρνηση, «καρφώνοντας» τη Νέα Δημοκρατία ότι απαξιώνοντάς την υπονομεύει την επίδρασή της στην υλοποίηση των στόχων αυτών.

«Η επίσκεψη Ομπάμα είναι ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Εκτίθενται διεθνώς όσοι επιδιώκουν την υποβάθμισή της», αναφέρει σε σημείωμά του το Μέγαρο Μαξίμου. Εξηγώντας τις προσδοκίες του εγχώριου κεφαλαίου, προσθέτει ότι «είναι γνωστή η στάση των ΗΠΑ και ιδιαιτέρως του Προέδρου Ομπάμα υπέρ των ελληνικών θέσεων σε μια σειρά από κομβικά θέματα. Μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, ως αποφασιστικό βήμα για το πέρασμα σε μια εποχή ανάπτυξης και ευημερίας».

«Επίσης, στο Κυπριακό, εκεί που για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχει διαμορφωθεί το έδαφος ώστε όλες οι πλευρές να καταλήξουν από κοινού σε μια ουσιαστική και πραγματικά δίκαιη και βιώσιμη λύση για το ζήτημα», συμπληρώνει, την ώρα που όλα δείχνουν ότι η λύση που δρομολογείται μακράν απέχει απ' το να χαρακτηριστεί δίκαιη και βιώσιμη.

Η κυβέρνηση συνδέει την επίσκεψη Ομπάμα και με το ζήτημα της αναβάθμισης της αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, μιλώντας για την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ισχυριζόμενη προκλητικά ότι «Η Ελλάδα (...) έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν οργανικό ρόλο στην προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που υπάρχουν, με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», όπως βαφτίζει τους σφοδρούς ανταγωνισμούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, και βαφτίζοντας ως «εθνικούς» στόχους τους στόχους του κεφαλαίου, προσάπτει στη ΝΔ ότι «δεν θέλει την αποτυχία της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας. Θέλει να προκαλέσει αποσταθεροποίηση, εκτροχιασμό του προγράμματος και αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Στρατηγική της είναι η υλοποίηση ενός σκληρού προγράμματος λιτότητας, το οποίο θέλει να χρεώσει στη σημερινή κυβέρνηση. Αυτό είναι το 4ο μνημόνιο, το οποίο επιδιώκει να εφαρμόσει, προσφέροντάς το ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους».

Διαβεβαιώνει, τέλος, το εγχώριο κεφάλαιο για την αποφασιστικότητά της να «συνεχίσει να δίνει τις μάχες για τα συμφέροντα της χώρας, διαμορφώνοντας στέρεες συμμαχίες στο υψηλότερο επίπεδο».

Τέλος, σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια «καλλωπισμού» της αντιλαϊκής διαχείρισης Ομπάμα, ισχυρίζεται ότι με την ομιλία του «θα υπογραμμίζει την παρακαταθήκη της υπεράσπισης των προοδευτικών αξιών σε παγκόσμια κλίμακα και θα είναι ένα καθολικό μήνυμα υπέρ των πανανθρώπινων ιδανικών της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και «Αναμένουμε την επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα, ενός φίλου της χώρας, ενός ξεχωριστού προοδευτικού ηγέτη που η πορεία του συμβόλισε την αλλαγή και την πρόοδο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ