Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η λατέρνα

Τα «λαγωνικά» του ΣΔΟΕ (ΣΔΟΕ σημαίνει Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αν δεν κάνω λάθος), ψάξε ψάξε, ανακάλυψαν επιτέλους τους κυριότερους υπεύθυνους της μάστιγας, που λέγεται φοροδιαφυγή και που δυσκολεύει αφάνταστα το έργο της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης, η οποία εργάζεται σκληρά, για να οικοδομήσει την «ισχυρή Ελλάδα». Είναι οι ...λατερνατζήδες!!!

Στη Χίο, λοιπόν, σε κάποιο από τα γραφικά δρομάκια της, εκεί που ο συμπαθής χειριστής του αγαπημένου παραδοσιακού οργάνου γύριζε σκυφτός το λεβιέ της λατέρνας του, για να διασκεδάζει τους περαστικούς, και εκείνοι να του ρίχνουν στο τασάκι κανένα ευρωνόμισμα, εικοσαράκι ή και δεκαράκι (δηλαδή, 34 ελληνικές δραχμούλες), για να βγάζει κι αυτός τον «άρτον τον επιούσιον», να 'σου πάνω απ' το κεφάλι του, βλοσυροί και ανέκφραστοι, οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ.

- «Τι κάνεις εδώ;».

- «Οπως βλέπετε, διασκεδάζω τον κόσμο, με τα τραγουδάκια της λατέρνας μου».

- «Κόβεις αποδείξεις, για τα χρήματα που εισπράττεις;».

Ο ανθρωπάκος σταμάτησε το γύρισμα του λεβιέ και έμεινε να τους κοιτάζει αποσβολωμένος, με την απορία ζωγραφισμένη στα αγαθά του μάτια.

- «Τι αποδείξεις να κόψω, βρε παιδιά; Για το εικοσαράκι ή για τα δέκα λεφτά, που θα μου ρίξει στο τασάκι η γυναικούλα ή ο ξένος περαστικός τουρίστας, θα διακόψω το τραγούδι και θα τους πω, "μια στιγμή, να σας κόψω και μια απόδειξη για τα χρήματα που μου δώσατε, για να μην κλέψουμε και το καημένο το κράτος;"». Προσπάθησε να χαμογελάσει, με το αστείον του πράγματος, αλλά ο ...κέρβερος των οικονομικών του κράτους τον κάρφωσε με το αυστηρό του βλέμμα.

- «Πρέπει να προμηθευτείτε ταμειακή μηχανή, κύριε! Να καταγράφετε όλες τις εισπράξεις και να καταβάλλετε τον οφειλόμενο φόρο στο κράτος».

- «Να σε ρωτήσω...», του είπε τότε στα σοβαρά και ο ανθρωπάκος, που, στο μεταξύ, του είχαν ανάψει τα λαμπάκια: - «Μήπως ξέρεις, ο Λάτσης κόβει αποδείξεις; Ο Βαρδινογιάννης; Ο Κόκκαλης;».

«Μα την Παναγία...», έλεγε την άλλη μέρα στους δημοσιογράφους, «θα σηκωθώ θα φύγω. Θα πάω απέναντι στην Τουρκία. Εκεί δε ζητάνε ταμειακές μηχανές και ΦΠΑ για τις λατέρνες...».

Λοιπόν, τι να πούμε τώρα, και τι να κάνουμε, αγαπητέ αναγνώστη, μ' ετούτους τους φαιδρούς Καραγκιόζηδες που έχουμε μπλέξει... Που μας έχουν «λυσσάξει» στη φορολογία, προσπαθώντας, από τη μια, να βουλώσουν τις «μαύρες τρύπες» της οικονομίας μας, ακόμα και με την είσπραξη φόρων από τις λατέρνες, ενώ, από την άλλη, όχι μόνο δε φορολογούν τα μεγαθήρια των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, αλλά τα επιδοτούν και από πάνω, με χρήματα δικά μας, της φτωχολογιάς. Τι να πούμε γι' αυτούς τους ανελέητους ψυχοβγάλτες, που στήνουν δίχτυα πυκνοπλεγμένα και πιάνουν τις ...αθερίνες, ενώ αφήνουν ανενόχλητους τους αιμοβόρους καρχαρίες, να μας ξεσκίζουν τις σάρκες και να μας πίνουν το αίμα;

Το έχουμε πει, και θα το ξαναπούμε. Γιούχα και φτύσιμο στους αγρότες και τους πολιτικούς απατεώνες, που η κακή μας μοίρα τούς έφερε «στο τιμόνι του έθνους» και στο σβέρκο μας. Και, όσο μπορούμε πιο γρήγορα, ας προσπαθήσουμε να τους στείλουμε στα σπίτια τους, για να απαλλαγούμε από την τυραννία τους.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ