Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η Μεικτή Διυπουργική στη Μόσχα

Η 11η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας συνεδριάζει σήμερα στη Μόσχα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλο, και τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας, Γ. Ντίτριχ, ενόψει και της επίσημης επίσκεψης αύριο στη ρωσική πρωτεύουσα του Αλ. Τσίπρα, της συνάντησής του με τον Βλ. Πούτιν και της υπογραφής σειράς συμφωνιών.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Ντ. Μεντβέντεφ, κατ' ιδίαν συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Βλ. Πούτιν, υπογραφή διμερών συμφωνιών και κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα - Πούτιν.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο Γ. Κατρούγκαλος έδωσε συνέντευξη στη ρωσική εφημερίδα «Παρλαμέντσκαγια Γκαζέτα» σημειώνοντας ότι οι Τσίπρας και Πούτιν «θα θίξουν διάφορα πολιτικά ζητήματα», και τη «γεωπολιτική διάσταση», όμως «κύρια έμφαση θα δοθεί στις προοπτικές εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας, καθώς και στους τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα αυτό».

Πρόσθεσε ότι «η Αθήνα ενδιαφέρεται να προσελκύσει επενδύσεις, μεταξύ άλλων και από φιλικές χώρες όπως η Ρωσία. Παρεμπιπτόντως, ρωσικές επιχειρήσεις επενδύουν ήδη δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα».

Ταυτόχρονα, ενώ η κυβέρνηση έχει συναινέσει στις κυρώσεις απέναντι στη Μόσχα με αφορμή τα γεγονότα στην Κριμαία, και μόλις προχτές στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ συνυπέγραψε κοινή δήλωση - τελεσίγραφο στη Μόσχα να συμμορφωθεί με τη συνθήκη INF για τα πυρηνικά, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε στη ρωσική εφημερίδα ότι «οι κυρώσεις είναι αντιπαραγωγικές, εάν θέλουμε να δούμε την ενσωμάτωση της Ρωσίας στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας». Δίνοντας, δε, το λόγο στους επιχειρηματικούς ομίλους ανέφερε ότι είναι «σημαντική η ανάπτυξη του διαλόγου στο επίπεδο του ιδιωτικού τομέα, των επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Ρωσίας, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι εξόδου από αυτήν την κατάσταση».

Δίνοντας εξάλλου και τους ρόλους «μαντατοφόρου» που αναλαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού καταμερισμού πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα προσπαθεί όχι μόνο να είναι μια γέφυρα μεταξύ διαφορετικών χωρών για οικονομικούς λόγους, αλλά και να ενεργήσει ως μεσολαβητής στην επίλυση των υφιστάμενων αντιφάσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συζητήσεις εφ' όλης της ύλης για «στρατηγική συνεργασία»(2022-01-20 00:00:00.0)
Φιλόδοξα σχέδια μονοπωλιακών της ομίλων στη μαύρη ήπειρο(2019-10-24 00:00:00.0)
Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν(2018-12-07 00:00:00.0)
Επικερδείς συμφωνίες για λογαριασμό των μονοπωλίων Ελλάδας - Ρωσίας(2016-05-31 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς(2015-04-09 00:00:00.0)
Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα(2015-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ