Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΤΡΟΜΟ-ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗ

ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΟΥ...«Χριστουγεννιάτικο σκηνικό τρόμου στήνεται σε επτά χώρες - ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κένυα. Ο Μπιν Λάντεν και ο μουλάς Ομάρ, που ζουν, μπορεί να χρησιμοποιήσουν τους πυρήνες της Αλ Κάιντα στο εξωτερικό και να χτυπήσουν στην Ευρώπη τις γιορτές, προειδοποιεί ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Αφγανιστάν... Οι ΗΠΑ φοβούνται χτυπήματα στη Σαουδαραβία και την Κένυα, με δύο φορτηγά γεμάτα εκρηκτικά και επιχειρούν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Η Γαλλία αναβάθμισε το επίπεδο συναγερμού και η Βρετανία συνέλαβε 14 άτομα βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου» (Από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...«Αλλεπάλληλους συναγερμούς κηρύσσουν οι δυτικές και αραβικές κυβερνήσεις για τον κίνδυνο νέων τρομοκρατικών πληγμάτων από την "Αλ Κάιντα" εν όψει των Χριστουγέννων, καθώς εντείνονται οι πληροφορίες των αμερικανικών, βρετανικών και άλλων εθνικών μυστικών υπηρεσιών ότι το διεθνές δίκτυο τρομοκρατίας ετοιμάζει επιθέσεις στις ΗΠΑ και σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής» (Ι. Παπαδημητροπούλου - «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΑΙ Ο ΟΗΕ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ»:«Η ειδική επιτροπή του OHE για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Το υπό αμερικανική κυριαρχία Ιράκ μετατρέπεται σε "γόνιμο έδαφος" για τη δράση της Αλ Κάιντα, το αφγανικό όπιο "θρέφει" τους Ταλιμπάν, η εξτρεμιστική ιδεολογία των οπαδών του Λάντεν εξαπλώνεται σε παγκόσμια κλίμακα και ο κίνδυνος επιθέσεων με χημικά ή βιολογικά όπλα προβάλλει εφιαλτικά ρεαλιστικός» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΕΕ...«Η αμερικανική διπλωματία κατέβασε χθες τους τόνους στο ζήτημα της ευρωπαϊκής άμυνας. Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντ. Ράμσφελντ αναχώρησε χθες από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας "ικανοποιημένος από το πνεύμα συνεργασίας" που συνάντησε - κυρίως σε σχέση με το αμερικανικό αίτημα περί ενίσχυσης των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κ. Πάουελ δήλωσε μία ημέρα προτού φθάσει και αυτός στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών ότι "δε θα ήταν αντίθετος στην ιδέα" να αναλαμβάνει στρατιωτικές επιχειρήσεις η Ευρωπαϊκή Ενωση, υπό τον όρο όμως ότι το ΝΑΤΟ θα έχει προηγουμένως δώσει τη συναίνεσή του» (Μαν. Σπινθουράκης - «ΒΗΜΑ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας πολύ βολικός... θάνατος (2011-05-03 00:00:00.0)
«Υπό απειλή»... ξανά! (2002-02-13 00:00:00.0)
Ποιος ακολουθεί στη λίστα των επεμβάσεων; (2001-12-11 00:00:00.0)
Το Ιράκ μετά; (2001-11-11 00:00:00.0)
Πράκτορας της CIA συνάντησε, το καλοκαίρι, τον Μπιν Λάντεν; (2001-11-01 00:00:00.0)
Και πυρηνικός τρόμος! (2001-10-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ