Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Αριστεροί ... μάνατζερ»

Ο κύριος Καλόφωνος, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπιακής», είναι αυτός που θέλει να κόψει μέχρι και 40% (!) από το μισθό των εργαζομένων της εταιρείας. Και για να κάνει αυτή τη βρωμοδουλιά που του έχει αναθέσει η κυβέρνηση, ξέρετε πόσα του δίνει η κυβέρνηση; 8.800 ευρουδάκια παίρνει, ήτοι 3 εκατομμυριάκια δραχμές. Τόσα παίρνει. Το μήνα!

***

Ο κύριος Καλόφωνος σκέφτηκε, όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, να κάνει μηνύσεις στους εργαζόμενους που απεργούν και να τους ζητήσει έως και 5 εκατομμύρια ευρώ (!) για τη ζημιά - λέει - που προκαλεί η απεργία τους στην εταιρία. Είναι ο ίδιος κύριος, ξέρετε, που, όταν ανέλαβε την εταιρία, η «Ολυμπιακή» είχε 54 ιδιόκτητα αεροπλάνα, τώρα έχει 34, από αυτά μόνο 2 είναι πλέον ιδιόκτητα (και αυτά έχουν βγει ήδη στο σφυρί)!

***

Είναι, τέλος, ο κύριος Καλόφωνος (αυτός που σκέφτηκε να ζητήσει από τους εργαζόμενους 5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1,7 δισ. «αποζημίωση»), ο ίδιος άνθρωπος, που κατόρθωσε, απ' όταν ανέλαβε το πόστο του και εφαρμόζοντας πιστά την κυβερνητική πολιτική, να αυξήσει το επιπλέον έλλειμμα της εταιρίας (σ.σ.: ακόμα και με τους «μαγειρεμένους» υπολογισμούς της κυβέρνησης) κατά 95,37 εκατ. ευρώ. Ητοι, 32,5 δισ. δραχμές!

***

Αυτός ο κύριος ζητά τα ρέστα από τους εργαζόμενους. Κάτι τέτοιους κυρίους διορίζει η κυβέρνηση, για να «μανατζάρουν» το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Και να σκεφτείτε ότι αυτά δε γίνονται επί «δεξιάς» ΝΔ. Αλλά επί ΠΑΣΟΚ, που είναι και η ...«Αριστερά της ευθύνης»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ