Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΟΚΚΑΛΗΣ
Αποκαλυπτική κόντρα

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ πολιτικής εξουσίας και επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά και για τον τρόπο που γίνεται η εκάστοτε μοιρασιά της πίτας, είναι η κόντρα του Κ. Μητσοτάκη με τον Σ. Κόκκαλη.

Το «αφεντικό» της «Ιντρακόμ» και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μιλώντας προχτές σε εκδήλωση της πειραιώτικης ομάδας στη Νίκαια, περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο πώς του παραχωρήθηκε ο Ολυμπιακός και ταυτόχρονα πώς μοιράζονται οι «δουλιές» σε επίπεδο πρωθυπουργικού γραφείου. Είπε συγκεκριμένα ο Σ. Κόκκαλης: «Οταν το 1992 ήταν να αναλάβω τον Ολυμπιακό, είχα επισκεφθεί τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Το θέμα της συνάντησης ήταν να δούμε πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε και να τακτοποιήσουμε τα μεγάλα χρέη που είχαν δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό πριν από το 1992. Είχαμε κάνει κάποιες προτάσεις και πριν αρχίσουμε ο κ. Μητσοτάκης μου είπε: "ξέρεις ποιος ήταν εδώ στο γραφείο μου πριν από εσένα; Ο κ. Βαρδινογιάννης". Σκέφτηκα ότι πήγε για την υπόθεση των ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ και ρώτησα τον κ. Μητσοτάκη για να μου απαντήσει. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά και μου αποκάλυψε ότι ο Βαρδινογιάννης του είπε: "Δώσε στον Κόκκαλη τα ψηφιακά, αλλά μην του δίνεις τον Ολυμπιακό". Ας το διαψεύσει ο ένας ή ο άλλος. Αυτό τους ανησυχούσε. Αυτό φοβόντουσαν. Να μην ορθοποδήσει, να μη γίνει πάλι ισχυρός ο Ολυμπιακός».

Στις δηλώσεις του Σ. Κόκκαλη απάντησε χτες ο Κ. Μητσοτάκης μόνο και μόνο για να «βγάλει απ' έξω» τον Β. Βαρδινογιάννη. Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε: «Το 1992 αποφασίσαμε να σώσουμε πράγματι τον Ολυμπιακό και το σώσαμε. Οχι βεβαίως για το χατίρι κανενός προσώπου αλλά γιατί ήταν μια ομάδα ιστορική την οποία τιμούμε και την οποία άλλωστε είναι γνωστό ότι εγώ προσωπικά τη συμπαθώ. Απ' εκεί και πέρα όσα αναφέρει ο κ. Κόκκαλης, περί δήθεν αναμείξεως του κ. Βαρδινογιάννη και σχετικής συζήτησης, είναι ανακριβή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ