Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Ο κύριος Φασούλας

«

Εθιξαν τα παιδιά του λαού», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κολιοπάνος, εννοώντας τους Ολυμπιονίκες. Εθιξαν ως εκ τούτου και τον Παναγιώτη Φασούλα, που τους εκπροσωπεί, ο οποίος αναγκάστηκε να απαντήσει με μια μακροσκελή επιστολή που διάβασε με στεντόρεια φωνή μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης.

Και ποιος τους το έκανε αυτό, ω γλυκύτατό μου τέκνο; Η κυρία Αγγελοπούλου, πρόεδρος του 2004. Πώς; Απλώς. Δεν παρέστη σε μια γιορτή των Ολυμπιονικών, γιατί, όπως αποφάνθηκε, είχε πιο σοβαρά πράγματα να κάνει.

Το φιλοσοφικό ερώτημα που προκύπτει είναι πώς το αφεντικό μπορεί να έχει σοβαρότερες ασχολίες και να μην παρευρίσκεται σε τέτοια γιορτή! Ας αρχίσουμε με τον καταμερισμό ευθυνών: Ποια είναι η αποστολή κάθε μπακαλόγατου Ολυμπιονίκη στο σούπερ μάρκετ των Ολυμπιακών Αγώνων; Να πάει τα ψώνια της Κόκα Κόλα και των άλλων πολυεθνικών με τον πιο γρήγορο τρόπο - με ακόντιο, με τα πόδια, με σφύρα ή κολυμπώντας - σε κάθε σπίτι. Με το φιλοδώρημα που του αφήνουμε γίνονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ποια είναι η ευθύνη της κυρίας Αγγελοπούλου; Πρώτον, να λάμψει η τάξη που την υποδέχτηκε και, δεύτερον, η ίδια να δοξαστεί για πάντα και παντού. Και αυτό αν νομίζετε πως είναι εύκολο γελιέστε. Δεν μπορείς να τα βάλεις με την αιωνιότητα.

Αλλά ο μπακαλόγατος Ολυμπιονίκης θίχτηκε, γιατί έμπλεξε τις δικές του φιλοδοξίες με εκείνες της κυρίας Αγγελοπούλου. Ο κύριος Φασούλας δε θίγεται με καμία στιγμή της πραγματικότητας. Δε θίγεται με τους νέους που πεθαίνουν από πρέζα, που έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας, της εκμετάλλευσης, της απόλυσης. Η μαύρη αλήθεια του κάθε Φασούλα είναι ότι θέλει να γίνει ακριβώς ό,τι και η κυρία Αγγελοπούλου, γι' αυτό ταράζεται όταν εκείνη του γυρνάει την πλάτη. Ο κύριος Φασούλας δεν μπορεί να ζήσει αν δεν καθρεφτιστεί μέσα της. Γι' αυτό και κάνει πως θίγεται και την καταγγέλλει, για να τον προσέχει διαρκώς η Αγγελοπούλου σαν μια δική της προέκταση.


του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ