ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
«Ασημένιος» ο Κακλαμανάκης

Ο Νίκος Κακλαμανάκης σε δράση

Sportidea

Ο Νίκος Κακλαμανάκης σε δράση
Ενα ακόμα μετάλλιο θα προσθέσει στην πλούσια συλλογή του ο Νίκος Κακλαμανάκης. Ο 35χρονος ιστιοπλόος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που πραγματοποιείται στην Ισπανία. Ο Ελληνας πρωταθλητής των «μιστράλ» συγκέντρωσε 53 βαθμούς ποινής και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ πρώτος ήταν ο Πολωνός Πρτσέμεκ Μιαρτσίνσκι με 22 β.π. και τρίτος ο Ισραηλινός Γκαλ Φρίντμαν (57).

Στην 11η και τελευταία ιστιοδρομία, ο Κακλαμανάκης τερμάτισε έβδομος, ενώ «πέταξε» την τέταρτη, που ήταν η χειρότερή του. Οι θέσεις που κατέλαβε στις ιστιοδρομίες ήταν: 4, 3, 2, εκτός, 1, 21, 5, 4, 3, 3, 7.

Στον αγώνα μετείχαν επίσης, ο Ιωάννης Χρυσοχόου, οποίος κατατάχτηκε 22ος με 157 βαθμούς ποινής, και ο Γιώργος Φράγκος που κατέλαβε την 38η θέση με 266 β.π.

Στις γυναίκες την καλύτερη εμφάνιση για τα ελληνικά χρώματα πραγματοποίησε η Αντωνία Φράι, η οποία κατέλαβε τη 16η θέση με 174 β.π., ενώ η Αγγελική Σκαρλάτου κατατάχτηκε 41η με 346 β.π.

Στα «Φιν», την Κυριακή ο Αιμίλιος Παπαθανασίου είχε μια δεύτερη και μια 16η θέση και παραμένει έβδομος μετά από οκτώ ιστιοδρομίες με 67 β.π., ενώ ο Αλέξανδρος Δραγούτσης βρίσκεται στην 64η θέση με 402 β.π. (47ος και 65ος σήμερα). Τέλος, στα «Σταρ», οι Λεωνίδας Πελεκανάκης - Γιώργος Κοντογούρης πήραν τη 19η θέση στην κούρσα της Κυριακής και ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην 26η θέση με 148 β.π. Το χρυσό πανηγύρισαν οι Γάλλοι Ρόχαρτ - Ραμπό με 21 β.π.

ΠΟΛΟ
Δύσκολη κλήρωση

Δύσκολους αντιπάλους θα βρουν μπροστά τους Βουλιαγμένη και Εθνικός μετά την κλήρωση της δεύτερης προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκα του πόλο. Οι «μπέμπηδες» μετά την α' φάση που πέρασαν χωρίς αγώνα, βρέθηκαν στον όμιλο του Βελιγραδίου. Αντίθετα, οι «κυανόλευκοι» που τερμάτισαν τελικά στην 3η θέση στον όμιλο του Μάριμπορ, θα συμμετάσχουν στον όμιλο του Κότορ του Μαυροβουνίου.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ρούπακα δεν μπορεί να ειπωθεί ότι στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με δύο πολύ μεγάλες ομάδες του αθλήματος. Συγκεκριμένα, θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα και τη Βάσας, ενώ δε θα πρέπει να αγνοήσει την πάντα υπολογίσιμη Παρτιζάν. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι λογικά δε θα πρέπει να ανησυχούν την ελληνική ομάδα, καθώς τόσο η σλοβενική Τρίγκλαφ Κράνι όσο και η ολλανδική Αμερσφορτ είναι χαλαρά στα μέτρα της.

Οσον αφορά τώρα την ομάδα του Πειραιά, έχουν να «μονομαχήσουν» με τις ισχυρές Πρίμορατς και Πριμόγιε Ριέκα, ώστε να μπορέσει να πάρει την πρόκριση ή στη χειρότερη να πάρει την 4η θέση που οδηγεί στο Len Trophy. Πέραν αυτών, ο Εθνικός έχει στον όμιλο του τη γερμανική Ντούισμπουργκ, την ουκρανική Μαριούπολη και την ολλανδική Αλφεν.

Τα παιχνίδια για τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως και τις 12 του Οκτώβρη. Στην επόμενη φάση υπάρχουν πια όμιλοι με αγώνες εντός και εκτός έδρας, προκρίνονται συνολικά εννέα ομάδες από τη φάση αυτή. Οι δύο πρώτες του κάθε ομίλου και η καλύτερη 3η όλων των γκρουπ. Οι άλλες τρεις ομάδες και οι 4ες θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Len Trophy. Ηδη στον επόμενο γύρο έχουν περάσει χωρίς αγώνα 7 ομάδες: Ολυμπιακός, Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, Ολιμπίκ Νις, Σπαντάου Βερολίνου, Χόνβεντ, Μπαρτσελονέτα, Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι.

TAE KBON NTO
Ωρα παγκόσμιου

Με οκτώ αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες, θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο ανδρών, γυναικών που θα διεξαχθεί 24-28 Σεπτέμβρη στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Γκάρμις Παρτενκίρτσεν. Συγκεκριμένα, στη διάθεση των Γιούνγκ Τζο, Απόστολου Ιακωβάκη, Αλέκου Γκότση και Ιωακείμ Πεχλιβάνη θα βρίσκονται οι εξής αθλητές:

24 Σεπτέμβρη

-72 κιλά Γιώργος Παναγιωτόπουλος (Καλαμάτα)

-63 κιλά Ευαγγελία Τζιδημοπούλου (ΑΣ Αιγάλεω) ]

25 Σεπτέμβρη

-58 κιλά Μιχάλης Μουρούτσος (ΑΣ Δάφνης)

-84 κιλά Μιχάλης Τόλιος (ΓΑΣ Θεσσαλός)

-51 κιλά Μάγδα Σεϊρεκίδου (Μενεμένης)

-72 κιλά Σαραντούλα Παγωνάκη (ΑΚ Ορεστιάδας)

26 Σεπτέμβρη

-54 κιλά Χαράλαμπος Παναγιωτίδης (Εύοσμος)

-78 κιλά Κώστας Γκόλτσιος (ΑΟ Τυρνάβου)

-47 κιλά Γραμματική Κατικιώτη (Χρυσούπολης)

-67 κιλά Ελλη Μυστακίδου (Φίλιππος Γιαννιτσών)

27 Σεπτέμβρη

-62 κιλά Στέφανος Κωνσταντινίδης (Σερρών)

+84 κιλά Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Μ. Αλέξανδρος)

-55 κιλά Νικολέτα Κόρακα (Μ. Αλ/ρος Μουδανιών)

+72 κιλά Κυριακή Κούβαρη (ΑΣ Κερατσινίου)

28 Σεπτέμβρη

-67 κιλά Γιώργος Ιωνάς (Περιστέρι)

-59 κιλά Αρετή Αθανασοπούλου (Βύρωνας)

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ιστορική πρόκριση

Τελικά το 2003 εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Φίλιππου Βέροιας. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την κατάκτηση του νταμπλ και την παρουσία τους στο μεγάλο τελικό του Challenge Cup, την Κυριακή έζησαν μία ακόμα «δυνατή» στιγμή. Το συγκρότημα του Νίκου Μάντζου, όπως αναμενόταν άλλωστε, κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στον όμιλο του Champions League. Η ελληνική ομάδα μετά τη νίκη επί της Γκρανίτας με 25-20, μπήκε στις 32 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Στην προσπάθεια για την πρόκριση στη φάση των «16» του θεσμού, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα βρει μπροστά του την κροατική RK Ζάγκρεμπ, την ουγγρική Ζέγκεντ και τη νορβηγική Σαντεφγιόρντ.

Στο «Φιλίππειο» οι οικοδεσπότες μπήκαν μέσα στον αγώνα με πολύ προσοχή, χωρίς να έχουν μεγάλο άγχος, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τους στοιχίσει. Βασικό όπλο των νικητών ήταν η πολύ καλή άμυνα απέναντι στη λιθουανική ομάδα. Στην επίθεση ο εκπρόσωπος μας έκανε μερικά μικρά λάθη, που του στοίχισαν την επίτευξη κάποιων γκολ, ωστόσο αυτό που δίχως άλλο μετράει είναι το αποτέλεσμα. Πλέον, σύμφωνα με τον προπονητή του Φίλιππου, ο σύλλογος πρέπει να επιστρέψει στην ελληνική πραγματικότητα και να μπει σε κανονικούς ρυθμούς.

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ
Μονόδρομος η νίκη

Τον πλέον καθοριστικό αγώνα στο Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη χώρα μας, δίνει σήμερα η Εθνική γυναικών, όπου στις 19.00 θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Σερβίας/ Μαυροβουνίου, όπου με νίκη προκρίνεται στην προημιτελική φάση. Τα κορίτσια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, παρά την άτυχη αρχή (ήττες από Τσεχία, Πολωνία), κατάφεραν να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση επικρατώντας του Ισραήλ με 78-59. Ετσι σε περίπτωση που νικήσουν και σήμερα, τότε θα βρίσκονται στα προημιτελικά, έστω και σαν τέταρτη ομάδα του ομίλου. Κόντρα στις Ισραηλινές, όπου έπαιξε ουσιαστικά το τελευταίο χαρτί για την υπόθεση πρόκριση, η Εθνική μας φάνηκε ιδιαίτερα μαχητική και έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο απ' ό,τι στους δυο προηγούμενους αγώνες. Νωρίς νωρίς, τα κορίτσια του Γιώργου Τσίτσκαρη πήραν «κεφάλι» στο σκορ (19-4 στο 5') έχοντας σαν καλύτερες παίκτριες τις Κωστάκη (19π), Μάλτση (14π).

Η βαθμολογία του ομίλου μας: Τσεχία 6, Γαλλία 5, Πολωνία 5, Σερβία/Μαυροβούνιο 4, Ελλάδα 4, Ισραήλ 3.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Μπαράζ μεταγραφών

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο ο αποκλεισμός του για χρήση απαγορευμένων ουσιών λήγει στις 14 Οκτώβρη ο Γιάννης Γιαννούλης άρχισε να αποτελεί το «μήλον της Εριδος» για πολλές ομάδες. Τελικά αυτός αποφάσισε να φορέσει τα «κυανέρυθρα», αφού ο Πανιώνιος είναι πλέον ο επόμενος σταθμός της καριέρας του 27χρονου σέντερ. Οπως διευκρίνισε ο παίκτης, η απόφασή του ελήφθη αφού η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν η μοναδική απ' όσες ενδιαφέρθηκαν γι' αυτόν που του εγγυήθηκε ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής. «Επέλεξα τον Πανιώνιο γιατί ήταν η μόνη ομάδα που μου έδινε αυτό που ήθελα, δηλαδή χρόνο συμμετοχής», δήλωσε αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας του ο Γιαννούλης. Η απόκτηση του Γιαννούλη δεν ήταν όμως η μοναδική κίνηση του Πανιωνίου, αφού απέκτησε και τον Κροάτη Χρβόιε Χένιακ, ύψους 2.11. Γιαννούλης και Χένιακ θα υπογράψουν συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους και με την απόκτησή τους ο Γιώργος Καλαφατάκης ελπίζει ότι θα καλυφθεί επαρκώς το κενό που έχει αφήσει ο τραυματισμός του Τράβις Ουότσον.

  • Σε ένα παιχνίδι που μόνο φιλικό δε θύμιζε (επεισόδια παικτών, αποβολές, παράπονα από διαιτησία) ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Πιβοβάρνα με 88-77. Επίσης σε άλλο φιλικό παιχνίδι ο Μακεδονικός πέτυχε σπουδαία νίκη με 84-63 επί της ΑΕΚ, που συνεχίζει να προβληματίζει με τις κάκιστες εμφανίσεις της.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ