Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολοι στη Θεσσαλονίκη, όλοι στο δρόμο του αγώνα!

«Γνώμες, καρδιές, όσοι Ελληνες, όσοι είστε, μην ξεχνάτε, δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν θα 'ρθουνε θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι νεκροί».

Ο στίχος του Κωστή Παλαμά, θέτει ολοκάθαρα το καθήκον. Και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», τον τοποθετεί οδηγό. Για το παρόν, και το μέλλον λοιπόν, είναι ανάγκη να βγούμε όλοι στο δρόμο του αγώνα σήμερα. Να διαδηλώσουμε ανυπακοή στα σχέδια των ευρωιμπεριαλιστών και να κλιμακώσουμε την αντίσταση στα νέα δεσμά που ετοιμάζουν για τους εργάτες, τους αγρότες, τη νεολαία, όλο το λαό. Ταξικά, μαζικά, παλλαϊκά, σε συντονισμό με τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου που παλεύουν να επιβιώσουν από την επίθεση του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλίων.

Χτες, άνοιξε η αυλαία των κινητοποιήσεων με τη μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για τους νεκρούς εργάτες - θύματα του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Σήμερα, διαδηλώνουμε μαζικά στην πλατεία του Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής. Η αναχώρηση θα γίνει από το Λευκό Πύργο και το χώρο της αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης της ΚΝΕ στον Αγιο Παύλο στις 12 το μεσημέρι. Στις 7 μ.μ., πραγματοποιείται η διεθνής συνάντηση που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αύριο Σάββατο, από νωρίς το πρωί θα αρχίσει να καταφθάνει ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών από κάθε γωνιά της χώρας. Στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία ενάντια σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης θα είναι ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Η πορεία θα προχωρήσει από την παραλιακή λεωφόρο, και μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, θα περάσει από το Αμερικάνικο Προξενείο και στη συνέχεια θα καταλήξει στο Λιμάνι.

Αύριο πραγματοποιείται και η Διεθνής συνάντηση Κομμάτων και Κινημάτων, ενώ την Κυριακή το πρωί οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη συναυλία αλληλεγγύης στους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό, στην πλατεία Αριστοτέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ