Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στη Θεσσαλονίκη!

Αύριο χαράματα θα ανάψουν τα φώτα σε χιλιάδες σπίτια της Αθήνας και άλλων πόλεων. Θα είναι οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι άνεργοι, οι μετανάστες που θα ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στα πούλμαν και να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη. Να δηλώσουν «παρών» στο μεγάλο προσκλητήριο αγώνα του εργατικού και λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Να συναντηθούν με τους συναδέλφους και συναγωνιστές τους που ήδη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, Ελληνες και μη, να σμίξουν τις γροθιές, να ενώσουν τις φωνές σε μία, τόσο δυνατή που να διαπεράσει το σιδερένιο «κέλυφος» μέσα στο οποίο θα συνεδριάζουν και θα χαράσσουν πιο βαθιά την αντιλαϊκή τους ρότα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αύριο χαράματα ξυπνάμε όλοι. Για να συμμετάσχουμε όλοι στη μεγάλη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης. Οι εργάτες για τα δικαιώματα που τους στερούν, για το μεροκάματο που εξανεμίζεται γρηγορότερα κι από τον ιδρώτα που έχυσαν για αυτό, για τις ανάγκες που μένουν ανεκπλήρωτες. Θα είναι εκεί διεκδικώντας δουλιά με δικαιώματα, υπερασπίζοντας την κοινωνική ασφάλιση. Θα είναι κάτω απ' τα πανό του ΠΑΜΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, εκεί όπου πρέπει να είναι για να πιάσει τόπο το «κατηγορώ» και το «καταδικάζω» που θα απευθύνουν στην κυβέρνηση και την ΕΕ.

Δίπλα τους οι άνεργοι. Γιατί δεν ξεχνούν πως την ώρα που οι «εταίροι» θα συζητούν το Ευρωσύνταγμα, το δικό τους συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη δουλιά παραβιάζεται βάναυσα. Γιατί ξέρουν πως αυτό το δικαίωμα με αγώνες κατακτιέται και περιφρουρείται. Αγώνες σκληρούς ταξικούς κόντρα στους πολιτικούς εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, κόντρα σε κυβέρνηση και ΕΕ, κόντρα στα κόμματα και τις δυνάμεις που τους καλούν να αποδεχτούν «μονόδρομους», να αναφωνήσουν «σφάξε με πασά μ' ν' αγιάσω».

Εκεί θα είναι και οι νέοι. Για το μέλλον που τους αξίζει και ονειρεύονται, για το μέλλον που χωρίς πάλη αντιιμπεριαλιστική θα παραμείνει στη σφαίρα των ονείρων τους, παραχωρώντας τη θέση του σε πολλαπλασιαζόμενους καθημερινούς εφιάλτες. Εκεί θα είναι και οι μικρομεσαίοι γιατί ξέρουν καλά πως έχουν πολλούς λόγους να είναι εκεί. Εκεί και οι μετανάστες, ξέροντας πως οι «κύριοι» στο «Πόρτο Καρράς», αφού πρώτα τους στέρησαν βίαια ό,τι πολυτιμότερο είχαν, πατρίδες και οικογένειες, τους «ανταμείβουν» τώρα με «σκούπες» ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ολοι μαζί θα είμαστε εκεί, γιατί κοινός είναι ο εχθρός μας, κοινές οι αιτίες των προβλημάτων μας. Μία η μήτρα που γεννά ασταμάτητα πολέμους και καταστροφές, πείνα και εξαθλίωση, φτώχεια και ανεργία, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Ολοι κάτω απ' τα πανό της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», συγκροτημένα, μαζικά και μαχητικά διατρανώνουμε: STOP σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ. Ολοι μαζί για να «μεθύσουμε» για μια ακόμα φορά τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα, τον κόσμο και τους λαούς του με το ελπιδοφόρο «νέκταρ» της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ