ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Δύσκολο έργο για τρεις

Επικίνδυνες αποστολές έχουν σήμερα Πανιώνιος και Αρης

Sportidea

Επικίνδυνες αποστολές έχουν σήμερα Πανιώνιος και Αρης
Μετά τους εκπροσώπους μας στο Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα έρχεται η σειρά εκείνων του ΟΥΕΦΑ, να μπουν στη μάχη της πρόκρισης για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. ΠΑΟΚ, Αρης και Πανιώνιος θα προσπαθήσουν από σήμερα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους πορεία με τον πρώτο πάντως να έχει πιο εύκολο έργο σε σχέση με τους άλλους δυο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (20.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ)

Μπορεί οι«κυανέρυθροι» να έχουν την πιο δύσκολη αποστολή από τις τρεις ελληνικές ομάδες, αφού αντιμετωπίζουν ένα σπουδαίο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Μπαρτσελόνα, εντούτοις δε σημαίνει ότι θα... πέσουν αμαχητί. Στην ομάδα υπάρχει η αισιοδοξία ότι ένα θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό πρώτο παιχνίδι είναι εφικτό. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο «πονοκεφαλιάζει» για τις συμμετοχές των Πίνο και Παρόντι, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, και πολύ δύσκολα (ειδικά ο δεύτερος) θα είναι σε θέση να αγωνιστούν. Στην αντίπερα όχθη οι Καταλανοί ήρθαν στην Αθήνα αποφασισμένοι για τη νίκη που θα τους δώσει το δικαίωμα να ξεκαθαρίσουν από σήμερα την υπόθεση πρόκριση. Παρ' όλα αυτά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος αποτελεί κάτι το άγνωστο γι' αυτούς τους κάνει να... φυλάνε και τα ρούχα τους.

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΑΡΗΣ (22.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ)

Με τον Ολε Σκόμποε στον πάγκο, έναν από τους ανθρώπους που έχει πλήρη επίγνωση της επιτυχίας του 1979, όταν με αντίπαλο την ίδια ομάδα ο Αρης έπαιρνε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν σήμερα την Περούτζια. Με βάση και το γεγονός ότι η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην έδρα του, ο Αρης θέλει από σήμερα να βάλει τις βάσεις, ώστε η πρόκριση στον επόμενο γύρο να γίνει εφικτή. Ο Ολε Σκόμποε συμπεριέλαβε στην 19μελή αποστολή και τους Πέτρο Πασσαλή, Γιάννη Μαλλούς, οπότε θα έχει και τις καλύτερες δυνατές λύσεις κόντρα στους Ιταλούς.

ΠΑΟΚ - ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ (21.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ)

Παρά τα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με τραυματισμούς βασικών στελεχών, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα την ουγγρική ομάδα, με την αισιοδοξία ότι μπορεί να δημιουργήσει το σκορ εκείνο όπου θα του επιτρέψει να πάει στη ρεβάνς χωρίς άγχος. Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν μπορεί να υπολογίζει στη συμμετοχή των τραυματιών Μάρκου και Εγκωμίτη, καθώς και στον Ζαβαντία, ο οποίος δε δηλώθηκε τον Αύγουστο στην ΟΥΕΦΑ. Ο Ελληνας τεχνικός ποντάρει πολλά στην παρουσία του κόσμου, γι' αυτό και απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους φιλάθλους να δώσουν βροντερό «παρών».

ΠΑΟ
Οριακές καταστάσεις...

Οριακή πλέον φαντάζει η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, μετά τα δύο πρόσωπα που παρουσίασε στον αγώνα με τη Στουτγάρδη. Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να τα φέρει όλα τούμπα και από το να προηγείται 1-0 βρέθηκε να χάνει 3-1, πετώντας στον αέρα την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποιούσε κόντρα στους Γερμανούς. Το κλίμα πλέον στους «πράσινους» αρχίζει να χαλάει επικίνδυνα, καθώς η ήττα από την πρωτοπόρο της Bundesliga προσέθεσε ακόμη μία πληγή στις πολλές φετινές του «τριφυλλιού». Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι ο κόσμος που βρέθηκε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την Τρίτη, μετά την ανατροπή της Στουτγάρδης φάνηκε να μην μπορεί να πιστέψει τι έχει γίνει, για αυτό και οι πρώτες αντιδράσεις ακούστηκαν στην αλλαγή του Μάριτς στο 79', με τον Κροάτη να αποδοκιμάζεται έντονα. Βέβαια υπάρχουν και τα θετικά στοιχεία, τα οποία παρουσίασε ο Παναθηναϊκός τα πρώτα 67 λεπτά. Πάθος, αγωνιστικότητα, αλληλοκάλυψη και κυρίως καθαρό μυαλό στις κινήσεις που γίνονταν, ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε το «τριφύλλι». Ολα αυτά, όμως, μετά το τελικό 3-1 και την εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο 20λεπτο πήγαν χαμένα. Πλέον το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αρη αποκτά οριακό χαρακτήρα, καθώς δεν είναι μόνο το αγωνιστικό ενδιαφέρον, αλλά και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των φίλων της ομάδας. Φανερά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα του αγώνα με τη Στουτγάρδη φάνηκε με δηλώσεις του στον «Champion 89,2» και ο Ρενέ Χένρικσεν. «Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ηταν κάτι απίστευτο. Κάναμε ό,τι έπρεπε για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως για πέντε λεπτά πάθαμε μπλακ άουτ κι έτσι δεν καταφέραμε να πετύχουμε τη νίκη, που ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον Παναθηναϊκό σ' αυτό το παιχνίδι. Είμαστε στην τελευταία θέση του ομίλου, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για μας, ωστόσο ελπίζω στην τρίτη θέση».

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Επικίνδυνες αποστολές

Το κυρίως πιάτο της πρεμιέρας στη φετινή Ευρωλίγκα περιλαμβάνει και την αρχή της δράσης για τις άλλες δυο ομάδες από ελληνικής πλευράς που μας εκπροσωπούν στη διοργάνωση και μάλιστα σε δύσκολες αποστολές αφού αγωνίζονται εκτός έδρας.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ηταν το 1995 όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πανηγύριζε με τον Αρβιντας Σαμπόνις την κατάκτηση με τη Ρεάλ της Ευρωλίγκα. Οκτώ χρόνια μετά οι δυο τους ανταμώνουν ξανά, αυτή τη φορά όντας σε διαφορετικό στρατόπεδο. Παναθηναϊκός εναντίον Ζαλγκίρις Κάουνας σήμερα (20.40) στην πρεμιέρα των «πρασίνων» για τη φετινή διοργάνωση. Και σίγουρα η Ευρώπη ποτέ δεν άφηνε αδιάφορους τους «πράσινους» και αυτό βέβαια συμβαίνει και φέτος. Εστω και εάν αυτή τη φορά ο Ομπράντοβιτς δείχνει πιο προσγειωμένος από κάθε άλλη φορά σχετικά με τους αρχικούς στόχους του «τριφυλλιού» αφού τουλάχιστον προς το παρόν δεν υπάρχει κουβέντα για φάιναλ φορ. «Πρωταρχική μας επιδίωξη είναι να πάρουμε μια θέση ανάμεσα στις πέντε πρώτες του ομίλου μας ώστε να προκριθούμε στους 16». Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεκινήσει με νίκη και σύμμαχός του σε αυτή την προσπάθεια είναι και η παράδοση, που τον θέλει αήττητο στο Κάουνας.

ΣΛΑΣΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στις παγίδες που κρύβει πάντα η πρεμιέρα τέτοιων διοργανώσεων συνέστησε στους παίκτες του να δείξουν προσοχή ο Λευτέρης Σούμποτιτς αφού η αρχή των αγώνων για τον Ολυμπιακό γίνεται από την Πολωνία. «Η Σλασκ δεν είναι μεγάλη ομάδα, αλλά κάθε χρόνο παίζει καλά και ψάχνει το βήμα παραπάνω. Αν κερδίσουμε και παίξουμε καλά, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα και στην Ελλάδα».

Εισαγγελέας για τη βία στα γήπεδα

Παρέμβαση στο πρόβλημα με τη βία στα γήπεδα κάνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με εγκύκλιό του στις Εισαγγελίες Εφετών Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς για ποινικά αδικήματα που τελούνται κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων (άρθρο 28 του νόμου 2725/1999) θα πρέπει πριν και κατά τη διάρκεια των αθλητικών αγώνων - κυρίως όταν αναμένονται έκτροπα - να έρχονται αμέσως σε επικοινωνία με τις αστυνομικές Αρχές και να τους παράσχουν οδηγίες και εντολές για τη σύλληψη των υπαίτιων. Ο Δ. Λινός αναφέρει ότι για όλα αυτά τα αδικήματα θα πρέπει να τηρείται η αυτόφωρος διαδικασία. Τέλος, προσθέτει ότι στις υποθέσεις για δικογραφίες που αφορούν αδικήματα στα γήπεδα, καθώς και για πρόσωπα που διοικούν σωματεία, θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο άμεσης προδικαστικής επεξεργασίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ 3-0
«Πειραιώτης... πασάς»

Αυτη την φορά ολα ηταν υπέροχα για τον Ολυμπιακό. Κοντρα στην Γαλατάσεραϊ χθες στην Ριζούπολη οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτο που αναζητούσαν τοσο καιρό στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Την πρώτη τους νίκη και μάλιστα με το ευρύ σκορ 3-0 και πλέον αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για συνέχεια της ευρωπαϊκης τους πορείας. Οι πρωταθλητές χθες εκαναν ισως το καλύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι τους. Ειχαν πάθος, δύναμη, επέβαλαν τον ρυθμό τους και πάνω απο ολα αποτελεσματικότητα. Ανοιξαν το σκορ πολυ νωρίς με τον Μαυρογενίδη (6`) εχασαν κλασική ευκαιρία με τον Καστίγιο στο 17` αλλα ο ίδιος παίκτης στο 33` πήρε την..εκδικησή του σημειώνοντας το δεύτερο γκολ. ένω το σκορ έκλεισε με υπεροχο γκολ ο Τζιοβάνι στο 90`. ακός. Ατυχη στιγμή πάντως για την ελληνική ομάδα ήταν η αποβολή του Τζορτεβιτς λιγο πριν το φινάλε που χάνει τον επομενο αγών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Καρεμπέ, Στολτίδης, Καστίγιο (65΄Καφές), Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Άντζας, Γεωργιάδης (89΄Νινιάδης), Ανατολάκης.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ : Μοντραγκόν, Βουλέντ, Ορκάν, Ντε Μπουρ, Σουκούρ, Σας, Αχάν, Τσιχάν (40΄Μπάλιτς), Πέτρε, Σέζαρ Πράτες (81΄Σάμπρι), Εργκούν (66΄Λουνκούνκου). , Παρκ, Ρόμπεν, Κέσμαν. ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κασάπης, Μόρας, Κωστένογλου, Γεωργέας, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Ρούσεφ (32' Τσιάρτας), Λάκης (70' Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος, Οκκάς (78' Ίβιτς).

ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ-ΑΕΚ 2-0
Ιδια γεύση

Μια απο τα ίδια είχαμε για την ΑΕΚ στην Ολλαναδία που για μια ακομη φορά δεν τα κατάφερε και υπέστει την ήττα απο την Αίντχοβεν με 2-0 και πλεον λέει αντίο στην Ευρώπη.Σε παθητικό ρόλο η Ένωση, δέχτηκε τα γκολ από τους Μπούμα (51’), Ρόμπεν (63’) και πίστεψε στις δυνάμεις της μόνο μετά το 80’, όταν ο Τσιάρτας σκόραρε με σουτ αλλά το γκολ κακώς δεν μέτρησε. Τα κενά στην άμυνα φάνηκαν για μια ακόμη φορά αφου οι «κιτρινομαυροι» αμυντικοί πολλες φορές εκτέθηκαν απο την ταχύτητα των παικτών της Αϊντχόβεν.

Αϊντχόφεν: Βατερέους, Όιερ, Λι, Μπούμα, Κόλιν, Χόφλαντ, Ντε Γιονγκ, Λούσιους, Παρκ, Ρόμπεν, Κέσμαν. ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κασάπης, Μόρας, Κωστένογλου, Γεωργέας, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Ρούσεφ (32' Τσιάρτας), Λάκης (70' Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος, Οκκάς (78' Ίβιτς).

Την ήττα γνώρισε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα. Το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη ηττήθηκε από την Ούλκερ με 75-69 στην Κωνσταντινούπολη. Η ΑΕΚ πάλεψε το ματς αλλά κάποια δικά της λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο την ανάγκασαν να φύγει χωρίς το ροζ φύλλο αγώνα από την Πόλη. «Αχίλλειος πτέρνα» της Ενωσης αποτέλεσε η αστοχία των παικτών της στις ελεύθερες βολές. Καλύτερος παίκτης της ελληνικής ομάδας ήταν ο Τζέκινς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ