Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ «ΜΕΣΣΙΑ»

ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΙΤΗ: «Σε ευρύτερες αλλαγές στην κυβέρνηση και στο κόμμα προσανατολίζεται πλέον ο Κ. Σημίτης, μετά την παραίτηση - αποπομπή ακόμη δύο συνεργατών του (Μανίκας, Νεονάκης), τους οποίους "έκαψε" έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Το γεγονός αυτό επιβάρυνε κι άλλο το πολιτικό κλίμα, παραμονή της Συνόδου Κορυφής. Οι δύο παραιτηθέντες επικαλέστηκαν λόγους ευθιξίας» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΗΜΙΤΗ: «Σε σταυροδρόμι αποφάσεων κρίσιμων για το μέλλον της κυβέρνησης βρίσκεται ο Κ. Σημίτης, καθώς η ελληνική προεδρία πλησιάζει στο τέλος της. Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μεγάλα διλήμματα, αλλά οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει θα φέρουν την προσωπική του σφραγίδα. Η αποπομπή των Μ. Νεονάκη και Στ. Μανίκα έχει δημιουργήσει δραματικό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ». («ΕΘΝΟΣ»)

«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΣΗΜΙΤΗ: «Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις, ο κ. Σημίτης δεν μπορεί παρά να λάβει σημαντικές πολιτικές αποφάσεις μόλις καλύψει τις υποχρεώσεις του προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ολα τα στοιχεία και οι πληροφορίες οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θα κινηθεί στις αρχές Ιουλίου με τρόπο επιθετικό στο εσωτερικό του κόμματός του με την ελπίδα να διαμορφώσει συνθήκες πολιτικής αναγέννησης. Για πολλούς είναι η μόνη οδός. Για άλλους άπελπις και αυτοκαταστροφική. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σημίτης δεν μπορεί πλέον να μείνει ακίνητος περιμένοντας το μοιραίο». (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ»: «Αν υπάρχει ένα μυστικό και μάλιστα μεγάλο στην αμαρτωλή σχέση πολιτικής και Σοφοκλέους, αυτό δεν είναι ο όγκος των συναλλαγών του κ. Νεονάκη, αλλά πώς αποκτήθηκε η πρώτη ύλη γι' αυτές. Οσοι παρακολούθησαν από κοντά το κερδοσκοπικό επεισόδιο του 1999 γνωρίζουν ότι πλήθος πολιτικών, στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των Τραπεζών και των MME, "επιχορηγήθηκε" εκείνη την περίοδο με δωρεάν μετοχές κυρίως από "νεοφώτιστους" επιχειρηματίες που επιζητούσαν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τις αυξήσεις κεφαλαίου ή την εισαγωγή των εταιρειών τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Από εκείνη τη μαζική προσπάθεια "αγοράς επιρροής" στην πολιτική, στις Τράπεζες, στους κρατικούς οργανισμούς και στα MME, γιγαντώθηκαν σχέσεις διαπλοκής και συνενοχής, οι οποίες στη συνέχεια συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξέλιξη του σκανδάλου της Σοφοκλέους. Αυτό το μεγάλο μυστικό μένει για την ώρα καλά κρυμμένο. Ως πότε όμως θα παραμένει προστατευμένο; (Από πρωτοσέλιδο σχόλιο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ