ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /40

«Δεκσά», ή «Δεξά», ή (μήπως) «Δεκσχιά»;..

«Αριστεροί ... μάνατζερ»

Ο κύριος Καλόφωνος, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπιακής», είναι αυτός που θέλει να κόψει μέχρι και 40% (!) από το μισθό των εργαζομένων της εταιρείας. Και για να κάνει αυτή τη βρωμοδουλιά που του έχει αναθέσει η κυβέρνηση, ξέρετε πόσα του δίνει η κυβέρνηση; 8.800 ευρουδάκια παίρνει, ήτοι 3 εκατομμυριάκια δραχμές. Τόσα παίρνει. Το μήνα!

***

Ο κύριος Καλόφωνος σκέφτηκε, όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, να κάνει μηνύσεις στους εργαζόμενους που απεργούν και να τους ζητήσει έως και 5 εκατομμύρια ευρώ (!) για τη ζημιά - λέει - που προκαλεί η απεργία τους στην εταιρία. Είναι ο ίδιος κύριος, ξέρετε, που, όταν ανέλαβε την εταιρία, η «Ολυμπιακή» είχε 54 ιδιόκτητα αεροπλάνα, τώρα έχει 34, από αυτά μόνο 2 είναι πλέον ιδιόκτητα (και αυτά έχουν βγει ήδη στο σφυρί)!

***

Είναι, τέλος, ο κύριος Καλόφωνος (αυτός που σκέφτηκε να ζητήσει από τους εργαζόμενους 5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1,7 δισ. «αποζημίωση»), ο ίδιος άνθρωπος, που κατόρθωσε, απ' όταν ανέλαβε το πόστο του και εφαρμόζοντας πιστά την κυβερνητική πολιτική, να αυξήσει το επιπλέον έλλειμμα της εταιρίας (σ.σ.: ακόμα και με τους «μαγειρεμένους» υπολογισμούς της κυβέρνησης) κατά 95,37 εκατ. ευρώ. Ητοι, 32,5 δισ. δραχμές!

***

Αυτός ο κύριος ζητά τα ρέστα από τους εργαζόμενους. Κάτι τέτοιους κυρίους διορίζει η κυβέρνηση, για να «μανατζάρουν» το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Και να σκεφτείτε ότι αυτά δε γίνονται επί «δεξιάς» ΝΔ. Αλλά επί ΠΑΣΟΚ, που είναι και η ...«Αριστερά της ευθύνης»!

ICON

λσ

1944. Η Αθήνα ξεσηκώθηκε σύσσωμη να συνοδέψει στην τελευταία τους κατοικία τα θύματα της φασιστικής θηριωδίας. Οταν ο όγκος της πένθιμης πομπής έφθασε στην πλατεία Συντάγματος, οι διαδηλωτές γονάτισαν και ορκίστηκαν στη μνήμη των νεκρών κάτω από ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα».

Μα, στην επιστροφή από το νεκροταφείο, οι συμμορίες των δοσιλόγων και αστυνομικοί εξαπέλυσαν νέα δολοφονική επίθεση. Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

Λίγες ώρες πριν το αιματοκύλισμα της διαδήλωσης της 4ης Δεκέμβρη, ο στρατηγός Σκόμπι, με τη συγκατάθεση του Γ. Παπανδρέου, είχε κηρύξει το στρατιωτικό νόμο. Το βράδυ της 4ης Δεκέμβρη, κάτω από την πανελλήνια κατακραυγή και το ξεσήκωμα του αθηναϊκού λαού, ο Γ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να παραιτηθεί.

Ο Τσόρτσιλ, όμως, που ενημερωνόταν τηλεγραφικά για τις εξελίξεις της κατάστασης, επεμβαίνει αμέσως. «Τη στιγμήν εκείνην - γράφει στα Απομνημονεύματά του - ανέλαβα τον άμεσον έλεγχον της υποθέσεως»...


Πέσ' τα «Χρυσόστομε»!

«Δεν άλλαξε πολύ το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια αυτά; Δεν άλλαξε στην πορεία του από το '81 και μετά σε πολλά θέματα από τον τρόπο αντιμετώπισης της σχέσης με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, του κόσμου; Από τον τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων; Από τις ιεραρχήσεις τις οποίες έκανε; Από την πολιτική, η οποία παλιά βασιζόταν σε μια αύξηση της ζήτησης, σε μια πολιτική τώρα σταθερότητας(...); Δεν άλλαξε το ΠΑΣΟΚ ως προς την ιδεολογία του σε σχέση με τα μέσα, με το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει την αγορά, πώς μπορεί να συνδιαλλαγεί με τις κοινωνικές δυνάμεις;»!!!

Οχι! Δεν είναι η ανατομία της μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ. Είναι το χτεσινό λογύδριο του πρωθυπουργού, που εκφωνήθηκε σε μια προσπάθεια να πείσει ότι το κόμμα των «μη προνομιούχων» είναι εδώ και καιρό το κόμμα των Λάτσηδων και των Βαρδινογιάννηδων!

Ομως, αυτό το ξέρουν. Και οι Λάτσηδες και οι Βαρδινογιάννηδες. Επομένως, τι απομένει από το λογύδριο; Απλό: Η ανατομία της μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ. Διά χειλέων πρωθυπουργού! Τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν;..

Αφιερωμένο...

«Δεν υπάρχει Σύνταγμα; Δεν έχουν γίνει εκλογές; Δεν έχει ο ελληνικός λαός τη δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής; Δεν επιλέγει ελεύθερα;»...

Το αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την κριτική της ΝΔ περί «καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ». Και μας θύμισε τα λόγια αυτού του «λουλουδιού» (από τα πολλά που ανέδειξε η πτώση του σοσιαλισμού στη Ρωσία), του μεγιστάνα Μπερεζόφκσι, που, με τον κυνισμό εκείνης της πλουτοκρατίας που δεν έχει μάθει ακόμα ...τρόπους, έλεγε πρόσφατα για τη «δημοκρατία» της ολιγαρχίας ότι είναι αυτή που επιτρέπει «στο κεφάλαιο να μισθώνει την εξουσία. Η μορφή αυτού του μισθώματος - συνέχιζε - λέγεται εκλογές»!

Το αφιερώνουμε εξαιρετικά. Και στο ΠΑΣΟΚ, και στη ΝΔ και στη «δημοκρατία» τους...

Ω, ναι!

Ω, ναι!

Η τροπολογία Δρυ, με την οποία επιβραβεύονται οι καταπατητές δασών, αυτό το ψηφοθηρικό έκτρωμα που μετατρέπει και την ελάχιστη τσίπα που τους είχε απομείνει (είχε;) σε παρανάλωμα του πυρός, αυτή η επαίσχυντη πράξη «παγώματος» - λέει - των προστίμων για όσους έχτισαν παράνομα μέσα στα δάση εκχερσώνοντας δασικές εκτάσεις,

τυγχάνει της υποστήριξης και της ΝΔ!

Ω, ναι! Η «πρασινο-Δεξιά» με τη «γαλαζιο-Δεξιά» σε αγαστή συνεργασία. Σε πλήρη σύμπνοια με την αθλιότητα. Χεράκι - χεράκι, βολτούλα στο «δάσος» με την εξαχρείωση και την ψηφοθηρία.

Ω, ναι! Η «πρασινο-Δεξιά» με τη «γαλαζιο-Δεξιά». Σαν αδελφάκια. Σιαμαία!

ΑΠΟΡΙΑ Σημίτη για όσους λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει τίποτα για τη βελτίωση της «καθημερινότητάς» τους: «Πότε άλλοτε πήγαινε ψυχολόγος στο σπίτι;»!

***

ΕΛΑ μου ντε...

***

ΚΙ ΑΛΛΗ απορία του πρωθυπουργού (σχετικά με τη θέση της ΝΔ για τα ΚΕΣ): «Απίθανα κολέγια από απίθανους ανθρώπους θα βγάζουν κι αυτά διπλώματα;»!

***

ΜΗΝ απορείτε: Η κυβέρνησή του είναι, που επιτρέπει να λειτουργούν στην Ελλάδα αυτά «τα απίθανα κολέγια, των απίθανων ανθρώπων»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ