Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ

Η προεκλογική διαμάχη ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ παίρνει την αγριότητα της ανθρωποφαγίας. Οπου, ιδέες, προγράμματα, πρόσωπα θυσιάζονται στο κυνήγι της ψήφου και της επικράτησης με κάθε μέσο.

- Το δικό μας πρόγραμμα αντιγράφουν και μάλιστα κατά τρόπον αναξιόπιστο, λέει η μία πλευρά.

- Εσείς ανήκετε στο κόμμα της διαπλοκής, απαντά η άλλη.

Και οι δυο μαζί, υπερηφανεύονται ότι κατατρόπωσαν τον κομμουνισμό, όπως δήλωσε ο αφελής, προβοκάροντας το κόμμα του, που κατά τα άλλα, απευθύνει πρόσκληση σε γαλάζιους, πράσινους και κόκκινους. Τελευταία, η αλληλοεξόντωση επεκτείνεται από τα οικονομικά σκάνδαλα, έως τις υποθέσεις πρακτόρευσης ξένων συμφερόντων, περιλαμβανομένης και της περίεργης υπόθεσης του πλοίου με τις νιτρώδεις ουσίες και τους πυροκροτητές που μπορεί να προορίζονται για βόμβες.

Σ' αυτό το βαρύ κλίμα, που διαμορφώνεται, από τους δυο μονομάχους της αρένας, εμείς προχωρούμε με αγωνιστική αποφασιστικότητα και στη μάχη για τις εκλογές.

Εμείς, το κάθε μέλος του Κόμματος, ο κάθε οπαδός αντιλαμβάνεται τα αδιέξοδα, τις παγίδες και τη σοβαρότητα των καιρών και δίνει τη συμπαράστασή του, ενισχύοντας τη δύναμη του ΚΚΕ και στην εκλογική αναμέτρηση και στη συσπείρωση και στην ενεργοποίηση των προοδευτικών λαϊκών δυνάμεων.

Είναι χαρακτηριστικό το αγωνιστικό μήνυμα που εκπέμπει το κείμενο που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» (30/11/03), με το οποίο 81 πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την Κοκκινιά και τον Κορυδαλλό τονίζουν, μεταξύ άλλων, καλώντας σε συσπείρωση όλους τους παλιούς συντρόφους. «Δεν μπορούμε να είμαστε "παρατηρητές", δηλώνουμε "παρών" και δίνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ενισχύοντας το ΚΚΕ».

Μήνυμα λεβεντιάς, ευθύνης και αισιοδοξίας.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ